Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, confirmat pozitiv la SARS-COV2

Publicatsursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a fost testat pozitiv la SARS-COV2 şi s-a izolat la domiciliu, potrivit unui anunţ făcut de acesta pe pagina sa de Facebook.

“În urma unor analize periodice pe care le-am făcut în cursul acestei zile, în această seară am primit rezultatul ultimului test pentru diagnosticarea COVID – 19 şi, din nefericire, acesta a fost unul pozitiv. Din clipa în care am aflat rezultatul testului am urmat toţi paşii ceruţi de protocol”, a notat, joi seara, ministrul.

Bode a dat asigurări ca se simte bine şi nu are simptome.

“În acest moment m-am izolat la domiciliu, mă simt bine, nu prezint simptome specifice şi am încredere că, în cele din urmă, totul va bine. Vă urez multă sănătate, tuturor!”, a mai spus şeful de la Transporturi. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

ALERTĂ METEO: Cod galben de vânt puternic în zonele de munte din 11 județe. Rafalele vor atinge 100 – 120 km/h

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de vânt puternic în zonele de munte din 11 județe.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55…60 km/h, iar în zona montană de peste 1800 m, intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

Zone vizate:

Zonele de munte de peste cota 1800 m a județelor: Alba, Brașov, Sibiu, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiș și Hunedora. De asemenea, avertizarea este valabilă și pentru următoarele localități din județul Sibiu: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Ocna Sibiului, Șura Mare, Turnu Roșu, Șura Mică și Boița.

De asemenea, până la ora 23:00 este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge 100 – 120 km/h în zona de munte de peste cota 1.800 metru a județelor Argeș, Prahova și Dâmbovița.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Efectele pandemiei: În Belgia, s-au înregistrat cu peste 13.500 mai multe decese în 2020 decât într-un an obişnuit

Publicat

Belgia a raportat cu peste 13.500 mai multe decese în 2020 decât într-un an obişnuit, a relatat sâmbătă presa locală, potrivit DPA.

Această ţară cu 11,5 milioane de locuitori a fost deosebit de puternic afectată de pandemia de COVID-19 şi a înregistrat una dintre cele mai mari rate de deces din Uniunea Europeană.

După un lockdown parţial în luna noiembrie, ratele de infectare au încetinit însă în Belgia. În ultima săptămână, în medie 115 belgieni au murit zilnic în urma contractării noului coronavirus, potrivit organizaţiei de sănătate Sciensano.

În perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 22 noiembrie, 111.034 belgieni au decedat, cu 13.657 mai mulţi decât în media ultimilor trei ani, potrivit agenţiei de presă Belga.

Cifrele reflectă o tendinţă mai largă în interiorul blocului comunitar. Biroul de Statistică al Uniunii Europene a raportat că primul val de COVID-19 a provocat aproape 170.000 de decese în plus în UE faţă de media ultimilor patru ani. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Suma RECORD la care s-a vândut un tricou purtat de legendarul baschetbalist Michael Jordan

Publicat

Sursă foto: nbcnews

Un tricou purtat de legendarul baschetbalist Michael Jordan a fost vândut cu suma record de 320.000 dolari cu prilejul unei licitaţii la Beverly Hills, a anunţat organizatoarea evenimentului, Julien’s Auctions House, citată de DPA.

Conform sursei citate, suma de 320.000 dolari este un record pentru vânzarea unui tricou al lui Michael Jordan, în prezent proprietarul echipei de baschet Charlotte Hornets. Este vorba de un tricou purtat în anul 1984 la Chicago Bulls. Jordan a fost primit în Naismith Memorial Basketball Hall of Fame în 2009, după o carieră de 15 sezoane la Chicago Bulls, cu care a câştigat de şase ori NBA, şi la Washington Wizards.

La aceeaşi licitaţie, un tricou purtat de fostul preşedinte Barack Obama, pe când juca în echipa liceului Punahou din Hawaii a strâns 192.000 dolari. Suma reprezintă un record mondial pentru vânzarea unui tricoul de liceu scos la licitaţie.

Alte două articole sportive, aparţinând superstarului NBA Le Bron James şi fostului jucător de fotbal american Colin Kaepernick, s-au vândut fiecare pentru suma de 128.000 dolari.

Un tricoul al starului Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter în ianuarie, şi-a schimbat proprietarul pentru peste 38.000 dolari.

De asemenea, o torţă olimpică de la JO 1984 de la Los Angeles a fost adjudecată în schimbul a peste 22.000 dolari.
AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bugetul Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris se va mări

Publicat

Bugetul organizării Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice 2024 de la Paris se va mări de la 3,8 la 3,9 miliarde euro, relatează AFP, care citează surse din cadrul Comitetului francez de organizare (Cojo).

Bugetul Cojo este alcătuit în proporţie de 97% din bani privaţi de la sponsori (1,1 miliarde euro), din vânzarea biletelor şi o subvenţie din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Creşterea bugetului cu 100 milioane euro se explică prin venituri suplimentare şi anume 71 milioane euro din programul de parteneriat cu CIO plus 25 milioane euro din bilete prin reorganizarea hărţii site-urilor unde se vor desfăşura probele olimpice.

Organizatorii au pregătit, din această vară, un plan de economii de 400 de milioane de euro, mai ales prin renunţarea la unele incinte temporare. Cheltuielile prevăzute vor fi discutate la consiliul de administraţie al COJO pe 17 decembrie, dar până acum economiile identificate se ridica la 300 milioane euro.

Vor creşte în schimb cu 100 de milioane euro costurile pentru securitatea contra atacurilor cibernetice dar şi pentru noile sporturi urbane din programul olimpic.

Societatea de lucrări publice (Solideo), care trebuie să construiască infrastructura perenă, precum Satul Olimpic, are un buget de 3,2 miliarde euro, dintre care 1,4 miliarde sunt bani publici.

Factura totală a JO 2024 se va ridica la 7,1 miliarde euro, în contextul unei crize economice în care se impune o anumită rigoare bugetară. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate