Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Profesorul este şi va rămâne cu rol determinant în şcoală

Publicat

Arhivă foto

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că o reformă adevărată reprezintă „o schimbare profundă” care generează teamă şi lipsă de încredere, însă a precizat că profesorul este şi va rămâne „cu rol determinant” în şcoala românească.

„O reformă adevărată înseamnă o schimbare profundă. O schimbare profundă generează teamă, generează lipsă de încredere. De ce? Pentru că vrem să fie altfel, dar nu ştim cum va fi acest altfel.

Asta înseamnă lipsă de încredere. Avem datoria ca prin educaţie să explicăm cum va fi acest altfel. Să explicăm cu răbdare, să explicăm cu cât mai multă competenţă şi perseverenţă. (…)

Prin redefinirea rolului profesorului nicidecum mai puţin decât era până acum, mai mult decât era până acum, pentru că avem o limită a imaginaţiei. Nu ne putem imagina şcoala fără profesori, nici nu dorim să facem lucrul acesta.

Profesorul va avea un rol determinant. (…)

Ministrul Educației: Profesorul este şi va rămâne cu rol determinant în şcoală: „Profesorul este şi va rămâne cu rol determinant în şcoală”

Profesorul este şi va rămâne cu rol determinant în şcoală”, a afirmat ministrul la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum, eveniment organizat de New Strategy Center, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO şi în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit ministrului Educaţiei, profesorul va fi „un facilitator de învăţare”, un mentor şi model pentru elevii săi.

„În condiţiile în care dezvoltarea tehnologică a făcut în aşa fel încât pe acelaşi lucru să ai sute, mii de surse de informare la un click distanţă, cum se spune, profesorul este acela care, fiind facilitator de învăţare, un adevărat mentor şi model pentru elevii lui, va avea datoria să îi îndrume pe elevi către acele surse care sunt credibile, care sunt verificate, care corespund obiectivelor pe care şcoala şi le asumă, obiective care nu sunt altceva decât cele care generează un profil al absolventului şcolii care să fie un cetăţean capabil să înţeleagă nu numai trecutul şi prezentul, dar să înţeleagă şi provocările.

În opinia mea, o spun cât se poate de clar şi încerc să fiu şi obiectiv – totul pleacă de la şcoală, totul pleacă de la profesor”, a susţinut ministrul.

Profesorul este şi va rămâne cu rol determinant în şcoală”: Ce a declarat ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a declarat că sunt prea mulţi cei care ştiu să „dărâme” cu „barosul”.

„Nu pot să mă abţin, ştiu că nu este bine să spun lucrul acesta, dar sunt mult prea mulţi în jurul nostru aceia care sunt vajnici utilizatori de baros şi ştiu să dărâme.

Barosul are rolul lui, este foarte important.

Lucrul cu mistria pe partea de construcţie este mult mai complicat şi sunt mulţi mai puţini dispuşi aceia să dea o mână de ajutor.

Înţelegând că lipsa de educaţie este provocarea de bază care stă în faţa noastră, îndrăznesc să fac un apel la dumneavoastră, cei care reprezentanţi mediul diplomatic, mediul academic, mediul militar, mediul politic, aceia care aveţi disponibilitatea să abordaţi într-o manieră constructivă această provocare imensă care stă în faţa noastră a tuturor – sistemul de educaţie.

Avem nevoie de sprijinul celor care reuşiţi să înţelegeţi aceste lucruri”, a mai afirmat Cîmpeanu.

El a spus că sunt mulţi cei care privesc digitalizarea educaţiei ca pe o cale de înlocuire a profesorilor şi a precizat că profesorul este şi va rămâne „cu rol determinant” în sistemul de educaţie. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ministrul de Externe rus susţine că „majoritatea zdrobitoare” a ţărilor dau dreptate Rusiei, dar nu îndrăznesc s-o spună

Publicat

Arhivă foto

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a menționat marţi că „majoritatea zdrobitoare” a ţărilor dau dreptate Rusiei pentru că a recunoscut rezultatele pseudo-referendumurilor din patru teritorii ucrainene parţial ocupate şi ulterior le-a anexat, doar că nu îndrăznesc să o spună, transmite EFE.

Totodată prin aceste declaraţii, şeful diplomaţiei ruse ignoră condamnarea cvasitotală exprimată de comunitatea internaţională.

„O majoritate zdrobitoare de ţări – şi vă garantez acest lucru – înţelege perfect că avem dreptate”, a declarat Lavrov în plenul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), unde a prezentat documentele de anexare a regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, în ciuda faptului că practic întreaga comunitate internaţională, inclusiv parteneri tradiţionali ai Rusiei, precum China, India, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia şi Serbia, nu vor recunoaşte anexarea.

„Nu toată lumea are curaj şi nici forţă să vorbească obiectiv şi direct despre aceasta”, a afirmat Lavrov, care s-a declarat „convins că adevărul va învinge”. ”Desigur, ar fi mai adecvat ca toate ţările lumii să recunoască noua realitate, care a fost inevitabilă”, a adăugat el.

Lavrov a susţinut din nou teza conform căreia „un mare număr de instrumente juridice, inclusiv referiri la Carta ONU, consacră principiile egalităţii şi autodeterminării popoarelor” şi a susţinut că adminstraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dar şi cea a predecesorului acestui, Petro Poroşenko, „nu au respectat aceste criterii”.

„Acum se aplică un scenariu dictat chiar de viaţa însăşi, care se bazează pe voinţa liberă a persoanelor”, a afirmat el. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat din județul Brașov, urmărit național, prins în Alba. Cât va sta la închisoare și ce a făcut

Publicat

img 1033.jpg

Un bărbat din județul Brașov a fost identificat în Alba și transportat la penitenciar. Era dat în urmărire națională, pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

Potrivit IPJ Alba, luni, 3 octombrie, polițiștii din Aiud au identificat și reținut, în zona localității Ciumbrud, un bărbat de 46 de ani, din județul Brașov, care era urmărit național, fiind posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Zărnești.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și două luni închisoare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ALBA: 26 de cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 4 octombrie

Publicat

teste alba covid coronavirus 1000x600.jpg

Au fost înregistrate 26 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), marți, 4 octombrie. 

În județ sunt 320 de cazuri active în total (328 anterior).

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 59.179 cazuri confirmate, 57.908 persoane vindecate, 1.309 decese.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba, au fost făcute 260 testări: 54 PCR (34 la spitalul județean și 20 la DSP) și 206 teste rapide.

Comparativ, luni erau 5 cazuri noi, după 80 de testări (20 PCR și 60…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba care a condus băut și fără permis a fost reținut de Poliție. Ce alcoolemie avea

Publicat

1664876700 masina politia.jpg

Un bărbat de 34 de ani din Veseuș a fost reținut după ce a condus fără permis și băut. În plus, a refuzat testarea cu etilotest, dar a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Potrivit IPJ Alba, luni, 3 octombrie, polițiștii Postului de Poliție Jidvei au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 34 de ani, din localitatea Veseuș, comuna Jidvei, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat, în 24 septembrie,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe