Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Economiei anunță noi schimbări la depunerea declarației de beneficiar real

Publicat

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunțat marți că depunerea declarației de beneficiar real a fost simplificată și că, de anul viitor, acesta va trebui depusă doar în cazul în care au loc schimbări, nu în fiecare an.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui susține că declarația de beneficiar real a fost reintrodusă anul acesta: „Din păcate, Uniunea Europeană solicită ca anul acesta companiile românești să depună declarația de beneficiar real, astfel încât registrul central să fie complet”.

Cladiu Năsui anunță că, după depunerea acestei declarații anul acesta, de anul viitor se va reveni la sistemul mai simplu: se va depune declarația doar când au loc schimbări, nu în fiecare an.

Depunerea declarației a fost simplificată

Ministrul Economiei a anunțat că depunerea declarației a fost simplificată.

„Noua declarație are doar o pagină și jumătate, este mai ușor de completat și nu trebuie însoțită de alte cereri, cum ar fi <cererea pentru depunerea declarației de beneficiar real>. Ea poate fi depusă fie în persoană, fie trimisă prin poștă sau e-mail cu semnătură electronică până pe 1 octombrie”, a anunțat Năsui.

Acesta susține că, după ce România își va îndeplini obligația față de Comisia Europeană de a avea registrul completat, va putea fi eliminată definitiv declarația anuală.

„O birocrație sufocantă face mai grea respectarea obligațiilor și de către contribuabili”

„Acest lucru s-ar fi întâmplat deja, dacă birocrația ar fi fost mai simplă. Este foarte important felul în care se implementează o directivă de la bun început.

O birocrație sufocantă face mai grea respectarea obligațiilor și de către contribuabili, și de către statul român. Vom continua discuțiile cu Uniunea Europeană pentru alte simplificări suplimentare, și vom continua să ușurăm povara mult prea mare asupra mediului privat”, a adăugat ministrul Economiei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Unul dintre cele mai VECHI dosare din justiția românească este la Cluj și împlinește 15 ani. El se află tot la prima instanță

Publicat

judecator ciocan justitie e1591951447210.jpg

Unul dintre cele mai vechi dosare din justiția românească se află la Cluj-Napoca și împlinește  anul acesta 15 ani. El încă se află tot la prima instanță și are ca obiect „rectificare carte funciară-rejudecare”.

„Inspecția Judiciară a publicat la sfârșitul anului trecut „Raportul privind soluționarea dosarelor mai vechi de 10 ani aflate pe rolul instanțelor judecătorești în anul 2021”. În document se precizează că  verificările au vizat dosarele pentru care durata totală a procedurii judiciare depăşeşte 10 ani și care s-au aflat pe rolul instanţelor judecătoreşti în anul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Care sunt TITLURILE de călătorie valabile în transportul public oferit de C.T.P. Cluj-Napoca și MODALITĂȚILE de achiziționare

Publicat

abonament ctp e1664702453799.jpg

Pentru a călători cu transportul public oferit de C.T.P. Cluj-Napoca trebuie să deţineţi un titlu de călătorie valabil şi validat în mijlocul de transport. Prin titlu de călătorie valabil se înţelege , conform Regulamentului aprobat : “un titlu de călătorie aflat în posesia călătorului pe perioada deplasării, care îndeplineşte condiţiile de valabilitate conform ofertei tarifare (valabilitate pe perioada, linia, zona, categorii de călători) şi care a fost validat conform instrucţiunilor de validare”.

C.T.P Cluj-Napoca S.A. pune la dispoziţie titluri de călătorie sub formă de BILETE şi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

S-a lansat Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului. Coordonator este medicul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu

Publicat

profesor patriciu achimas cadariu.png

La București s-a lansat Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului, coordonatorul proiectului fiind prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic primar de  Ginecologie și Chirurgie Oncologică în cadrul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

Acesta a precizat că noul centru are ca obiectiv ”dezvoltarea și aplicarea abordărilor de ultimă generație pentru îmbunătățirea managementului pacienților cu cancer – screening, diagnostic, prognostic, tratament și servicii de îngrijire paliativă în conformitate cu ghidurile europene”.

Partenerii IOCN în proiect sunt…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: A fost aprobat BUGETUL municipiului Cluj-Napoca. Ce PROIECTE cuprinde

Publicat

328885276 569491388564278 1696584355018884049 n e1675369599173.jpg

Primarul Emil Boc a anunțat, joi seara, că a fost aprobat bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2023.

„A fost votat și aprobat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local desfășurată astăzi, 2 februarie.

Bugetul general este în valoare de 3.048.549.303 lei (618.957.079 euro), din care secțiunea de dezvoltare – 1.635.689.000 lei, iar secțiunea de funcționare – 1.412.860.303 lei”, a spus Boc, într-o postare pe pagina de Facebook.

329054783 873348647250348 2152697660768331474 n

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe