Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Familiei, Gabriela Firea despre starea fetiței de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paşte

Publicat

firea
Arhivă foto

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că fetița în vârstă de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paște, se simte bine. Duminica trecută, fata a căzut de la fereastra apartamentului în care locuiește alături de colegele sale și de educatoarea care le îngrijea în acea zi.

„Fetiţa de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paşte, este bine! M-am bucurat să primesc veşti extraordinare despre fetiţa de 12 ani care creşte în grija statului, alături de alte cinci fete, într-un apartament de tip familial din Slatina.

CITEȘTE ȘI: O fată de 12 ani a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul unui bloc din Slatina. Poliția a deschis o anchetă

Ea a căzut duminica trecută de la fereastra apartamentului în care locuieşte alături de colegele sale şi în care se afla şi educatoarea care le îngrijea în acea zi.

A suferit răni grave, dar, graţie medicilor care au îngrijit-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi bunului Dumnezeu, acum este bine, în afara oricărui pericol.

Se află încă internată, recuperarea va mai dura, a suferit o intervenţie complicată la un umăr, dar m-am bucurat să văd imagini cu ea în care e veselă, cântă şi ascultă muzică.

Am ţinut nepărat să aduc veşti despre această copilă, pentru că, din păcate, în spaţiul public am văzut, imediat după această întâmplare groaznică, mai multe luări de poziţie rău-intenţionate, tendenţioase şi mincinoase de-a dreptul”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea despre starea fetiței de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paşte. „Fata nu ar fi vrut să se sinudică”

Ea afirmă că fata nu ar fi vrut să se sinucidă.

„Nu-mi dau seama ce fel de om trebuie să fii să te foloseşti de o situaţie extrem de dificilă, dramatică, a unui copil, pentru a lansa dezinformări şi a arunca cu minciuni şi vorbe grele într-un intreg sistem – cel al protecţiei speciale a copilului – care, deşi nu e perfect, e format din oameni care se dedică zi lumină acestor copii cu poveşti triste.

Am citit îngrozită pe reţelele sociale, iar apoi şi în unele publicaţii, care au preluat acele texte, cum fetiţa despre care vorbim ar fi vrut să se sinucidă pentru că nu era lăsată să meargă în famile, de sărbători…

Ce trist să nu ţii cont de faptul că te foloseşti de un copil nevinovat pentru interese personale! Nu, nu e nimic adevarat! Din păcate, fetiţa din Slatina provine dintr-o familie cu probleme, a ajuns în grija statului de curând tocmai pentru că a fost victima violenţei în familie! Prin urmare, nici nu se putea pune problema să se întoarcă acolo, mai ales atât de curând, după doar câteva săptămâni”, adaugă ministrul Familiei.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea despre starea fetiței de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paşte. „Mi-aş dori ca acest caz de la Slatina să fie un semnal şi un motiv de reflecţie”

Gabriela Firea arată că „a fost, din păcate, doar un accident îngrozitor”.

„Chiar ea a povestit apoi că îşi făcuse planuri alături de celelalte fete cu care locuia, să meargă în oraş în acea zi, dar cum vremea era urâtă, s-au gândit că nu li se va da voie, aşa că ea şi-a imaginat că ar putea pleca pe fereastră…

Un gest necugetat, care ar fi putut să aibă urmări groaznice, dar doar un accident!

Fata primeşte deja sprjin şi consiliere, pentru a înţelege implicaţiile deciziilor pe care le luăm şi că sunt situaţii în care e bine să cântărim de două ori o acţiune care poate fi ireversibilă.

Mi-aş dori ca acest caz de la Slatina să fie un semnal şi un motiv de reflecţie pentru noi toţi.

Atât pentru colegii mei din sistemul de protecţie specială, care sunt convinsă că fac tot ce le stă în puteri să le fie alături acestor copii, dar care, iată, văd acum că anumite lucruri neexplicate suficient sau care nu credeau să fie importante pot avea consecinţe devastatoare.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea despre starea fetiței de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paşte. Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă

Şi, în aceeaşi măsură, aş vrea ca acest episod nefericit să ridice un semn de întrebare şi tuturor celor dispuşi să preia, fără nicio minimă verificare şi documentare, orice poveste, interpretare, teorie, acuzaţie, opinie personală, lansate toate cu vădită rea-intenţie, de persoane care cred că astfel ajută un sistem poate nu perfect, dar cu siguranţă perfectibil.

Şi în acest caz este vorba tot despre decizii raţionale şi despre a evalua consecinţele şi implicaţiile acestora!

Una dintre ele – din punctul meu de vedere, cea mai gravă ! – este că fetiţa despre care vorbim, un copil de 12 ani, a citit toate aceste neadevăruri despre ea”, încheie Firea.

Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă după ce o fată de 12 ani a căzut luni de la etajul 4 al unui bloc din Slatina.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia: mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea investiției

Publicat

dotări pentru colegiul militar din alba iulia: mobilier, materiale didactice

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia. Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale moderne, printr-o investiție de aproape 900.000 de lei. 

Ministerul Apărării – UM 01829 a lansat pe 17 aprilie o licitație, în platforma SEAP, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ militar preuniversitar din subordinea Statului Major al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe