Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Probabil săptămâna viitoare vom depăşi 25.000 – 28.000 de cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2

Publicat

alexandru rafila ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, săptămâna viitoare, este posibil ca numărul de cazuri noi de COVID-19 să ajungă la 25.000 sau 28.000 pe zi, însă a subliniat că viteza de creştere a infectărilor este în scădere.

„Valurile cu creştere rapidă au, de obicei, şi o scădere rapidă. Opinia mea este că undeva în jurul datei de 10 – 15 februarie vom atinge acest maxim al numărului de cazuri. În circa 2-3 săptămâni. Un lucru e important însă, şi e bine să-l înţelegem, rata de reproducere a acestei infecţii a scăzut, maxima a fost în prima săptămână de după sărbători.

În prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87 – adică practic o persoană infectată îmbolnăvea aproape alte două persoane, acum avem 1,25 şi, în ultimele opt-nouă zile, am avut o scădere progresivă de la 1,87 la 1,25. Şi 1,25 este îngrijorător, pentru că înseamnă că numărul de cazuri creşte, nu va scădea. Avem 19.000 acum, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Dar viteza de creştere a scăzut”, a spus Rafila, la Prima TV.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că panta descendentă a infectărilor cu SARS-CoV-2 depinde de două lucruri, respectiv de numărul de persoane care s-au îmbolnăvit în valul 5 pentru a ajunge la un fel de „imunitate de turmă”, dar şi de protejarea categoriilor vulnerabile.

El a subliniat că pastila anti-COVID este o soluţie pentru tratament, care se administrează cu precauţie şi numai după evaluarea pacientului, dar nu are rol de prevenţie.

„Noi avem o serie întreagă de aşa-zişi comunicatori în domeniul Sănătăţii, îi vedem frecvent la posturile de televiziune, pe social-media, care recomandă tot felul de produse, pe care să le iei ca să nu te îmbolnăveşti. Majoritatea acestor produse sunt foarte toxice şi mi se pare foarte curios că sunt oameni care ezită să se vaccineze, dar iau aceste produse fără rost şi se pun în pericol”, a explicat Alexandru Rafila. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum vor fi acordate bursele de merit și bursele de reziliență, din anul școlar 2024-2025. Noutățile pentru elevi

Publicat

cum vor fi acordate bursele de merit și bursele de

Bursele pentru elevi: Din anul școlar 2024-2025, se schimbă criteriile de acordare a burselor pentru elevi, cele de merit. Vor fi introduse bursele de reziliență, pentru elevi cu media de cel puțin 7. Precizările au fost făcute luni de către ministrul Educației, Ligia Deca, în conferință de presă.

Modificările de acordare a burselor vor fi publicate de minister, într-un proiect de ordonanță de urgență. Acestea vor intra în vigoare din anul școlar 2024-2025.

Bursele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Cum vor fi organizate examenele în acest an. Anunțul ministrului Educației

Publicat

video: evaluare națională și bacalaureat 2024. cum vor fi organizate

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut, luni, precizări despre organizarea examenelor naționale. Declarațiile sunt în contextul finalizării sesiunilor de simulare a examenelor.

„Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămânând în forma cunoscută”, a spus Deca, la o conferinţă de presă.

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Profesori evaluatori

În cazul profesorilor evaluatori care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE. Începe concursul ”Curățenie generală” între asociațiile de proprietari din Cluj-Napoca. Ce premii se dau

Publicat

blocurila terenuri parang3.jpeg

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, organizarea concursului ”Curățenie generală” între asociațiile de proprietari/ locatari, care se va derula în perioada 1 aprilie – 29 mai.

La concurs pot participa doar asociațiile de proprietari/ locatari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, parcărilor, terenurilor aferente imobilelor aparținând domeniului public sau privat al municipiului.

Suma totală alocată acestui concurs se ridică…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul de internship al Guvernului României: 150 de locuri disponibile pentru ediția 2024. Condiții și calendar

Publicat

programul de internship al guvernului româniei: 150 de locuri disponibile

Programul oficial de internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației publice centrale, în perioada 1 iulie – 30 august 2024.

Potrivit Guvernului, tinerii interesați de această oportunitate se vor putea înscrie pe platforma www.internship.gov.ro, în perioada 1 aprilie – 11 mai 2024.

Fiecare aplicant va trebui să își creeze un profil de candidat, iar Comisia de evaluare și selecție a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe