Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Finanţelor: 300.000 de contribuabili au beneficiat de amânarea obligaţiilor fiscale

Publicat

anaf

Un număr de 300.000 de contribuabili au beneficiat de amânarea obligaţiilor fiscale în cuantum de 18 miliarde de lei, iar alţi 80.000 de de anularea obligaţiilor de plată accesorii, eşalonare simplificată, restructurarea obligaţiilor bugetare şi rambursarea TVA cu control ulterior, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, într-o conferinţă de specialitate.

„O altă chestiune extraordinar de importantă în acest an o constituie modul în care va acţiona ANAF. O constituie reforma ANAF, digitalizarea, debirocratizarea ANAF. Există un număr de eforturi făcute care au dat rezultate, iar acest lucru trebuie continuat. La fel, trebuie ţinut seama şi de măsurile pe care le-a luat ANAF-ul în cursul anului trecut, măsuri care au generat anumite rezultate de care trebuie să ţinem cont. Mă refer acum la cei 300.000 de contribuabili care au beneficiat de amânarea obligaţiilor fiscale în cuantum de 18 miliarde de lei şi vorbim de alţi 80.000 de contribuabili care au beneficiat de anularea obligaţiilor de plată accesorii, eşalonarea simplificată, restructurarea obligaţiilor bugetare şi rambursarea TVA cu control ulterior.

Măsuri care au avut un rezultat foarte bun, de care trebuie să ţinem seama. S-au soluţionat în plus peste 20.000 de deconturi, adică o creştere de 22%. Cred că acest lucru trebuie avut în vedere, dar în acelaşi timp trebuie să avem în vedere şi o regândire a modului în care ANAF gândeşte relaţia cu contribuabilul, a modului în care ANAF asigură asistenţă, a modului în care ANAF comunică cu contribuabilul, a respectului pe care ANAF îl arată contribuabilului”, a declarat Nazare, la conferinţa „Bugetul de stat şi bugetele economiei reale: Fiscalitatea 2021”.

În opinia acestuia, trebuie gândită mult mai bine raţiunea în baza căreia ANAF face controale şi distribuţia de resurse pentru aceste verificări.

„Sprijin în totalitate întărirea acestei direcţii de analiză de risc din ANAF care mi se pare extraordinar de importantă în perioada următoare, pentru că pe baza analizei de risc trebuie orientate controalele. În privinţa digitalizării, este o aşteptare foarte mare.

Am făcut un inventar al proiectelor de digitalizare care sunt în diverse etape de implementare şi îmi propun să le monitorizez personal. Îmi propun să fiu atent la fiecare proiect pe digitalizare care trebuie să aibă un plan de acţiuni, trebuie să aibă responsabili, să aibă obiective clare şi aceste proiecte numai aşa pot fi urmărite şi implementate eficient”, a spus Alexandru Nazare.

El a precizat că zona de digitalizare trebuie să funcţioneze şi toate proiectele să aibă o viziune comună, respectiv să existe o viziune unitară asupra digitalizării, nu să existe proiecte separate care mai târziu să fie integrate, ci să existe o viziune integrată de la bun început asupra modului în care este văzută per ansamblu digitalizarea ANAF. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Românii din topul global al miliardarilor: Cine sunt și ce averi au. Forbes a publicat clasamentul pe 2025

Publicat

impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea

Românii din topul global al miliardarilor: Revista americană de afaceri Forbes a publicat recent situația pentru anul 2025, incluzând și șase români printre cei mai bogați oameni ai lumii. Deși numele lor rămân aceleași față de anii anteriori, ordinea acestora în topul miliardarilor români s-a modificat.

Primii în top sunt Ion Stoica și Matei Zaharia, scrie Startupcafe.ro.

Cei mai avuți români din acest an sunt Ion Stoica (60 de ani) și Matei Zaharia (39 de ani),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. Ce sume pot fi accesate prin schema de ajutor de la stat. Condiții

Publicat

sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. ce sume pot fi

Guvernul va aproba joi, prin hotărâre, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate” în perioada 2025-2027.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2025-2027, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.

Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Marius Moldovan: Până la ce demisie sau destituire va continua sălbăticia de la meciurile ”U”- CFR Cluj?  

Publicat

baiat batut e1743523183481.jpg

Nici într-un câine turbat, căzut la pământ și plin de sânge nu îi dai cu piciorul în cap. Totuși asemenea scene s-au întamplat la Cluj când patru tineri oameni (?) i-au dat cu o cărămidă în cap unui jandarm, tatăl a doi copii care a leșinat și a căzut la pământ. Căzut fiind, i-au mai dat cu sete cu piciorul în cap.

S-a  întâmplat în anul 2008, iar Poliția și Jandarmeria (de atunci) au reușit identificarea autorilor, urmată de condamnarea la niște ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Publicat

câți bugetari sunt în românia: situația pe ministere. numărul lor

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe