Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătății critică protestul AUR: „Vaccinarea este opţională”

Publicat

ministrul sanatatii rafila captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Ministerul Sănătăţii - România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a exprimat critici joi în cadrul unei conferințe de presă, în legătură cu protestul organizat de AUR împotriva vaccinării. El a subliniat că acest protest aduce „confuzie” și „iresponsabilitate” în ceea ce privește sănătatea copiilor națiunii.

„Proiectul Strategiei Naţionale de Vaccinare nu face altceva decât să stabilească principiile funcţionării unui program de vaccinare şi accesul oricui din ţara noastră la vaccinuri.

În ultimii 10 – 15 ani scăderea acoperirii vaccinale în România este un element îngrijorător.

România este dincolo de locul 100 în clasamentul mondial al acoperirii vaccinale şi suntem, la multe dintre vaccinuri, pe ultimul loc în Europa şi lucru acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm copiii şi generaţiile viitoare”, a explicat Rafila.

El a subliniat că vaccinarea este „opţională”, iar Ministerul Sănătăţii nu promovează „în niciun fel obligativitatea vaccinării”.

Potrivit ministrului, în proiectul de act normativ nu este folosit cuvântul „obligatoriu” aşa cum susţin protestatarii.

„Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea.

Am auzit tot felul de scandări.

Ministrul Sănătății critică protestul AUR. „Impactul bolilor pentru care există vaccin este important”

Nu cred că sunt scandări serioase sau cei care le scandează nu înţeleg despre ce este vorba. (…)

În faţa ministerului se desfăşoară o acţiune de informare incorectă, neadevărată care are ca scop scăderea conştientizării populaţiei în ceea ce priveşte utilitatea vaccinări”, a adăugat Alexandru Rafila.

El a spus că impactul bolilor pentru care există vaccin este important, aceste afecţiuni ducând „la suferinţă, invaliditate şi, câteodată, la deces”.

„Avem misiunea să protejăm sănătatea copiilor, a tinerilor generaţii şi se pare că cei din faţa ministerului luptă cu abnegaţie ca să împiedice ca România să aibă copii sănătoşi.

Îmi pare rău, nu-mi place să intru în dezbateri de natură politică sau politicianistă.

De data aceasta, cred că a fost depăşit un prag care este cel al bunei credinţe.

Văd acolo foarte multe cruci afişate în faţă.

Ministrul Sănătății critică protestul AUR. Precizările ministrului Sănătății

Nu există niciun fel de bună credinţă în faţa Ministerului Sănătăţii, există doar manipulare, minciună, confuzie şi iresponsabilitate în ceea ce priveşte sănătatea copiilor acestei ţări”, a susţinut ministrul.

Rafila a afirmat că protestatarii sunt „incitaţi să nu accepte nicio informaţie din zona medicilor, din zona autorităţii”.

„Sunt gata să îşi pună viaţa în pericol, viaţa lor sau a copiilor lor sau nepoţilor lor fără niciun fel de ezitare.

Lucrul ăsta e foarte periculos. (…)

Noi avem o democraţie care trebuie consolidată şi care trebuie bazată pe responsabilitate în ceea ce priveşte sănătatea cetăţenilor. (…)

Părinţii copiilor din această ţară trebuie să ştie că un vaccin protejează şi poate salva vieţi”, a punctat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că a ascultat declaraţia liderului AUR, George Simion, privind vaccinarea propriilor copii.

Ministrul Sănătății critică protestul AUR. Membri, parlamentari şi simpatizanţi ai AUR au protestat, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii

„Am auzit ieri despre vaccinarea propriilor copii.

Dacă dânsul le-ar spune exact în acest moment – vaccinurile sunt eficiente, sunt sigure, mi-aş vaccina copiii, vaccinaţi-vă copiii, dacă sunteţi responsabili, cred că ar fi un mesaj care ar putea să ajungă la aceşti oameni care au fost chemaţi de domnul Simion şi de colegii lui”, a opinat ministrul.

Membri, parlamentari şi simpatizanţi ai AUR au protestat, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de proiectul de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii”, au cerut demisia ministrului Alexandru Rafila şi au solicitat retragerea din dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Vaccinare. Agerpres

sursa foto: captură video Facebook / Ministerul Sănătăţii – România

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A început ”Noaptea cercetătorilor” 2023 la Alba Iulia. Ateliere interactive, expoziție, jocuri, experimente. Program

Publicat

foto video: a început ”noaptea cercetătorilor” 2023 la alba iulia. ateliere

La Alba Iulia, pe strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina, a început evenimentul ”Noaptea cercetătorilor”, în cadrul căruia aveți ocazia să descoperiți detalii interesante despre domenii de cercetare și știință.

Evenimentul se desfășoară în două locații diferite, zona Muzeului Național al Unirii și la Museikon pentru toți cei care își doresc să urmeze o carieră în cercetare sau sunt, pur și simplu, pasionați de știință.

Până la ora 22.00, vizitatorii sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fum la o grădiniță din Cluj-Napoca. 12 copii au fost EVACUAȚI. Au intervenit pompierii

Publicat

1695997787 pompieri incendiu bun bun.jpg

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, la o grădiniță de pe strada 11 Octombrie, după ce s-a raportat fum la panoul electric al unității.

”Până la sosirea noastră, cadrele didactice au reacționat exemplar, evacuând în siguranță 12 copii. Niciunul dintre aceștia nu a necesitat îngrijiri medicale. Echipajele noastre au constatat faptul că au ars două fire de la respectivul panou electric. Din fericire, nu există alte pericole”,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reînnoirea vizelor SUA fără interviu. Precizări din partea Ambasadei americane la București

Publicat

reînnoirea vizelor sua fără interviu. precizări din partea ambasadei americane

Secția Consulară a Ambasadei SUA din România promovează programul de reînnoire a vizelor fără interviu cu scopul de a aproba un număr record de vize pentru cetățenii români eligibili în anul fiscal 2024, au anunțat reprezentanții Ambasadei SUA.

”Avem plăcerea de a reaminti solicitanților de viză despre avantajele programului de reînnoire a vizelor fără interviu, ca parte a planului nostru de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză.

Acest program permite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copii din 10 școli din Alba au participat la întâlniri cu polițiștii. Discuții despre grupuri de prieteni și absențe de la cursuri

Publicat

copii din 10 școli din alba au participat la întâlniri

Polițiștii din Alba au continuat, în perioada 25-29 septembrie, acțiunile dedicate elevilor. Au fost prezenți în 10 unități de învățământ din județ și au discutat cu elevii despre grupurile de prieteni, consecințele absențelor de la școală și evitarea conflictelor.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe