Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Astăzi am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale

Publicat

rafila ministrul sanatatii
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vineri s-a încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale.

„Astăzi am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale. Ştiţi că prin PNRR am avut o astfel de activitate în care trebuia să finanţăm minimum 25 de unităţi sanitare.

Am reuşit să extindem numărul lor la 60. Evaluarea este încheiată. Lista lor va fi în consultare, după care vom semna contractele de finanţare. La partea de ambulatorii deja am încheiat această activitate şi o să revenim şi la ambulatorii cu detalii.

Începând din cursul săptămânii viitoare o să putem să începem să semnăm contractele de finanţare pentru spitale – lista celor 27 de spitale din Programul Naţional de redresare şi rezilienţă care trebuie să fie construite până la jumătatea anului 2026”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii a participat vineri la o conferinţă de presă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” care a avut ca temă primul transplant hepatic pediatric realizat în acest centru. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

bacalaureat și capacitate 2024: cât de grele ar trebui să

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte foto captura video parcul natural apuseni.jpg

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

microbuz electric și stații de reîncărcare la crăciunelu de jos,

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoză agro-meteo: Cum vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile recente ale vremii

Publicat

prognoză agro meteo: cum vor fi afectate culturile de câmp și

Prognoză agro-meteo: Modul în care vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile vremii, a fost descris de specialiști, într-o analiză realizată de Agerpres. 

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a ţării, astfel că procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp şi speciilor pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal în majoritatea zonelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe