Connect with us

EVENIMENT

Minivacanţă de 6 zile pentru bugetari, de Paşte şi 1 Mai. Guvernul a dat liber şi pe 30 aprilie

Publicat

birou gol

Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate vineri, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Conform comunicatului, măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului, potrivit Agerpres.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

Astfel, angajaţii din sectorul bugetar se vor bucura de 6 zile libere, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi 1 Mai.

Prima și a doua zi de Paște sunt prin lege zile libere, la fel ca şi Vinerea Mare şi Ziua Muncii, 1 Mai. Anul acesta, şi 30 aprilie va fi zi liberă.

Minivacanţa de Paşte şi 1 Mai 2019:

vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare)

sâmbătă – 27 aprilie

duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox

luni – 29 aprilie (a doua zi de Paște)

marţi – 30 aprilie

miercuri – 1 Mai

Calendar zile libere rămase în 2019:

1 iunie (sâmbătă) Ziua Copilului

16 iunie (duminică) Rusalii

17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii

15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) Ziua Națională a României

25 decembrie (miercuri) Crăciun

26 decembrie (joi) Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șofer din Abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. Unde a fost oprit și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

Șofer din abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. unde

Un șofer din Abrud a fost prins cu alcoolemie record la volan. Acesta a fost oprit de polițiști pe o stradă din oraș. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, în 24 aprilie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un bărbat de 29 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Moților din Abrud. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilitest, a rezultat valoarea de 2,15…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Candidatura pentru un nou mandat de primar la Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL), respinsă de Biroul Electoral

Publicat

primar capusu mare.jpg

Candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL) la alegerile din 9 iunie a fost respinsă, miercuri, de Biroul Electoral de Circumscripție Comunală, decizia putând fi contestată la Judecătoria Huedin.

”Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr. 23 Căpușu Mare, constatând că la data de 19.04.2024 au fost depuse: cele patru dosare de candidatură, având în vedere faptul că în urma verificărilor s-a stabilit că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ghid cu detalii pentru părinți de la Ministerul Educației. Documente, calendar, condiții

Publicat

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. ghid cu detalii pentru

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ministerul Educației face precizări pentru părinți. Perioada de reînscrieri începe din 20 mai, iar înscrierile se desfășoară din 27 mai.

În grupele de nivel antepreșcolar (creșă) pot fi înscriși copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile.

În grupele de nivel preșcolar (grădiniță) pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile.

Prin cifra de școlarizare se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi abundente până vineri dimineața. În unele zone vor fi furtuni și grindină, iar la munte va ninge

Publicat

cod portocaliu de vreme rea în alba: averse torențiale, descărcări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ploi și furtuni pentru următoarea perioadă, în majoritatea regiunilor. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță.

Până vineri, 26 aprilie, ora 6.00, va ploua în sudul, centrul și estul țării.

Vor fi mai ales averse. În regiunile sud-estice, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe