Connect with us

EVENIMENT

Mircea Hava: PPE sprijină Instrumentul European de Redresare. Declarația Președinției PPE-“Sa ieșim din criză mai puternici”

Publicat

Partidul Popular European salută propunerea Comisiei Europene privind un răspuns fără precedent la pandemia actuală drept un bun punct de plecare pentru discuții: Instrumentul European de Redresare /Generație Următoare UE, alcătuit din 750 miliarde de euro sub formă de granturi și împrumuturi.

Criza cauzată de coronavirus ne-a arătat că UE are nevoie de instrumente mai bune pentru a face față unei crize sanitare ca cea cu care ne confruntăm acum. Aceasta include abordarea consecințelor economice ale pandemiei, care va necesita o cooperare mai stransă și solidaritate între toate statele membre. Suntem cu toții în acest context și trebuie să luăm măsuri fără precedent pentru a reduce pierderea inutilă de locuri de muncă și falimentul întreprinderilor.

logo ppe

Dar o criză este, de asemenea, o oportunitate: impreună putem consolida economiile noastre și vom face ca acestea să devină mai competitive în viitor, în special în domeniul mediului și al economiei digitale. Suntem hotărati să facem Europa mai puternică pentru a face fată acestei crize.

În acest context, Partidul Popular European:

• Salută propunerea Comisiei Europene privind un instrument european de redresare/Generația Următoare UE -ca răspuns fără precedent, dar necesar, la pandemia de COVID- 19;

• Sprijină propunerea Comisiei, cu scopul de a găsi cât mai rapid o măsură cuprinzătoare cu privire la pachet, inclusiv volumul și echilibrul dintre granturi și împrumuturi, pe baza solidaritătii și a responsabilitătii. În această criză trebuie să actionăm în spirit de solidaritate și să fim hotărati să avansăm în slujba locurilor de muncă și a viitorului economiilor noastre;

• Solicită un plan credibil de rambursare care ar trebui să inceapă cel mai târziu în 2028 și care ar trebui să se bazeze pe dezvoltarea resurselor proprii ale UE; Ca un prim pas, o taxă pe deșeurile de plastic ar putea fi decisă și ratificată de statele membre, impreună cu un calendar obligatoriu din punct de vedere politic privind alte resurse proprii, care să fie pus în aplicare înainte de sfârșitul anului 2027;

• Invită Comisia Europeană și statele membre să se asigure că banii sunt cheltuiți în mod eficient și responsabil pe sectoare și regiuni care au fost cel mai grav afectate de pandemie. Trebuie să existe o legătură directă cu respectarea de către statele membre a statului de drept și a principiilor europene. În plus, reformele structurale și inovarea ar trebui să fie promovate, iar utilizarea fondurilor pentru proiectele ideologie trebuie evitată.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe