Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Sportului promite finanţare pentru modernizarea bazinului Olimpia şi a clubului hipic din Sibiu

Publicat

Sursa foto: Facebook

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a efectuat vineri o vizită la Bazinul Olimpia şi la Baza Hipică din Sibiu, el promiţând susţinere financiară pentru finalizarea investiţiilor necesare modernizării acestora.

Bogdan Matei a afirmat ulterior, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Sibiu, alături de liderul filialei judeţene, ministrul Turismului, Bogdan Trif, care l-a însoţit şi în vizita întreprinsă la obiectivele sportive, că îşi propune să susţină continuarea investiţiilor în acest an la cluburile sportive din Sibiu.

„S-au realizat lucruri importante şi benefice în ceea ce priveşte activitatea sportivă. Ministerul şi anul trecut a alocat fonduri destul de importante pentru ceea ce înseamnă amenajarea bazelor sportive, cu precădere ne referim la bazin. Şi anul acesta ne propunem să continuăm aceste investiţii, atât la cluburile pe care le avem în subordine, cât şi la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, unde avem de asemenea obiective destul de importante. Sumele nu sunt deloc mici”, a afirmat ministrul Tineretului şi Sportului.

El a menţionat că are anumite nemulţumiri referitoare la finisajele lucrărilor care s-au întreprins deja la Bazinul Olimpia, iar ministrul Bogdan Trif a adăugat că nu trebuie totuşi uitat că înainte de a veni PSD la guvernare în acest bazin ploua.

Bogdan Matei s-a arătat impresionat de ceea ce a văzut la Baza Hipică, singurul club de acest fel din România, şi a subliniat că aceasta trebuie modernizată. „E prima dată când o vizitez şi am rămas impresionat de ceea ce avem acolo. Oamenii care muncesc acolo încearcă cu eforturi deosebite să menţină ceea ce avem noi de preţ. Îl aştept pe directorul clubului peste două săptămâni la Bucureşti, astfel încât să ne aşezăm şi să discutăm concret pe cifre, pentru că acolo avem nevoie de investiţii”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului.

Totodată, el a arătat că e nevoie şi de „o refacere capitală” a terenului de rugby, adăugând că l-a invitat şi pe directorul clubului de rugby să vină la minister cu documentaţia necesară pentru a se analiza demararea în acest an a lucrărilor.

Ministrul Bogdan Matei a mai arătat că instituţia sa dispune în acest an de un buget de circa 50 de milioane de lei destinat bazei materiale sportive din ţară, iar cea mai mare parte a acestora vor fi direcţionaţi către cele 10 complexuri sportive naţionale. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO. Beznă în Parcul Mare. S-a luat curentul. Noaptea, ca hoţii. Clujenii şi-au luminat calea cu telefoanele

Publicat

bezna parcul mare.jpg

Parcul Mare din Cluj-Napoca a fost cuprins, vineri seară, de o beznă totală, conform imaginilor trimise de un cititor al Cluj24. Spre surprinderea mulţimii de clujeni care erau în parc, lumina s-a luat brusc. Mulţi dintre ei şi-au amintit de vremea lui Ceauşescu, când era des întâlnită o asemenea practică.

Majoritatea celor prezenţi au apelat la telefon pentru a-şi lumina calea, iar cei cu biciclete puse la punct şi-au aprin farurile. Deocamdată nu se ştie dacă au fost incidente.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Maşină în flăcări la intrare pe A3. Au intervenit pompierii clujeni. Defecţiune la instalaţia electrică

Publicat

masina flacari.jpeg

O maşină a fost cuprinsă de flăcări la nodulrutier de intrare pe autostrada A3, în Turda.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe nodul rutier de acces pe autostrada A3 din apropiere municipiului Turda.

Echipajul a găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări, iar ocupanții erau ieșiți din acesta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Cauza probabilă a fost o defecțiune la instalația electrică a autoturismului”, informează ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25-27 august: Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER la Alba Iulia

Publicat

gala hop 2022 e1660934110425 1000x600.jpg

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, vineri, către Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflaţi în competiţie vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici şi de plastică corporală şi actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru industria de procesare a cerealelor. Dezbatere publică

Publicat

petre daea ministrul agriculturii sursa foto pacebook

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor a fost postat în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Venim în sprijinul producţiei româneşti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora şi asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. AGERPRES

Citește mai departe