EVENIMENT
Ministrul Educației: În ce condiții vor merge elevii la școală. În 654 de localități cursurile se desfășară tot online

În 654 de localități, care vineri aveau o rată de incidența de peste 1 la mie, elevii claselor V, VI, VII, IX, X și XI vor învață online toată săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă la Aleph News ministrul Educației Sorin Câmpeanu.
„Chiar dacă rată de incidența scade, ordinul comun al ministerelor Sănătății și Educației prevede că referință este ziua de vineri, pentru toată săptămâna viitoare”, a spus ministrul.
Program decalat pentru a evita aglomerările în curtea școlilor
Ministrul spune că măsura obligativității purtării măștii în jurul școlilor la 50 de metri ajută, dar că masca nu este obligatorie în exterior cu excepția aglomerărilor.
„Din acesta perspectivă, Ministerul Educației a solicitat tuturor școlilor să păstreze regula pauzelor decalate, a programului decalat pentru a evita aglomerările în curtea școlilor, condiții în care evitând aglomerările se poate renunța la obligativitatea măștii în curtea școlii.
Masca de protecție este obligatorie în spațiile închise.
Precum și celelalte reguli: distanțarea și respectarea normelor de igienă”, a adăugat ministrul.
În context, Sorin Câmpeanu a avansat că în luna septembrie, la reluarea școlii, să se revină la normalitate „Este extrem de importantă revenirea la normalitate, pentru că pierderile în educație au mari și foarte mari.
Programul național de ore de recuperare va fi prelungit tot anul viitor
Ele au fost și uniform distribuite de la o școală la altă, și chiar în interiorul acestor clase, pierderile sunt atât de mari încât sunt foarte greu de recuperat.
Este foarte greu să speri că vei recupera în scurt timp toate pierderile generate, cu atât mai mult cu cât sunt elevi de clase terminale, a VIII-a și a XII-a care, deși ministerul Educației va prelungi tot anul viitor programul național de ore de recuperare, aceștia încheind ciclurile de învățământ, nu vor mai putea beneficia de aceste ore de recuperare.
Până acum avem 250 de mii de elevi înscriși în acest program național de orele mediale, s-au recuperat o parte, însă pierderile au fost mari și foarte mari”, a adăugat Câmpeanu.
sursa: mediafax.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.
”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!
Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Nume sonore, pentru prima dată în România la Jazz in the Park. Bilete de o zi, disponibile online

Jazz in the Park 2025 anunță al doilea val de artiști și lansează biletele de o zi. Festivalul va avea loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, între 6 și 8 iunie.
Nneka, Marcos Valle, Omar Sosa & JazzyBIT & DJ K-lu, Delvon Lamarr Organ Trio, Sandra Sangiao, Jacob Karlzon Trio, Jazz Family Trio „ShekBand” și David Luca Quartet se alătură lineup-ului celei de-a 13-a ediții Jazz in the Park Festival, care va avea loc în 6-8 iunie 2025, în Parcul Etnografic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
A început campania electorală pentru alegerile prezidențiale: 11 candidați în cursa pentru Cotroceni.Unde pot fi depuse plângeri

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început vineri, la ora 00:00, și se încheie pe data de 3 mai, la ora 7:00.
Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai, scrie Agerpres.
Ce materiale de propagandă sunt permise în campania electorală?
În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:
- afișe electorale…
Citește mai mult pe Cluj24.ro