Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Energiei: Creşterea preţului la gaze e dirijată de Rusia. Când va scădea preţul

Publicat

sursa foto: Virgil Popescu / Facebook

Creşterea preţurilor la gaze naturale e dirijată de Federaţia Rusă, prin Gazprom, a afirmat, vineri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

„Referitor la preţurile la gaze este o creştere pur şi simplu dirijată de către Federaţia Rusă, de către Gazprom. Părerea mea apropo de gaze, după ce va fi operaţional Nord Stream 2 vom vedea o scădere a preţului”, a susţinut Virgil Popescu.

Pe subiectul preţurilor la electricitate, ministrul Energiei a menţionat că producătorii care nu folosesc surse fosile vând în prezent energia la preţul marginal de pe piaţă, în contextul în care Pactul Green Deal a majorat cu peste 100% preţul certificatelor de carbon plătite de producătorii de energie din surse fosile.

„Referitor la energie electrică, Pactul Green Deal a dus o creştere de la 22 la 55 de euro a certificatului de CO2. Toţi ceilalţi producători care nu folosesc energie fosilă, care nu plătesc CO2, vând energia la preţul marginal de pe piaţă, de aceea este această creştere, coroborată cu o creştere economică, cu o revenire din pandemie, o creştere a energiei electrice atât în Europa cât şi în Asia, unde se consumă foarte foarte mult. Atât la energie electrică, cât şi la gaze, creşterea consumului a fost foarte mare”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a afirmat că 10 milioane de români vor primi în această iarnă bani de la Guvern pentru plata facturilor de gaze şi electricitate.

Două scenarii de compensare a facturilor atât la energie electrică, cât şi la gaze naturale

„Ce putem face? Sigur, pe lângă consumatorul vulnerabil care sper să iasă repede din Parlament. Totodată, lucrăm la două scenarii de compensare a facturilor atât la energie electrică, cât şi la gaze naturale, pentru români. Mergem până la venitul mediu sau consumul mediu. Ceea ce am promis vom face şi aproximativ 10 milioane de români vor primi ajutor financiar, în această iarnă, pentru plata facturilor de energie electrică şi gaze naturale”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai arătat că preocuparea principală a instituţiei pe care o conduce este crearea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi de dezvoltare a reţelei de transport de gaze.

Preocuparea principală a Ministerului Energiei

„Preocuparea principală a Ministerului Energiei, per ansamblu, este crearea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice, de întărire a reţelei de transport a energiei electrice, de dezvoltare a reţelei de transport de gaze şi, în paralel, reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale, pentru a putea creşte gradul de acces al românilor la gaze naturale”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a explicat că a făcut toate aceste afirmaţii în cadrul conferinţei „Black Sea and Balkans Security Forum”, unde a reiterat că dezvoltarea energiei nucleare este esenţială pentru decarbonare.

„Am onorat invitaţia de a participa la a cincea ediţie a conferinţei ‘Black Sea and Balkans Security Forum’, la panelul ‘Opportunities in the Black Sea Region for the Energy Sector. Development, Cooperation, Supplier Diversification’.

Legătura dintre energie şi Marea Neagră

Am vorbit despre energie, despre legătura dintre energie şi Marea Neagră, despre securitatea energetică a României, despre colaborarea cu partenerii strategici europeni şi americani, despre faptul că decarbonare fără energie nucleară, după părerea mea şi a multor miniştri din UE şi de peste Ocean nu se poate realiza, de aceea dorim cu ardoare să dezvoltăm Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi, de ce nu, să aducem tehnologii noi, inovatoare în România în domeniul nuclear. Ne uităm foarte serios şi la energia eoliană off-shore”, a menţionat Virgil Popescu.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Săptămâna Patimilor: După FLORII începe Săptămâna Mare- zile de post negru, rugăciune și abstinență. Ce nu ai voie să faci

Publicat

săptămâna patimilor: după florii începe săptămâna mare zile de post

Săptămâna Patimilor – Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare. Credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare.

Fiecare zi din această săptămână are o semnificaţie specială în desfăşurarea evenimentelor premergătoare Învierii Domnului.

După Florii, credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare. Începând din seara…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reacția lui Voicu Paul după ce a plecat din PNL la PSD Alba Iulia: ”Sunt un traseist”. Cum își motivează decizia

Publicat

reacția lui voicu paul după ce a plecat din pnl

Voicu Paul a reacționat duminică 28 aprilie, după ce a fost făcut anunțul că a plecat din PNL spre PSD Alba Iulia. Fiind unul dintre cei mai vechi oameni din PNL Alba Iulia, Voicu Paul a ținut să își motiveze alegerea, printr-o postare pe Facebook. 

Acesta a spus că dacă este să aibe o etichetă de traseist, o va purta ”pentru ca orașului să îi fie bine”.

Însă a pus plecarea sa pe baza rupturii din PNL la momentul plecării lui Gabriel Pleșa în USR. De alfel,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Muncitor la Schitul de la Găbut, bătut cu bestialitate pentru că pescuia. Agresorii, condamnați la închisoare cu executare

Publicat

muncitor la schitul de la găbut, bătut cu bestialitate pentru

Trei bărbați care au bătut crunt un muncitor ce pescuia într-o baltă de lângă Schitul de la Găbut, au fost condamnați penal. Aceștia au fost judecați și condamnați pentru tentativă de omor. 

O pedeapsă a venit din partea magistraților Tribunalului Alba, în data de 18 aprilie 2024. Este vorba despre o faptă produsă în urmă cu mai mulți ani, în septembrie 2022.

Victima celor trei a fost un muncitor, care pescuia pe o baltă din apropierea locului în care era cazat….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

fotoliu masaj scaled e1684916769428.jpg

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au arătat că, în total, este nevoie de 5 astfel de fotolii de masaj pentru relaxarea pasagerilor.

Două fotolii ar trebui amplasate în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, parter, zona restricționată, salon VIP , spațiul având o suprafață de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe