EVENIMENT
Ministrul Sănătății: Statul nu ar trebui să mai plătească testarea persoanelor care aleg să nu se vaccineze

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că, în opinia sa, statul nu ar trebui să acopere costurile testării pentru COVID-19 a persoanelor care au libertatea să se vaccineze gratuit.
Ea a susţinut că alegerea individuală de a nu fi vaccinat îi influenţează pe toţi cei care contribuie cu bani la sistemul de sănătate, care îşi riscă sănătatea pentru că vin în contact cu o persoană nevaccinată şi pe bolnavii cronici care probabil vor fi în dificultatea de a ajunge în spitalele ocupate de persoane nevaccinate şi infectate cu SARS-CoV-2.
„Este vorba că statul, din banii colectaţi de la bugetari şi de la cei care lucrează în privat, a făcut eforturi deosebite, atât pentru a asigura, anul trecut şi anul acesta, spitalizare, tratament şi concediile medicale pentru cei care au fost infectaţi, carantinaţi din diverse motive şi, de asemenea, a făcut eforturi deosebit de mari pentru a asigura accesul gratuit la vaccinare.
Ceea ce vrem să transmitem acum este că accesul la vaccinare este gratuit, că alegerea individuală de a fi sau nu vaccinat ne influenţează pe toţi cei care contribuim cu bani la sistemul de sănătate, dar şi pe toţi cei care ne riscăm sănătatea pentru că venim în contact cu o persoană nevaccinată, aşa cum influenţează şi pe bolnavii cronici care, probabil, iarăşi vor avea dificultate de a ajunge în spitale pentru că ele vor fi ocupate cu persoane nevaccinate infectate cu COVID-19”, a spus Mihăilă, întrebată în legătură cu extinderea măsurilor de testare la toate categoriile de bugetari şi dacă aceştia şi-ar permite costurile testului.
Ministrul a afirmat că, în opinia sa, statul nu ar mai trebui să acopere costurile testării persoanelor care aleg să nu se vaccineze.
„Statul testează gratuit persoanele care dezvoltă simptome, persoanele care sunt la risc, pacienţii oncologici care trebuie să se interneze în spitale, persoanele care vin în contact cu bolnavii, testează gratuit copiii din şcoli, în unităţile de primiri urgenţe, în cele mai multe spitale în cazuri de pacienţi internaţi. Părerea mea personală este că, atunci când vorbim de a testa persoane care au libertatea de a alege să se vaccineze gratuit, statul nu ar mai trebui să acopere aceste costuri”, a declarat Mihăilă. Agerpres
EVENIMENT
FOTO. Trei karatiști clujeni, elevi ai Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, reprezintă România la Gymnaziada din Serbia

Trei tineri sportivi clujeni sunt gata de luptă și vor să cucerească medalii la Gymnaziada Școlară care se va desfășura în Zlatibor, Serbia.
Daria Trif, Roxana Moldovan și David Florea vor reprezenta România la competiția sportivă considerată ca fiind una dintre cele mai prestigioase, după Jocurile Olimpice și Universiadă.
Trei karatiști clujeni, elevi ai Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, reprezintă România la Gymnaziada din Serbia
Talentații…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro