Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Trend crescător al cazurilor de COVID. Nu avem motive de îngrijorare

Publicat

rafila ministrul sanatatii
Arhivă foto

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a confirmat marți, 13 decembrie 2022, că se înregistrează în ţară, similar celorlalte state europene, un trend crescător al cazurilor de COVID, fără să există motive de îngrijorare, majoritatea cazurilor fiind forme uşoare.

„Există o creştere a cazurilor de COVID. Dacă vă uitaţi la numărul de cazuri, este un anumit trend crescător. Şi azi au fost circa 700 de cazuri la nivel naţional.

Este un trend care se observă în toate ţările europene. Nu suntem noi într-o situaţie diferită. Nu putem discuta de o îngrijorare, mai ales că nu există un impact asupra cazurilor spitalizate.

Dacă acest impact creşte şi majoritatea formelor sunt uşoare, pentru care izolarea la domiciliu este suficientă, nu avem motive de îngrijorare.

Pentru tulpinile circulante, inclusiv noile variante care au fost identificate în Europa (…) nu există niciun semn că aceste cazuri ar fi mai grave sau că pun probleme deosebite faţă de tulpinile care au circulat până acum”, a afirmat Rafila, marţi, la Parlament.

Rafila a recomandat imunizarea anti-COVID cu noul vaccin pentru persoanele cu boli cronice şi pentru cele de peste 65 de ani.

Ministrul Sănătății: Trend crescător al cazurilor de COVID. Nu avem motive de îngrijorare. Sfaturi

„Având în vedere că este disponibil în România vaccinul cu noua formulă, care include şi tulpina Omicron – BA4, BA5 -, este cel mai modern vaccin pe care l-am luat (…).

Sfatul meu este ca persoanele de peste 65 de ani şi toţi cei care au boli cronice, la care o infecţie virală, în general, e valabil şi la gripă, ar putea să evolueze mai grav, să acceseze medicii de familie sau centrele de vaccinare pe care le avem la dispoziţie.

În momentul de faţă, atât ministerul, cât şi Institutul de Sănătate Publică avem o campanie care va fi derulată, astfel încât toată lumea să aibă informaţia corectă şi să ia o decizie responsabilă, aşa cum crede fiecare că este bine să îşi protejeze sănătatea”, a adăugat Rafila.

El a menţionat că din comenzile anterioare mai există în depozite circa 6 milioane de doze de vaccin expirat.

„Sunt depozitele pline cu vaccinul vechi, care nu a mai putut fi utilizat, nu a putut fi vândut. Circa 6 milioane de doze sunt expirate din vaccinul pe care l-am avut în prima parte a acestui an, ca urmare a comenzilor efectuate în 2021”, a spus Rafila. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dobânzile practicate de IFN-uri vor fi plafonate, după ani întregi în care românii au fost lăsați pradă ”cămătarilor” legali

Publicat

dobânzile practicate de ifn uri vor fi plafonate, după ani întregi

Dobânzile practicate de IFN-uri vor fi plafonate, după ani întregi în care românii au fost lăsați pradă ”cămătarilor” legali.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind protecţia consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituţiile financiare nebancare şi la limitarea creanţelor pe care le solicită recuperatorii.

Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor cu privire la costul total al creditării şi la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Sibiu, dat în urmărire națională, prins de polițiștii din Aiud. Pentru ce a fost condamnat la închisoare

Publicat

tânăr din sibiu, dat în urmărire națională, prins de polițiștii

Un tânăr din Sibiu, dat în urmărire la nivel național, cu mandat de executare a închisorii, a fost identificat de polițiștii din Aiud. Acesta a fost transportat la penitenciar.

Potrivit IPJ Alba, luni, 25 martie, în jurul orei 21.00, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au depistat și reținut un bărbat de 26 de ani, din municipiul Sibiu.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Sibiu, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Mirosul pestilențial de gunoi revine la Cluj-Napoca. Garda de Mediu Cluj caută sursa

Publicat

dsc 1725.jpg

Mirosul pestilențial de gunoi a revenit, marți, la Cluj-Napoca, spre stupefacția clujenilor, care nu înțeleg de unde provine.

Mai mulți cititori Cluj24 ne-am semnalat că mirosul pestilențial a fost simțit, în special, în zona centrală a municipiului, dar și în zona cartierelor Mărăști, Gheorgheni, Zorilor și Grigorescu.

Mirosul pestilențial de gunoi revine la Cluj-Napoca. Garda de Mediu Cluj caută sursa

”Am ieșit din magazinul Sora și m-a izbit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbare la serviciul 112: Apelanții vor putea fi localizați la câțiva metri. Vor fi utilizate tehnologii noi, bazate pe 4G și 5G

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

Schimbare la serviciul 112: Apelanții vor putea fi localizați la câțiva metri. Vor fi utilizate tehnologii noi, bazate pe 4G și 5G.

ANCOM supune consultării publice un proiect de revizuire a deciziei privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgență (SNUAU).

Proiectul va facilita implementarea comunicațiilor de urgență prin tehnologiile 4G și 5G.

Folosind rețelele IP, în contextul noilor reglementări, furnizorii de rețele mobile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe