Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Mediului cere Blue Air să reia imediat zborurile

Publicat

tanczos barna sursa foto fb

Ministrul Mediului a spus că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră, iar acum trebuie să deblocheze situația și să se adreseze Administrației Fondului de Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.

„Conturile au fost blocate de către Administrația pentru Fondul de Mediu datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanțe.

Decizia de a suspenda aceste zboruri este absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciuin fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia imediat, să își onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta a afirmat că Blue Air are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, aceasta fiind obligația companiei, pe care celelalte companii aeriene au respectat-o.

„S-a ajuns la această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea”, acuză Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus că Ministerul Transporturilor, prin licența pe care a emis-o, nu a condiționat niciodată activitatea companiei în acest fel și nu i-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: captură video / Facebook / Ministerul Mediului – România

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

OFICIAL. Banca Transilvania preia OTP Bank România. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Publicat

banca transilvania scaled e1619710960711.jpeg

Consiliul Concurenței a autorizat, luni, tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L. și subsidiarele acesteia, OTP Consulting România S.R.L, OTP Advisors S.R.L și Fundația OTP Bank România.

Potrivit informațiilor transmise de BT, tranzacția se ridică la 347,5 milioane de euro.

Banca Transilvania S.A. este…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic rutier blocat pe DN 67 C, în zona Lacului Oașa, din cauza unei furtuni cu grindină. Mai mulți copaci, doborâți de vânt

Publicat

nori furtuna 3.jpg

Traficul rutier este blocat pe drumul național DN 67 C, în zona Lacului Oașa, din județul Alba, luni, 15 iulie, în jurul orei 14.00. 

Știre în curs de actualizare.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Miercuri, 17 iulie: proba scrisă din cadrul concursului de titularizare. Centrele de concurs, schimbate în Alba. Precizările IȘJ

Publicat

rezultate evaluare națională 2024 în alba: fĂrĂ medii de 10.

Miercuri, 17 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2024. Centrele de concurs au fost modificate în contextul Codului Roșu de caniculă. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Când primesc pensionarii deciziile de RECALCULARE a pensiilor. Nicio pensie nu va SCĂDEA, spune Ministrul Muncii

Publicat

talon e1634124069515.jpg

Pensionarii așteptă deciziile de recalculare a pensiilor. Acestea vor ajunge în perioada 16 – 31 august, spune Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Potrivit acesteia, Casele Teritoriale de Pensii au început deja listarea deciziilor de pensionare. De asemenea, ministrul a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. 

„Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe