Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat un nou ajutor din partea României de 1,3 milioane de euro pentru Siria și Turcia, afectate de cutremur

Publicat

ajutor turcia siria aurescu 1
sursa foto: Facebook /  Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat luni, 20 martie 2023, un nou ajutor din partea României de 1,3 milioane de euro, la Conferința internațională a donatorilor în sprijinul populațiilor din Turcia și Siria, afectate de seismul din 6 februarie.

Potrrivit unui comunicat al MAE, contribuția anunțată de România cu prilejul Conferinței prevede 600.000 de euro sub formă de asistență umanitară, împărțită în mod egal în beneficiul populațiilor din cele două state, precum și 700.000 de euro pentru sprijinirea eforturilor de redresare rapidă din Turcia.

Acest nou angajament financiar completează asistența umanitară în natură deja acordată Siriei, constând în peste 43 de tone de echipamente de cazarmament, haine, alimente și peste 10 tone de medicamente și materiale sanitare de primă necesitate, care au fost distribuite populației siriene din toate zonele afectate de cutremur.

ajutor turcia si siria aurescu fb

Conferința internațională a donatorilor în sprijinul populațiilor din Turcia și Siria, afectate de seismul din 6 februarie 2023, a fost organizată de Comisia Europeană și Președinția suedeză a Consiliului UE.

În cadrul sesiunii dedicate anunțării angajamentelor financiare, ministrul Bogdan Aurescu a afirmat angajamentul României pentru continuarea susținerii eforturilor umanitare, de ajutorare a populației afectate din cele două state, precum și pentru demersurile de redresare și reconstrucție care vor fi demarate.

El a amintit că România a fost primul stat membru UE care a acordat asistență în teren prin trimiterea echipelor de căutare și salvare și a echipelor medicale în Turcia și produselor de primă necesitate în Siria, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE.

În cadrul reuniunii, ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlut Çavuşoğlu, a mulțumit pentru susținerea promptă și substanțială a României în contextul cutremurului.

În același timp, a evidențiat asistența umanitară de urgență acordată de România pentru populația siriană puternic afectată de cutremur, pe fondul situației umanitare deja grave din ultimii ani și al suferințelor generate de război și instabilitate.

El a subliniat, în acest context, importanța identificării unei soluții politice pentru o pace durabilă în Siria, pe baza inițiativelor existente la nivelul ONU.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook /  Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ziua Minerului la Abrud: Programul evenimentului de sâmbătă

Publicat

ziua minerului la abrud: programul evenimentului de sâmbătă

Ziua Minerului la Abrud: Programul evenimentului. Sărbătoarea are loc sâmbătă, de la ora 16, au transmis reprezentanții Cupru Min, în calitate de organizatori. 

  • 16.00 – Deschidere eveniment – Mirela Danciu – Copiii din Abrud
  • 16:30 – Ansamblul Folcloric Brădeana. ...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

1-3 august: Echipa națională de volei feminin a României va susține trei meciuri de pregătire cu Coreea de Sud, la Blaj

Publicat

1 3 august: echipa națională de volei feminin a româniei va

Echipa națională de volei feminin a României va susține, în zilele de 1, 2 și 3 august, trei meciuri de pregătire la Blaj, în compania reprezentativei Coreei de Sud. Partidele se vor desfășura în Alba Blaj Arena, vor avea ca oră de start 18:30, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV VIDEO. Mircea Miclea: Era un cântec, Las-o, bă, că merge așa, ne-am obișnuit cu ea. Ăsta ar trebui să fie imn naţional!

Publicat

whatsapp image 2024 07 26 at 12.53.23.jpeg

Un dialog cu un om liber – așa se poate caracteriza podcastul Contraste de pe Cluj24 cu profesorul Mircea Miclea. Un om liber, fără inhibiții inutile față de politicieni sau mediul academic. Fostul ministru al Educației se ferește de prea multe apariții în spațiul public și a mărturisit, înainte de înregistrare, că nu îl interesează decât părerile studenților și pacienților săi.

A ieșit un dialog captivant, fără lamentații și fără sfaturi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Conducerea Penitenciarului Aiud le caută de muncă deținuților: ”Nu există riscul ca angajatul să lipsească de la muncă”

Publicat

conducerea penitenciarului aiud le caută de muncă deținuților: ”nu există

Conducerea Penitenciarului Aiud le caută de muncă deținuților. Drept urmare, regulat fac întâlniri cu potențiali angajatori, firme și companii care au nevoie de mână de lucru. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe