Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătăţii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Huşi, că nu se pune problema instituirii stării de urgenţă în perioada următoare.

„Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a spus că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de coronavirus.

„După această lună ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri, creştere care ţine nu neapărat de noi, ci de noi toţi. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât suntem parteneri şi respectăm nişte reguli, putem trece într-un registru de creştere uşoară a numărului de cazuri noi, pe acel platou de 1.500 – 1.600 de cazuri. Nerespectând regulile vom avea şi mai multe cazuri pe zi. Eu sper că fiecare dintre noi, înainte de a ne întreba ce vom face dacă va fi o creştere a numărului de cazuri, să ne întrebăm ce facem ca să nu crească numărul de infectări. Cred că este la îndemâna noastră”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Tătaru a precizat că sistemul sanitar românesc se află într-un moment în care s-a adaptat deja şi este pregătit pentru o creştere uşoară a numărului de cazuri.

Ministrul Sănătăţii a spus că în situaţia în care ar exista creşteri masive ale cazurilor de infectare, adică peste 2.000 de cazuri noi pe zi, sistemul medical ar avea o problemă şi vor trebui luate măsuri speciale cum ar fi: creşterea numărului de paturi în secţiile ATI, creşterea numărului de medici detaşaţi dintr-un spital în altul, transferul pacienţilor din secţiile aglomerate în secţii care au capacitate de primire. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șofer din Stremț, testat pozitiv la substanțe psihoactive. A fost oprit de polițiști pe o stradă din Alba Iulia

Publicat

Șofer din stremț, testat pozitiv la substanțe psihoactive. a fost

Un tânăr de 29 de ani din comuna Stremț, care conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din Alba Iulia, a fost testat pozitiv la substanțe psihoactive de polițiștii rutieri din municipiu.

Potrivit IPJ Alba, la data de 15 martie 2024, în jurul orei 21:30, polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Ștefan cel Mare din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Stremț, județul Alba.

În urma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Grevă de avertisment în 30 de primării de comune din județul Cluj. Exces de zel din partea angajaților

Publicat

greva scor.jpeg

Angajații din 30 de primării de comune din județul Cluj vor declanșa, luni, între orele 11-13, o grevă de avertisment cu încetarea activității, care va avea loc zilnic, iar în restul programului de lucru se vor afla în grevă japoneză cu exces de zel.

Președintele Sindicatului Național Solidaritatea Comunelor și Orașelor din Românie (SCOR), Dan Cârlan, a declarat, duminică, pentru Cluj24 că locuitorii din aceste comune care se vor prezenta la ghișeele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie din Argeș, REȚINUTĂ de polițiștii din Alba Iulia. A fost prinsă în timp ce conducea o mașină, având permisul suspendat

Publicat

femeie din argeș, reȚinutĂ de polițiștii din alba iulia. a

O femeie în vârstă de 53 de ani din județul Argeș a fost reținută de polițiștii din Alba Iulia după ce a fost prinsă în timp ce conducea o mașină, având permisul suspendat. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 15 martie 2024, în jurul orei 13:50, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat o femeie de 53 de ani, din județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Oituz din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de aceasta, a fost întocmit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Mogoș, reținut de polițiști. A încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de soția sa și ar fi amenințat-o

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat de 45 de ani din comuna Mogoș a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de soșia sa și ar fi amenințat-o cu moartea.

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 martie 2024, polițiștii Postului de Poliție Mogoș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 45 de ani, din comuna Mogoș, județul Alba, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe