Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Apărării, de Ziua Eroilor: Avem datoria să le mulţumim pentru sacrificiu

Publicat

ziua eroilor vasile dîncu
sursa foto: Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că românii au datoria să le mulţumească militarilor care s-au sacrificat pentru ţară.

„Trebuie să recunoaştem că, într-o astfel de zi, orice am spune şi orice am face ar fi prea puţin pentru a egala valoarea imensă a sacrificiului eroilor noştri. Dar avem datoria să le mulţumim, nu doar astăzi, nu doar la ceremoniile oficiale, ci în fiecare zi, pentru ţările pe care ni le-au lăsat moştenire”, afirmă el, într-un mesaj transmis joi, de Ziua Eroilor.

Ministrul subliniază că această zi „este momentul în care poporul român onorează memoria eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în lupte de-a lungul istoriei, pentru libertatea naţiunii, pentru apărarea şi reîntregirea neamului”.

„Nu întâmplător, românii îşi comemorează înaintaşii jertfiţi în mod eroic în aceeaşi zi cu prăznuirea zilei în care Domnul nostru Isus Hristos s-a înălţat la Ceruri. Jertfa de Sine a Fiului Domnului, asumată în numele întregii umanităţi, simbolizează sacrificiul eroilor noştri care, urmând exemplul Mântuitorului, au pus mai presus de propria fiinţă datoria faţă de Ţară”, completează acesta.

Ministrul Apărării, de Ziua Eroilor: Avem datoria să le mulţumim pentru sacrificiu: Ce mai spune ministrul Apărării

Dîncu spune că „eroii neamului nostru şi-au dat viaţa în lupta cu tirania, în lupta cu nedreptatea, pentru ca România să fie independentă, suverană şi pentru românii care rămăseseră acasă şi, mai ales, pentru ca cei care urmau să se nască, să poată trăi mândri şi liberi”.

Acesta aminteşte de militarii care au murit, în perioada recentă, în teatrele de operaţii.

„Fie că este vorba despre ostaşii căzuţi în Războiul de Independenţă, în cele două războaie mondiale sau, recent, îm misiunile din teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, din Afganistan sau Irak, cei căzuţi au făcut din trupul lor scut pentru apărarea naţiunii noastre. Ei sunt cei puţini cărora noi, cei mulţi, le datorăm enorm”, arată ministrul Apărării.

Pentru el, „eroii constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi pentru cele viitoare”.

„Valorile şi principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân şi nouă ca repere de responsabilitate, pentru a lăsa urmaşilor noştri o Românie dezvoltată, o ţară demnă şi pe deplin integrată în comunitatea statelor libere şi democratice”, completează ministrul Dîncu. Agerpres

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Festivalul Roman Apulum 2022, Alba Iulia. Program și trupele participante la eveniment. Lupte cu gladiatori, parade și ateliere

Publicat

garda apulum.jpg

În acest weekend prelungit, la Alba Iulia este Festivalul Roman ”Apulum”, cu patru zile de momente spectaculoase de reenactment, dar și expoziții, prezentări de carte, tururi ghidate ale fostului castru roman, conferințe științifice și o paradă a războinicilor daci și romani. 

Este organizat și deja tradiționalul reenactment al târgului de sclavi și nu vor lipsi luptele de gladiatori.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zece delfini au eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă

Publicat

plaja noua zeelanda sursa pixabay.com
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Salvatorii din Noua Zeelandă încearcă vineri să salveze 10 delfini eșuați pe o plajă, udându-i cu apă în așteptarea fluxului care, se speră, îi va duce înapoi în mare, informează Reuters.

Cei 10 delfini, printre care și un pui, au eșuat în golful Whakanewha Bay de pe insula Waiheke, în largul orașului Auckland, a anunțat Departamentul pentru Conservare (DOC) într-o postare pe Facebook.

Salvatorii duc găleți cu apă în locul în care au eșuat delfinii pentru a-i menține uzi.

Organizațiile specializate în salvarea balenelor și delfinilor eșuați au anunțat că personalul și echipamentele sunt pe drum pentru a ajuta la salvare.

Noua Zeelandă are cea mai mare rată de eșuare a delfinilor și balenelor din lume, sute de mamifere eșuând pe țărmurile sale în fiecare an.

Motivul pentru care aceste animale rămân blocate pe plaje este încă o enigmă pentru biologii marini.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Cum au salvat pompierii clujeni doi pui de mistreț căzuți într-un canal din Mănăștur

Publicat

mistre 1 e1660285507606.jpg

Pompierii clujeni au fost solicitați în cursul nopții de jois spre vineri să elibereze doi pui de mistreți care au căzut într-un canal de pe strada Mirăslău din Cluj-Napoca.

”Apelul de urgență a venit în jurul orei 1:20, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca. Pompierii au constatat faptul că doi pui de mistreț se aflau într-un canal adânc de aproximativ 2 metri. Folosind o crosă lasou, pompierii au scos mistreții afară din canal.

mistre 2

Citește și Mistreți pe o stradă din Cluj-Napoca. Au intervenit pompierii și jandarmii

De asemenea, s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Programul de circulație al autobuzelor STP, luni, 15 august, în Zona Metropolitană Alba Iulia

Publicat

stp alba iulia autobuz 1000x600.jpg

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport  în ziua sărbătorii de Sfânta Maria.

Luni, 15 august 2022,  programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia în Zonele Metropolitane 1-7 va fi program de duminică.

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior.

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe