Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: România are 8 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Dozele din septembrie ar putea fi adaptate

Publicat

alexandru rafila ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că România are în prezent peste 8 milioane de doze de vaccin anti-COVID şi că, în cazul în care vor primi autorizare, dozele care vor veni din septembrie ar urma să fie adaptate tulpinilor circulante.

„Rămâne de văzut în ce măsură vor putea exista aranjamente de schimb al acestor vaccinuri (cele 8 milioane aflate în stoc – n.r.). Dacă apar altele noi, să le schimbe furnizorii. (…) Acesta a fost contractul, noi nu putem să facem altceva decât să încercăm, şi am încercat în repetate rânduri, fie prin semnarea unei scrisori comune cu alte nouă state din UE, fie prin prezentarea acestei situaţii la nivelul Comisiei Europene – am discutat cu doamna comisar Kyriakides public acest subiect.

Comisia încearcă şi ea să găsească soluţii de renegociere a acestor contracte. Sunt două părţi: una este Comisia, cealaltă este reprezentată de producători.

Din păcate, posibilităţile noastre de acţiune, ca state membre, sunt mai reduse, pentru că acest angajament şi acest contract a fost făcut pentru şi în numele statelor membre de către Comisia Europeană. (…)

Promisiunea pe care am auzit-o când am fost la întâlnirea miniştrilor sănătăţii a fost că dozele noi, care vor veni începând din septembrie, vor fi adaptate tulpinilor circulante, dacă va exista o autorizare pentru acestea”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătății: România are 8 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Vaccinarea anti-COVID este o activitate de rutină care se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie

El a menţionat că vaccinarea anti-COVID este o activitate de rutină care se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, la fel ca şi celelalte vaccinări. Rafila s-a declarat convins că numărul medicilor de familie din România este suficient în acest sens.

„Nu s-au înregistrat cereri semnificative de vaccinare în ultima perioadă şi de la data de 1 iulie, practic, activitatea de vaccinare va fi finanţată de către Ministerul Sănătăţii prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Există suficient vaccin şi în depozite. Avem peste 8 milioane de doze.

Există doze la medicii de familie. Mai mult, ca să curmăm o discuţie care a avut loc în ultima perioadă, căutăm o soluţie încât pierderile de vaccin la medicul de familie să nu mai constituie pentru medicii de familie o problemă, să nu fie în vreun fel imputabile, pentru că suntem conştienţi că e un vaccin multidoză, care trebuie folosit într-un timp relativ scurt şi atunci trebuie să găsim o soluţie încât dânşii să facă activitate de vaccinare, să îşi grupeze pacienţii, dar suntem şi noi conştienţi că pierderile de vaccin depăşesc acea cifră de 25% care este valabilă în momentul de faţă”, a susţinut Rafila.

Ministrul Sănătății: România are 8 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Ce a mai declarat ministrul

Ministrul a mai declarat că în cazul persoanelor vulnerabile este recomandată administrarea dozei a treia şi a patra.

„S-a demonstrat că la persoanele vulnerabile – persoane din centre de îngrijire, cu afecţiuni cronice şi aşa mai departe – probabilitatea de a face o formă gravă de boală este mai mică la cei care sunt vaccinaţi comparativ cu cei care nu sunt vaccinaţi. Sunt două elemente. Unul – legat de transmisibilitate, care am văzut că, din păcate, nu mai este influenţată nici de vaccin, nici de trecerea prin boală; avem o proporţie importantă de cazuri de reinfectare.

În schimb, formele grave la persoane care au comorbidităţi sunt evitate în unele dintre cazuri şi acesta cred că este un argument serios în favoarea administrării acelor doze booster a treia sau a patra, după caz, pentru anumite categorii de persoane, fără să fie obligatoriu, fără să existe niciun fel de constrângere. Doar o informare corectă a oamenilor”, a afirmat ministrul Sănătăţii. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Jocuri ilegale de noroc. Poliția thailandeză a arestat un presupus rege chinez

Publicat

catuse.jpg

Un fugar chinez căutat de Beijing pentru că ar fi condus operațiuni ilegale de jocuri de noroc online a fost prins în Thailanda și va fi extrădat în curând în China, a declarat, luni, poliția pentru Reuters.

She Zhijiang, în vârstă de 40 de ani, un cetățean chinez care deține și un pașaport cambodgian, a fost arestat săptămâna trecută în baza unui mandat internațional și a unei notificări a Interpol, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al poliției thailandeze, Kissana Phathanacharoen.

Potrivit publicației chineze de știri Caixin, el a fost dat în urmărire de autoritățile chineze în 2012. Chinezul a fost implicată în operațiuni ilegale de jocuri de noroc online în Asia de Sud-Est.

 

Jocuri ilegale de noroc. Poliția thailandeză a arestat un presupus rege chinez: Jocurile de noroc sunt ilegale în China continentală

 

Jocurile de noroc sunt ilegale în China continentală, iar operatorii de jocuri de noroc online, care vizează în principal jucătorii chinezi, au înflorit în Asia de Sud-Est în ultimii ani.

Potrivit rapoartelor mass-media, She este președintele Yatai International Holdings Group, care a făcut investiții în domeniul jocurilor de noroc în Cambodgia, Filipine și, cel mai recent, a dezvoltat cazinoul, complexul de divertisment și turism în valoare de 15 miliarde de dolari din statul Kayin din Myanmar, numit Shwe Kokko. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cât va crește inflația, cursul euro și numărul de salariați. Prognoza economică, actualizată de Guvern

Publicat

bani portmoneu lei alba24 e1654846201712 1000x600.jpg

Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5%, dar a majorat rata inflaţiei de la 9,7% la 12,9%; salariul mediu creşte cu 10,4%, dar în termeni reali scade cu 1,2%; cursul rămâne stabil, la 4,95 lei/euro.

Comisia Naţională de Prognoză a îmbunătăţit estimările de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5% pe fondul unei evoluţii mai bune a economiei în prima parte a anului, scrie Ziarul Financiar.

PIB-ul în valoare nominală a fost majorat la 1.372,5 miliarde de lei.

Inflaţia va creşte la 12,9% în acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA la Cluj în ultimele săptămâni de VARĂ. Ploi și temperaturi care nu depășesc 34 de grade

Publicat

cluj napoca 2.jpg

Agenția Națională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluției termice și a precipitațiilor în perioada 15-28 august. Potrivit meteorologilor vremea se va încălzi în perioada următoate și vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

Procesul de încălzire a vremii se va încheia în jurul datei de 19 august, când maximele termice vor atinge în medie 34 de grade, iar minimele 17 grade, potrivit ANM.

Condiții de ploaie aproape în fiecare zi

În următoarele două zile, media temperaturilor maxime va scădea cu aproximativ 7-8 grade, iar a minimelor cu 2-4 grade.

În continuare nu vor mai fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dunărea seacă. Sute de vase fluviale reţinute pe tronsonul româno-bulgar

Publicat

dunarea la calafat sub cota de atentie sursa foto apele romane1

Sute de vase fluviale cu propulsie proprie sau fără sunt reţinute pe tronsonul româno-bulgar al Dunării din cauza nivelului scăzut al apei, a declarat luni, pentru BTA, Ivan Zhekov, şeful Direcţiei de supraveghere fluvială Ruse, din cadrul Agenţiei pentru Administraţie Marină.

Există 20 de praguri pe tronsonul româno-bulgar, care împiedică navigaţia. Cele mai joase niveluri ale apei se înregistrează în zonele din apropierea insulelor Belene şi Batin. În prezent, pescajul maxim acolo este de 1,30 metri. Situaţia în alte ţări de-a lungul Dunării este similară, a explicat Zhekov.

Vasele de croazieră pot opera pe foarte puţine porţiuni ale Dunării. Acest lucru nu este însă posibil pe tronsonul româno-bulgar, a mai susţinut el, adăugând că doar vasele cu încărcătură foarte uşoară sau cele fără încărcătură, cu un pescaj nu mai mare de 1,20 – 1,30 metri pot naviga pe acest tronson fluvial.

 

Dunărea seacă. Sute de vase fluviale reţinute pe tronsonul româno-bulgar: nu există niciun vas eşuat

Conform lui Zhekov, în prezent nu există niciun vas eşuat, în condiţiile în care căpitanii evită să navigheze în aceste condiţii şi aşteaptă creşterea nivelului apei. Acest lucru duce la pierderi pentru armatori şi companii.

„Au existat situaţii similare din punct de vedere al nivelului scăzut al apei în 2003, precum şi în 2018, dar acum seceta a venit prea devreme iar acesta va fi probabil cel mai nefavorabil an pentru transportul fluvial”, a susţinut Zhekov

Nivelul apelor Dunării nu este probabil să crească prea curând, a avertizat el.

Dunărea seacă. Sute de vase fluviale reţinute pe tronsonul româno-bulgar: experţii se aşteaptă ca acest nivel să mai scadă cu 3 centimetri

Conform Agenţiei Executive pentru Explorarea şi Întreţinerea Fluviului Dunărea din Ruse, nivelul Dunării la Ruse a scăzut până la 52 de centimetri deasupra punctului de zero absolut. În zilele următoare experţii se aşteaptă ca acest nivel să mai scadă cu 3 centimetri.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES

Citește mai departe