Connect with us

EVENIMENT

Minivacanta de 1 iunie: Aproximativ 23.500 de forțe de ordine, mobilizate pentru siguranța cetățenilor

Publicat

clujean prins cu permis de conducere străin, dar fals. două
Arhivă foto

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat marți că aproximativ 23.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și alte structuri ale MAI vor fi mobilizate pentru a asigura siguranța cetățenilor în perioada minivacanței de 1 iunie.

Ea a precizat că angajaţii MAI desfăşoară, marţi, la Gara de Nord, o acţiune pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care le pot lua pentru a se bucura în siguranţă de minivacanţa aceasta.

„Potrivit informaţiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se aşteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530.000 de persoane. Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomeraţie, dar şi pentru gestionarea urgenţelor medicale”, a mai spus Monica Dajbog.

Pentru protecţia credincioşilor, echipajele de ordine publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă.

Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o creştere a valorilor de trafic, peste 1.500 de poliţişti rutieri vor fi mobilizaţi la nivel naţional, cu accent pe cele mai solicitate drumuri naţionale şi autostrăzi.

Minivacanta de 1 iunie. Principalele obiective ale echipajelor rutiere

Principalele obiective ale echipajelor rutiere vor fi fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor grave.

Pentru depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool şi de substanţe interzise.

Potrivit sursei citate, poliţiştii vor beneficia de sprijinul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie care vor monitoriza drumurile aglomerate şi cu risc de producere a unor accidente grave.

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere şi să manifeste o conduită preventivă, ţinând cont de condiţiile de trafic şi de drum, dar şi, dacă va fi cazul, de condiţiile hidro-meteorologice”, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Minivacanta de 1 iunie. Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiţi să intervină rapid

Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiţi să intervină rapid pentru limitarea efectelor situaţiilor de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum şi pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului-ajutor calificat.

Poliţiştii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenţei traficului de autovehicule şi a tranzitului de persoane, concomitent cu desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere.

„Pe parcursul minivacanţei, la nivelul întregii ţări, efectivele MAI vor avea o prezenţă activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel şi pentru a putea asigura intervenţia rapidă în situaţii de pericol pentru cetăţeni”, a mai spus Dajbog. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Interesul românilor pentru studiile universitare în străinătate, în creştere. Top țări preferate

Publicat

interesul românilor pentru studiile universitare în străinătate, în creştere. top

Interesul pentru studiile universitare în străinătate în rândul studenților români a crescut semnificativ în comparație cu anul precedent, conform anunțului făcut de reprezentanții IntegralEdu.

Olanda și Marea Britanie se află în continuare în topul destinațiilor preferate pentru studiu, iar noii studenți se îndreaptă către domenii precum Creative Business, Inteligență Artificială și Securitate Cibernetică.

Într-o conferinţă de presă, dedicată prezentării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mizerie și alimente expirate, descoperite de CJPC Alba, după controale la magazine, restaurante și alte locații. Măsuri

Publicat

foto: mizerie și alimente expirate, descoperite de cjpc alba, după

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Alba au dat ameni de peste 630.000 de lei și au dispus oprirea temporară a prestării de servicii în cazul a șapte operatori economici, în urma acțiunilor de control derulate în perioada august-septembrie.

Aceștia au găsit alimente, fructe sau legume expirate, produse fără acte de proveniență sau mizerie în spații de depozitare.

Controalele au fost derulate la la 118 operatori economici care activează în domeniile prestării de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un şofer a lovit cu camionul o maşină şi şi-a continuat drumul. Două tinere rănite

Publicat

acciden camion 2.jpeg

Un şofer de camion a lovit, luni, o maşină în care erau două tinere, dar n-a oprit şi şi-a continuat drumul.

„La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 12.20, a fost înregistrat un accident rutier pe DN1 – E60, în localitatea Copăceni.

Polițiștii au constatat că a fost produsă o coliziune între un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, și un autoturism care circulau înspre Cluj-Napoca. Din primele verificări efectuate la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo pe regiuni, până în 8 octombrie: Vreme caldă, cu temperaturi peste normalul perioadei. De când vine frigul

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 8 octombrie: vreme caldă,

Meteorologii anunță că vremea se va menține caldă, cu mult peste normalul acestei perioade, la începutul primei săptămâni de prognoză. Mai apoi, odată cu începutul lunii octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire, fiind anunțat un val de aer polar peste România. Valul de frig aduce cu el și ploi, în toate regiunile țării.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în intervalul 25 septembrie – 8 octombrie.

Vremea în Alba, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe