EVENIMENT
Ministrul Sănătății: ”Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape IMINENTĂ”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că „prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”.
„În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a spus Tătaru la B1 TV.
El a afirmat că ar fi posibilă, în măsura în care legislaţia ar permite acest lucru, carantinarea anumitor localităţi sau regiuni.
„La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a subliniat ministrul.
Reprezentantul MS a spus că nu a anticipat „lipsa unei legislaţii”.
„Am anticipat foarte multe lucruri. Am anticipat şi creşterea prin măsuri de relaxare. Nu am anticipat lipsa unei legislaţii. (…) Sunt 12 ţări care în acest moment au diferite grade de restricţie faţă de cetăţenii români. Ar trebui să ne pună nişte semne de întrebare. Alţii văd ce noi nu vrem să vedem. (…) În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii”, a precizat demnitarul.
Potrivit lui Tătaru, în următoarele două săptămâni va fi un „joc” al numărului de cazuri noi.
„În acest moment, după toată experienţa noastră, mergem pe o perioadă de două săptămâni în care vom avea un joc al numărului de cazuri maxim crescut într-o zi, scăzut în altă zi. Vom avea şi o perioadă în care vom putea vedea şi simptomatologiile B. Din ultimele cazuri pe care le-am văzut, nu s-au manifestat neapărat ca o simptomatologie respiratorie. Au avut simptomatologii digestive. Şi dacă au venit cu febră, scaune diareice, greaţă”, a menţionat el.
Ministrul a spus că acestea vor fi „săptămâni de foc” şi a recomandat prezentarea la medic la orice simptomatologie.
„Recomandarea mea, pentru a putea gestiona clar şi a putea spune că aceste două săptămâni sunt săptămânile noastre de foc, după aceea să mergem pe o pantă descendentă, este: prezenţa la medic la orice simptomatologie pe care o avem, acceptarea tratamentului recomandat de medic, acceptarea unei internări, fiindcă dacă astăzi avem o simptomatologie uşoară, mâine s-ar putea să nu mai fie la fel de uşoară. Iar la un moment dat, dacă mergem acasă şi spunem ‘o să îmi treacă în două zile’, o să vedem că peste două sau trei zile simptomatologia nu mai este aceeaşi. Mergem pe o creştere progresivă alternând ca număr de cazuri la un moment dat, acel platou pe care îl aveam într-o perioadă în dinţi de fierăstrău, tocmai pentru a putea stabiliza o evoluţie şi o transmitere comunitară”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii. AGERPRES
EVENIMENT
Incendiu de vegetație uscată la Gârbova. Intervin pompierii din Sebeș și cei din Sibiu, alături de voluntari SVSU

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-amiaza la Gârbova.
Acționează pompierii din Sebeș, alături de ISU Sibiu, pentru stingerea flăcărilor.
Alături de cele două echipaje de pompieri, care intervin cu două autospeciale, sunt voluntari de la SVSU Gârbova și SVSU Șpring.
foto: arhivă
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Daniel Pop (UBB): Proprietari, neo-feudali și capitaliști. Prețul pe mp la locuință a ajuns la Cluj-Napoca la 3.184 euro

Proprietăți imobiliare din centrele urbane mari din România însumează valori de capital substanțiale peste nivelul optim, privând astfel economia reală de lichidități necesare investițiilor din domeniile inovației tehnologice, producției manufacturiere avansate și altele. Cu alte cuvinte, capitalul financiar productiv, de altfel limitat, este blocat în investiții imobiliare adeseori pasive.
De exemplu, conform site-ului imobiliare.ro, dacă în aprilie 2014 prețul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Atenție la roaming în avion sau pe mare. Avertizare ANCOM: Pot apărea facturi uriașe dacă te conectezi la rețele non-terestre

Atenție la roaming în avion sau pe mare, în timpul călătoriilor. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a emis o avertizare importantă pentru toți utilizatorii care călătoresc cu avionul sau pe nave maritime. Conectarea la rețelele non-terestre prin satelit poate genera costuri foarte mari, fiind servicii nereglementate care nu beneficiază de protecția tarifelor UE de roaming.
Rețelele non-terestre sunt serviciile de comunicații prin…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cele mai mari platforme de vânzare a biletelor din România, cumpărate de o companie din statele baltice. Tranzacție finalizată

AS Piletilevi PLG (PLG), cel mai mare operator de ticketing din Europa Centrală și de Est, a finalizat achiziția integrală a entităților din România, Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro. Este vorba despre finalizarea unor tranzacții începute mai demult.
La mijlocul anului 2023, PLG a achiziționat Bilete.ro, cea mai veche companie de ticketing din România. În decembrie 2024, a finalizat achiziția Ticketing Nation S.R.L., operatorul Entertix.ro și Myticket.ro.
Pe 4 iulie,…
Citește mai mult pe Alba24.ro