Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Mediului cere Blue Air să reia imediat zborurile

Publicat

tanczos barna sursa foto fb

Ministrul Mediului a spus că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră, iar acum trebuie să deblocheze situația și să se adreseze Administrației Fondului de Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.

„Conturile au fost blocate de către Administrația pentru Fondul de Mediu datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanțe.

Decizia de a suspenda aceste zboruri este absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciuin fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia imediat, să își onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta a afirmat că Blue Air are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, aceasta fiind obligația companiei, pe care celelalte companii aeriene au respectat-o.

„S-a ajuns la această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea”, acuză Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus că Ministerul Transporturilor, prin licența pe care a emis-o, nu a condiționat niciodată activitatea companiei în acest fel și nu i-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: captură video / Facebook / Ministerul Mediului – România

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LIVE VIDEO. Defilare de Ziua Armatei Române la Cluj-Napoca. Elicoptere militare survolează orașul

Publicat

ziua armatei 1 e1729839313438.jpg

Divizia 4 Infanterie Gemina organizează, vineri, începând cu ora 10.00, la Monumentul „Glorie Ostașului” Român din Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca un eveniment pentru a marca Ziua Armatei Române.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Batalionului 400 Sprijin  „Feleacu” și Muzica Militară a Brigăzii 81 Mecanizată…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Viișoara, depistat și reținut 24 de ore

Publicat

catuse la miini bun e1656240669503.jpg

Referitor la accidentului rutier de joi seara din jurul orei 22:30, înregistrat pe DJ 150, strada Unirii din comuna Viișoara, soldat cu decesul unei persoane, Poliția Cluj a transmis că a fost identificat autorul, după ce fugise de la locul faptei, acesta fiind de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Turda.

Bărbatul a fost depistat, vineri, în jurul orei 11.00, de către un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier, pe o stradă din municipiul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – Sepsi, 3-3. Punct obținut de clujeni in extremis

Publicat

cfr 2.jpg

CFR Cluj a întâlnit-o pe Sepsi, vineri seara, într-un meci din etapa a 14-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau pe locul 3 cu 19 puncte, în timp ce Sepsi era pe locul 8 cu 17 puncte. Clujenii smulg un punct in extremis, reușind să egaleze, 3-3, în minutele de prelungire. Au înscris Kamara (min.52), Postolachi (min.86 și 90+2), respectiv Coman (min.37), Ciobotariu (min.58) și Ștefan (min.83). 

Echipe de start:

CFR Cluj: Mihai Popa – Simao Rocha, Bolgado, M. Ilie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează licitație publică pentru închirierea unui spațiu comercial

Publicat

aeroport cluj facebook e1697388437167.jpg

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj organizează licitație publică pentru închirierea unui spațiu comercial de 35 mp, destinat activităților auxiliare.

Aeroportul Internațional Cluj anunță organizarea unei licitații publice  data de 30 octombrie 2024, de la ora 09:00, pentru închirierea unui spațiu comercial de 35 mp.

Spațiul are destinația de depozit pentru desfășurarea unor activități auxiliare și servicii specifice utilizatorilor aeroportului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe