Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătății explică de ce ajunge târziu în România vaccinul adaptat la noile tulpini COVID-19

Publicat

rafila ministrul sanatatii
Arhivă foto

Trei milioane de doze de vaccin adaptat la noile tulpini Covid-19 vor ajunge în România în această lună. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila explică de ce vin abia acum, în contextul în care unele țări au aceste vaccinuri deja.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, marți, ce se întâmplă cu vaccinul adaptat la noile tulpini Covid-19 și de ce ajunge atât de târziu în România”.

„Știți din ce cauză? Pentru că eu am o responsabilitate față de banii publici. Pentru că a fost un proces lung de negociere, de reducere a cantității pe care precedentul Guvern a contractat-o pentru 2022 și 2023.

Noi în acest an trebuia să cumpărăm peste 19 milioane de doze de vaccin de la Pfizer și atunci, având deja 6 milioane de doze expirate sau în curs de expirare, având frigiderele pline, m-am gândit că nişte sute de milioane de euro ar trebui să rămână pentru pacienții din România.

Ministrul Sănătății explică de ce ajunge târziu în România vaccinul adaptat la noile tulpini COVID-19. România este foarte aproape să semneze o comandă pentru 3 milioane de doze

Din aceste 19 milioane de doze am vândut 7,5 milioane și am negociat cu cei de la compania producătoare și de la Comisia Europeană să reducem cantitatea restantă de 11,2 milioane la 3 milioane”, a răspuns ministrul.

Rafila a adăugat că în acest moment România este foarte aproape să semneze o comandă pentru 3 milioane de doze care vor ajunge în această lună în țară.

Apoi, ministrul a afirmat că nu i se pare ca fiind târziu, în condițiile în care sunt puține îmbolnăviri.

„Si eu o să mă vaccinez cu doza a patra atunci când va fi disponibilă noua variantă a vaccinului împotriva Covid”, a declarat ministrul.

Întrebat cât costă noile vaccinuri adaptate, ministrul Sănătății a spus: „contractele sunt confidențiale, dar pentru că tot am discutat tot timpul de sume, nu pot să vă spun prețul exact, dar atunci când am vândut 7,5 milioane de doze am făcut o economie de circa 150 de milioane de euro”.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în zona centrală din Alba Iulia. Un șofer și-a abandonat mașina după ce a lovit un autoturism parcat

Publicat

video Știrea ta: accident în zona centrală din alba iulia.

Un accident rutier s-a produs joi seara, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, lângă centrul comercial Mercur City Center.

Șoferul unui autoturism înmatriculat în județul Sibiu a lovit o mașină parcată, iar mai apoi a abandonat autoturismul în stradă și a plecat. 

Proprietarul mașinii lovite a sunat la 112 pentru a semnala accidentul. „Operatoarea mi-a spus să am răbdare. Când au echipaj o să trimită”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

ambulator integrat infectioase centru diagnostic.jpg

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe