Connect with us

EVENIMENT

Minivacanța de 1 Decembrie 2022: Ce destinații au ales românii și cât au plătit în medie pentru sejur

Publicat

targ craciun sibiu1
Arhivă foto

Cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, în marile orașe, acolo unde se vor organiza festivități cu ocazia Zilei Naționale a României, cât și la munte. În topul celor mai populare orașe se află Brașov, Sibiu, Predeal, București, Cluj-Napoca. Turiștii români au plătit în medie 410 lei/noapte pentru sejur.

Românii își încep ultima lună din an cu o binemeritată pauză. Chiar dacă, în mod tradițional, doar zilele de 30 noiembrie (Sf. Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională) sunt libere, Guvernul a anunțat că și ziua de vineri, 2 decembrie, va fi liberă pentru bugetari, astfel încât să se poată face punte cu weekendul.

Această hotărâre nu este valabilă și pentru cei care lucrează în mediul privat, dar cei mai mulți dintre ei și-au luat deja concediu pentru 2 decembrie pentru a profita de cele cinci zile libere.

Cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, în marile orașe, care deja au anunțat că vor organiza festivități și evenimente cu ocazia Zilei Naționale.

Minivacanța de 1 Decembrie 2022: A doua opțiune, stațiunile montane

A doua opțiune preferată de români pentru vacanța de 1 Decembrie sunt stațiunile montane, în special Valea Prahovei.

Românii își doresc să profite din plin de minivacanța de 1 Decembrie, astfel că cei mai mulți au rezervat din timp un sejur de relaxare.

Potrivit unui raport publicat de Travelminit.ro, care a analizat datele din perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cele mai căutate zone au fost marile orașe (cu 54% din numărul total al rezervărilor), muntele (cu 22% din numărul total al rezervărilor), stațiunile balneare (cu 11% din numărul total al rezervărilor), plus alte destinații (sate și localități pitorești, cu 11% din numărul total al rezervărilor).

În topul celor mai populare orașe se află: Brașov, Sibiu, Predeal, București , Cluj-Napoca.

Prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 410 de lei în perioada minivacanței. 54% dintre check-in-uri vor fi făcute pe data de 30 noiembrie, semn că românii vor călători încă din prima zi liberă, însă nu toți au rezervat un sejur prelungit.

În funcție de numărul nopților petrecute la unitățile de cazare, rezervările se prezintă în felul următor: 34% dintre rezervări sunt pentru 2 nopți, 29% pentru 3 nopți, iar 15% pentru 4 nopți.

Pregătirile pentru Ziua Națională au intrat deja în linie dreaptă, astfel că mai multe primării au anunțat evenimente și festivități tematice pentru 1 Decembrie.

Minivacanța de 1 Decembrie 2022: La București de Ziua Națională sunt așteptași români din toate colțurile țării

În București, joi, 1 Decembrie, va fi organizată în prima parte a zilei tradițională paradă militară în Piața Arcului de Triumf, eveniment la care sunt așteptați români din toate colțurile țării.

O altă paradă militară va fi organizată, începând cu ora 12:00, și la Alba Iulia, orașul în care a fost semnată Rezoluția de la Alba Iulia, actul prin care s-a înfăptuit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român.

Evenimente, spectacole și ceremonii dedicate Zilei Naționale vor fi organizate și în celelalte mari orașe ale țării, inclusiv în Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, astfel că, indiferent de zona în care turiștii vor alege să își petreacă minivacanța, aceștia vor putea să se bucure de atmosfera de sărbătoare așa cum se cuvine.

Nu în ultimul rând, Târgurile de Crăciun au fost deja deschise în București, Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca și nu numai, ceea ce înseamnă că turiștii se pot bucura acum de o experiență festivă completă.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vreme rece până sâmbătă. Unde vor mai fi ploi, vânt puternic sau ninsori. Atenționarea meteorologilor

Publicat

vreme rece până sâmbătă. unde vor mai fi ploi, vânt

Va fi vreme rece până sâmbătă, 20 aprilie, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În unele zone va mai ploua și va fi vânt puternic. La altitudini mari vor fi semnalate lapoviță și ninsori.

Până în 20 aprilie, ora 9.00, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Joi (18 aprilie), temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului și pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina au fost oprite, din cauza ninsorii, vântului puternic și temperaturilor scăzute

Publicat

lucrările de deszăpezire pe dn 67c transalpina au fost oprite,

Lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina au fost oprite. În zonă se înregistrează lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic.

„Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturi foarte scăzute, vânt puternic. Angajaţii nu pot să intervină pentru continuarea acţiunilor de pe DN 67 C, pentru că se expun unui pericol real. S-a luat decizia încetării pe sectorul periculos.

Dacă vom putea în perioada aceasta să mai lucrăm, vom lucra la indicatoare sau la alte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie, arată Agerpres.

Potrivit documentului menţionat, în cazul alegătorului cu domiciliul în străinătate care şi-a stabilit reşedinţa în ţară anterior datei de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, după controale la pensiuni, cluburi, magazine. Nereguli constatate

Publicat

amenzi de peste 1,4 milioane lei date de isu alba,

Reprezentanții ISU Alba au dat amenzi de peste 1,4 milioane lei după controale la pensiuni, restaurante, cluburi, magazine, unități de producție. Verificările au fost derulate în primele trei luni ale anului.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au derulat 179 controale la obiective având destinaţia de:

turism, comerţ, cluburi, asistenţă socială și producţie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe