Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Educației anunță că elevii și-ar putea face testele Covid sub supravegherea profesorilor

Publicat

Elevii de gimnaziu și liceu și-ar putea face singuri testele, la școală, sub supravegherea cadrului didactic, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El spune că a primit asigurări că testele pe bază de salivă ar putea ajunge în școli în două-trei săptămâni.

„În primele săptămâni de aplicare a testelor noninvazive pe bază de salivă au fost distribuite spre administrare 13 milioane de teste, din care doar 111 au fost confirmate prin teste PCR. Săptămâna trecută, când au funcționat cu prezență fizică doar elevii de gimnaziu și liceu, au fost distribuite doar 1,5 milioane și totuși numărul de cazuri confirmate a fost mult mai mare decât cele confirmate la 13 milioane. Asta arată că elevii, părinții, profesorii au început să se obișnuiască cu administrarea acestor teste. Din păcate, acele contestații care au blocat achiziția au făcut în așa fel încât în această săptămână nu am avut teste. Am primit asigurări că în două, maximum trei săptămâni va fi deblocată procedura de achiziție”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El anunță că elevii mai mari și-ar putea face singuri testele.

„Pentru a consolida relevanța acestor teste, cel puțin pentru elevii de vârstă mai mare – cel puțin gimnaziu și liceu, acestea ar putea fi autoadministrate de fiecare elev în școală sub supravegherea cadrului didactic, care nu se implică în administrarea testului, dar care poate gestiona, centraliza rezultatul acestor teste”, arată ministrul Educației.

El precizează că testarea nu este obligatorie.

„Acei elevi care, din păcate, nu au înțeles și nu vor înțelege importanța testării nu vor avea accesul interzis la educație”, punctează Sorin Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

FOTO. Emil Boc arată încă o dată că e PRIMARUL tuturor clujenilor. Simion a venit după NELSON

Publicat

boc 1 e1643111977284.jpg

După ce, săptămâna trecută, primarul Emil Boc s-a întâlnit cu George Simion, co-președinte AUR, acesta a răspuns acuzațiilor venite din întreg spectrul politic, spunând că este primarul tuturor, chiar și al membrilor AUR.

Ca dovadă a acestui fapt stă și fotografia în care Emil Boc apare alături de interlopul Nelson Mondialu. De ce nu, ar zice edilul, doar și interlopii sunt parte a comunității.

Așa cum turiștii obișnuiesc să se pozeze cu palmierul, Turnul Eiffel sau London Eye, nu vedem de ce nu l-am include pe primar în circuitul turistic al orașului. Pentru că, se pare, e atracția principală a Clujului, după job-urile în IT.

Foto: Facebook Ferencz Josef

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fără test COVID la intrarea în Marea Britanie pentru persoanele complet vaccinate

Publicat

Călătorii vaccinați și pasagerii sub 18 ani nu vor mai avea nevoie de test COVID la intrarea în Marea Britanie, a anunțat ambasada britanică de la București.

Potrivit reprezentanților ambasadei, începând cu vineri, 11 februarie 2022, călătorii complet vaccinați și pasagerii sub 18 ani care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoiți să facă un test COVID-19.

Cei care nu se califică drept complet vaccinaţi vor trebui să facă dovada unui test COVID-19 negativ (PCR sau rapid antigen) înainte de a călători.

De asemenea, ei vor fi nevoiți să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie, precizează Ambasada de la București.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

DSP Botoșani: 331 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Situația pe județ

Publicat

testare corona 1000x600.jpg

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat marți că la nivelul județului au fost raportate 331 de cazuri noi,dintre acestea 30 fiind reinfectări cu noul coronavirus.

Rata de infectare la nivelul municipiului Botoșani este 13,77 , în timp ce la nivelul județului a ajuns la 7,09 la mia de locuitori.

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BENCOMP SRL, cel mai mare producător de profile WPC, caută firme din toată țara, interesate de colaborare pentru montaj și revânzare autorizată (P)

Publicat

bencomp 1

Societatea BENCOMP SRL, cel mai mare producător de profile WPC (lemn compozit) din Sud-Estul EUROPEI – caută firme din toată tara interesate de colaborare pentru MONTAJ.

Firmele cu experiență anterioară în montarea de pardoseli pentru terase, garduri, lambriuri exterioare pentru placări clădiri etc au prioritate. Acest lucru nu este însă obligatoriu, întrucât asigurăm training in fabrica noastră atât pentru montaj cât și pentru înțelegerea particularităților materialului WPC (lemnul compozit).

BENCOMP SRL  este în căutare și de firme din toată țara interesate să devină REVÂNZATOR autorizat

Avantaje pentru firmele care devin Montator si Revânzător (se poate și ambele în același timp!) pentru profilele WPC BENCOMP:

 • Includerea în portofoliu a unui produs revoluționar, ecologic și cu un potențial de creștere remarcabil datorită eleganței împrumutate de la lemn și a rezistenței și durabilității în timp preluate de la plastic.
 • Posibilitatea de creștere a cifrei de afaceri și implicit a profitului.
 • Intrarea într-un parteneriat pe termen lung cu un producător din România, care va asigura know-how, suport, training și oportunitatea de dezvoltare continuă prin includerea de noi produse în portofoliul de producție.

Vă rugăm sa ne transmiteți o prezentare scurtă a societății Dvs., care să conțină domeniul de activitate și experiența anterioară relevantă pentru scopul nostru, nr. de salariați etc la adresa de e-mail vanzari@wpcromania.ro, bineînțeles însoțite de datele de contact pentru a putea să luam legătura cu Dvs.

Data workshop: 19 februarie 2022

Locatie: la sediul fabricii noastre, in Buzau – Aleea Industriilor nr. 5

Despre lemnul compozit

Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) – este un material hibrid care combină calitățile lemnului cu ușurința de prelucrare a materialului plastic și reușește să înlocuiască cu succes lemnul natural, fară a exista un compromis în ceea ce privește rezistența. Compus din fibre lemnoase, respectiv deșeurile generate în urma proceselor de producție ale lemnului, în amestec cu materiale plastice reciclate, WPC se dovedește a fi revoluționar și prin faptul că este un material prietenos cu mediul, realizat 100% din materiale regenerabile, rumeguș și plastic reciclat.

Relativ necunoscut pentru piața din România, cu toate că în țările din Vestul Europei, dar și de pe alte continente, ajunsese la ”maturitate”, lemnul compozit a ”prins” și în România, datorită aspectului sau asemănător cu cel al lemnului și prețul extrem de scăzut.

Lemnul compozit a fost inventat în Japonia – în 1976 – în compoziția sa intrând făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor ultraviolete, a mucegaiurilor şi insectelor. Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi, spre deosebire de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă, nu eliberează substanţe periculoase în mediu). WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie.

Despre BENCOMP SRL

Fabrica BENCOMP – cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei și zona Balcanică – și-a început activitatea din dorința Bene Internațional SRL de a închide complet un circuit final de reciclare prin obținerea unor produse finite, care să adauge plus valoare pe mai multe niveluri:

 • protectia mediului prin reciclarea deșeurilor din lemn și a deșeurilor de plastic HDPE (n.red. – polietilenă de mare densitate) care, astfel, nu mai ajung la groapa de gunoi.

 • protecția mediului prin reducerea consumului energetic – știut fiind că producția din reciclat economisește între 30 și 50% consumul energetic, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 scad

 • producție durabilă în timp

BENCOMP face parte dintr-un grup de firme cu tradiție în reciclarea și valorificarea deșeurilor de mase plastice, sticlă, electronice și ambalaje, acționarul majoritar Bene Internațional SRL activând în acest domeniu de peste 20 de ani.

Odată cu trecerea timpului, capacitatea de producţie a fabricii BENCOMP a crescut constant și, începând cu sezonul 2015, numărul de profile WPC realizate a ajuns la peste 40.

 • 11 tipuri diferite de profile de pardoseală

 • 4 de lambriu exterior

 • Peste 15 profile de gard – scânduri, traverse, stâlpi etc.

 • 3 tipuri de grinzi pentru pergolă

 • Peste 20 de modele de accesorii pentru montajul acestor profile

Datorită calitatății ingredientelor folosite, dar şi tehnologiei de producţie, pot fi realizate profile de înaltă calitate, perfect similare celor produse în Europa de Vest.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe