Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Educației: ”Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România”

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că acţiunile de control în şcoli privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19 vor începe de luni, 4 octombrie.

„Am insistat să fie cuprinsă şi în Hotărârea CNSU – intensificarea acţiunilor de control din partea inspectoratelor şcolare judeţene, direcţiilor de sănătate publică şi a tuturor instituţiilor abilitate.

Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru.

Trebuie intensificate aceste controale. (…)  Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică seara, la postul Digi 24.

El a fost întrebat care este pragul de incidenţă a COVID-19 până la care şcolile vor rămâne deschise.

„Ordinele de carantinare prin care localităţile intră în carantină vor prevedea în ce măsură activităţile pot să se mai desfăşoare sau nu în carantină. Cele mai mult dintre activităţi nu se vor mai putea desfăşura în carantină, însă aceste lucruri vor fi precizate de către ordinele de carantinare care sunt emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Cîmpeanu.

Apel către părinţi să nu îşi trimită copiii la şcoală dacă au cele mai mici simptome

Cîmpeanu a spus că testele non invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).

„Este extrem de important ca aceste teste să fie administrabile de către personal fără competenţe medicale. Ele pot fi şi auto-administrate de către elevi, chiar elevi cu vârstă mică am văzut foarte bine în multe state europene. (…) Testele non invazive vor fi asigurate prin ONAC de la bugetul de stat”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Inspectoratele școlare, obligate să publice zilnic lista claselor care trec în online

Ministerul Educaiei a publicat, vineri, instrucţiuni conform cărora fiecare inspectorat şcolar va crea o secţiune dedicată pe site-ul propriu pe care va publica zilnic lista unităţilor de învăţământ cu precizarea claselor cu activitate online şi va intensifica acţiunile de control privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, împreună cu instituţiile abilitate, potrivit unor instrucţiuni ale Ministerului Educaţiei.

Teste rapide antigen din salivă pentru elevi și preșcolari

Totodată, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ trebuie să sprijine testarea rapidă antigen non-invazivă efectuată din probă de salivă a elevilor şi preşcolarilor, personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic.

„Inspectoratele şcolare intensifică acţiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecţie sanitară în şcoli, împreună cu instituţiile abilitate în acest sens. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ vor sprijini acţiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HNCSU nr. 76 /30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din probă de salivă, pentru elevi şi preşcolari, personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora”, a transmis Ministerul Educaţiei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe