Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Energiei: Creşterea preţului la gaze e dirijată de Rusia. Când va scădea preţul

Publicat

sursa foto: Virgil Popescu / Facebook

Creşterea preţurilor la gaze naturale e dirijată de Federaţia Rusă, prin Gazprom, a afirmat, vineri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

„Referitor la preţurile la gaze este o creştere pur şi simplu dirijată de către Federaţia Rusă, de către Gazprom. Părerea mea apropo de gaze, după ce va fi operaţional Nord Stream 2 vom vedea o scădere a preţului”, a susţinut Virgil Popescu.

Pe subiectul preţurilor la electricitate, ministrul Energiei a menţionat că producătorii care nu folosesc surse fosile vând în prezent energia la preţul marginal de pe piaţă, în contextul în care Pactul Green Deal a majorat cu peste 100% preţul certificatelor de carbon plătite de producătorii de energie din surse fosile.

„Referitor la energie electrică, Pactul Green Deal a dus o creştere de la 22 la 55 de euro a certificatului de CO2. Toţi ceilalţi producători care nu folosesc energie fosilă, care nu plătesc CO2, vând energia la preţul marginal de pe piaţă, de aceea este această creştere, coroborată cu o creştere economică, cu o revenire din pandemie, o creştere a energiei electrice atât în Europa cât şi în Asia, unde se consumă foarte foarte mult. Atât la energie electrică, cât şi la gaze, creşterea consumului a fost foarte mare”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a afirmat că 10 milioane de români vor primi în această iarnă bani de la Guvern pentru plata facturilor de gaze şi electricitate.

Două scenarii de compensare a facturilor atât la energie electrică, cât şi la gaze naturale

„Ce putem face? Sigur, pe lângă consumatorul vulnerabil care sper să iasă repede din Parlament. Totodată, lucrăm la două scenarii de compensare a facturilor atât la energie electrică, cât şi la gaze naturale, pentru români. Mergem până la venitul mediu sau consumul mediu. Ceea ce am promis vom face şi aproximativ 10 milioane de români vor primi ajutor financiar, în această iarnă, pentru plata facturilor de energie electrică şi gaze naturale”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai arătat că preocuparea principală a instituţiei pe care o conduce este crearea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi de dezvoltare a reţelei de transport de gaze.

Preocuparea principală a Ministerului Energiei

„Preocuparea principală a Ministerului Energiei, per ansamblu, este crearea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice, de întărire a reţelei de transport a energiei electrice, de dezvoltare a reţelei de transport de gaze şi, în paralel, reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale, pentru a putea creşte gradul de acces al românilor la gaze naturale”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a explicat că a făcut toate aceste afirmaţii în cadrul conferinţei „Black Sea and Balkans Security Forum”, unde a reiterat că dezvoltarea energiei nucleare este esenţială pentru decarbonare.

„Am onorat invitaţia de a participa la a cincea ediţie a conferinţei ‘Black Sea and Balkans Security Forum’, la panelul ‘Opportunities in the Black Sea Region for the Energy Sector. Development, Cooperation, Supplier Diversification’.

Legătura dintre energie şi Marea Neagră

Am vorbit despre energie, despre legătura dintre energie şi Marea Neagră, despre securitatea energetică a României, despre colaborarea cu partenerii strategici europeni şi americani, despre faptul că decarbonare fără energie nucleară, după părerea mea şi a multor miniştri din UE şi de peste Ocean nu se poate realiza, de aceea dorim cu ardoare să dezvoltăm Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi, de ce nu, să aducem tehnologii noi, inovatoare în România în domeniul nuclear. Ne uităm foarte serios şi la energia eoliană off-shore”, a menţionat Virgil Popescu.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea până în 14 aprilie. Schimbări de temperatură, zilele cu ploi. Condiții meteo în următoarele 4 săptămâni și de Florii

Publicat

vremea până în 14 aprilie. schimbări de temperatură, zilele cu

Vremea până în 14 aprilie. Temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei până în jurul datei de 21 martie, când maximele vor ajunge la 20 de grade Celsius. Apoi vremea va fi în general frumoasă, medii de 16-19 grade. 

Primele două săptămâni din luna aprilie aduc alternanțe de temperatură, de la zile mai răcoroase, cu maxime 11-13 grade Celsius, până la cele mai calde, cu 17-18 grade. 

Perioade cu ploi sunt anunțate în 23-25 martie, 30-31 martie, în centru, vest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaj de mulțumire al unui pacient al secției ORL a Spitalului Județean de Urgențe din Alba Iulia, pentru medicul Ioana Brândușe

Publicat

mesaj de mulțumire al unui pacient al secției orl a

Un pacient al secției ORL a Spitalului Județean de Urgențe din Alba Iulia a transmis un mesaj de mulțumire pentru medicii care l-au îngrijit. 

Secția funcționează într-o construcție relativ nouă, care beneficiază de condiții hoteliere foarte bune, iar aparatura medicală achiziționată este de ultimă generație.

”Stimată doamnă doctor Ioana Brândușe,

Doresc să vă transmit din suflet cele mai sincere mulțumiri și aprecierea mea profundă pentru profesionalismul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 552 posturi în Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 552 posturi în alba iulia,

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 18 martie. Sunt vacante 552 posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Alin Tișe: Copilăria, ultima care moare în noi

Publicat

tise.jpeg

Un gând frumos, care-i aparține fascinantului Octavian Paler: ”Ultima care moare în noi este memoria. Ultima care moare în memorie e copilăria”.

Memoria noastră pare adesea neascultătoare, uneori chiar căpoasă, care își amintește selectiv momente ale vieții, părând să scape din vedere anumite aspecte. Eu cred, însă, că nu memoria ne salvează de la acesta pierdere.

Mai degrabă copilăria, care rămâne vie în memoria noastră, este capabilă să ne salveze…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe