Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Cătălin Predoiu: Peste un miliard de euro investiţi în ultimii ani de MAI în dotarea cu logistică a trupelor sale

Publicat

masina politia.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

În ultimii ani, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a alocat peste un miliard de euro pentru echiparea logistică a trupelor sale, conform declarațiilor făcute vineri de către ministrul Cătălin Predoiu.

El a precizat, cu ocazia recepţiei a 51 de autospeciale pentru acces în zone greu accesibile, că la aceste sume se adaugă peste 200.000 de euro din fonduri europene strict pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Anul trecut, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a absorbit 100% fondurile europene care erau programate în bugetul acestui departament din sursă externă.

Există un exemplu instituţional şi, de aceea, toţi cei care contribuie la un astfel de rezultat (…) merită felicitări.

În această achiziţie complexă (…) au colaborat mai multe compartimente, mai multe segmente ale MAI – DSU, IGSU, Jandarmerie.

Acesta este exemplul de succes”, a afirmat Predoiu.

Potrivit ministrului, şansele de reuşită ale angajaţilor MAI, care de multe ori îşi riscă integritatea fizică şi viaţa, cresc în orice misiune în măsura în care echiparea este corespunzătoare.

„Pot să vă spun că în ultimii ani această echipare a fost completată sistematic, cu multe investiţii, din fonduri bugetare şi din fonduri europene.

Această investiţie necesită un efort de organizare, de planificare, de desfăşurare de proceduri, achiziţii, uneori complicate, care duse la bun sfârşit înseamnă la modul concret mijloace tehnice puse la dispoziţia colegilor noştri”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Eveniment la Romexpo

El a participat, la Romexpo, alături de şeful DSU, Raed Arafat, de secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu şi alţi oficiali, la un eveniment organizat în contextul intrării în dotarea Salvamont şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a 51 de autospeciale pentru acces în zone greu accesibile.

Evenimentul a marcat şi intrarea în dotarea IGSU a 13 ambulanţe pentru transportul pacienţilor cu risc biologic, nouă containere medicale, 35 perne de salvare de la înălţimi de 16 metri, şase perne de salvare de la înălţimi de 60 metri, 29 ventilatoare mici şi şapte ventilatoare mari destinate evacuării rapide a fumului şi gazelor din tuneluri auto şi feroviare, hale industriale mari, clădiri înalte, aeroporturi, centre comerciale, staţii de metrou, garaje subterane şi supraterane.

Autospecialele au fost achiziţionate de IGSU prin proiectul „VIZIUNE 2020”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ziua Minerului va fi sărbătorită la Abrud: Mesajul companiei Cupru Min către angajați, colaboratori și parteneri

Publicat

ziua minerului va fi sărbătorită la abrud: mesajul companiei cupru

Ziua Minerului va fi sărbatorită de colectivul Cupru Min, pe 27 iulie 2024. Compania a transmis, într-un comunicat de presă, un mesaj către angajați și colaboratori. 

Cu ocazia Zilei Minerului 2024, CUPRU MIN ABRUD dorește să transmită un sincer și cald mulțumesc, actualilor și foștilor angajați, partenerilor noștri de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tarcea: Până în 2031 modernizăm Termoficarea. Va fi un transfer natural la sistemul centralizat, cu Gigacalorie mai ieftină

Publicat

boc tarcea e1721729841466.jpg

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat, marți, că Primăria Cluj-Napoca și-a propus ca, până în 2031, să modernizeze compania Termoficare Napoca SA astfel încât să fie mai simplu și mai nepoluant pentru clujeni să fie racordați la sistemul centralizat de termoficare, care va oferi un preț mai scăzut al Gigacaloriei.

”Până în 2031 ne-am propus să modernizăm tot ce înseamnă componentă de Termoficare, astfel încât să fie mai ieftin și mai nepoluant să fii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciolacu, anunț despre marea restructurare a bugetarilor: „Avem cadrul legal pentru o reorganizare totală a sistemului public”

Publicat

ciolacu, anunț despre marea restructurare a bugetarilor: „avem cadrul legal

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în acest moment, există cadrul legal pentru o reorganizare totală a sistemului public. Acesta a subliniat că România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la Arieșeni: O anexă gospodărească a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

incendiu la arieșeni: o anexă gospodărească a fost cuprinsă de

Un incendiu a izbucnit marți, 23 iulie, în jurul orei 16.00 la Arieșeni.

Pompierii intervin cu trei autospeciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe