Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: ”Vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi”

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că România se află pe o direcţie de stabilizare a evoluţiei epidemiei de COVID-19, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă.

‘Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă’, a spus Tătaru.

Ministrul a atenţionat asupra faptului că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a stopa infectarea.

‘Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli’, a mai spus ministrul.

Întrebat cum vor funcţiona restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătăţii a reiterat faptul că spaţiile interioare cu mese ale unităţilor de alimentaţie publică pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.

‘Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta’ – a precizat Nelu Tătaru. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Genocidul armean, comemorat la Cluj-Napoca. ,,Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei secolului XX”

Publicat

armeni 4.jpg

Un eveniment menit să comemoreze 109 ani de la genocidul armean a avut loc, miercuri seara, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în organizarea comunității armene. Scopul a fost de a onora memoria celor care au suferit în această tragedie, subliniind, totodată, importanța educării publicului și a păstrării memoriei istorice.

,,Privitorule, aș vrea să să te poti împărtăși în și cu durerea noastră, a armenilor, să iei o bucățică din ea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU la Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

incendiu la sebeș. mai multe deșeuri depozitate într o clădire dezafectată

Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza în municipiul Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. 

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Sebeș a fost solicitată să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Sebeș.

La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii incendiului acesta se manifesta la mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată.

Pompierii au localizat incendiul și lucrează la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Locuri disponibile, calendar înscrieri, acte necesare, condiții pentru candidați

Publicat

admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. locuri disponibile, calendar

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Candidații interesați de carieră în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au la dispoziție 300 de locuri. Înscrierile se fac în perioada 24 aprilie – 14 mai. 

La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti sunt disponibile:

  • 275 locuri pentru calificarea „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”
  • 25 de locuri, pentru calificarea „subofiţer…

    Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean se ASOCIAZĂ cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea TRENULUI metropolitan

Publicat

tren gara bun 1 e1700727763253.jpeg

Consiliul Județean se asociază cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea trenului metropolitan. Vor fi alocați aproape 10.000.000 euro din bugetul județului pentru materializarea obiectivului de investiții.

„Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează asocierea forului administrativ județean cu municipiul Cluj-Napoca și comunele Florești, Gilău, Apahida, Baciu, Jucu, Bonțida și Gârbău, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe