Connect with us

ACTUALITATE

”Mister”, noua carte a autoarei romanelor din seria ”Fifty Shades of Grey”

Publicat

Sursa foto:NewYorkPost

”Mister”, noua carte scrisă de E.L. James – autoare a romanelor din seria ”Fifty Shades of Grey” din care a vândut peste 150 de milioane de exemplare -, va fi lansată marţi în librăriile din Spania şi America Latină, potrivit EFE.

”Mister” (”The Mister”), a cărei acţiune se desfăşoară în actualitate la Londra, Cornwells şi Europa de Est, va fi publicată în limba spaniolă de editura Grijalbo şi în catalană de Rosa dels Vents.

În cel de-al 9-lea său roman, E.L. James prezintă povestea tânărului aristocrat englez Maxim Trevelyan şi a frumoasei, misterioasei şi talentatei Alessia Demachi, o ”Cenuşăreasă a secolului XXI”. Autoarea îşi descrie cartea ca pe „un rollercoster plin de pericole şi dorinţe care va ţine cititorul cu sufletul la gură până la ultima pagină”, potrivit unui comunicat al editurii.

”The Mister” a ajuns pe primul loc al celor mai vândute cărţi pe lista The New York Times din SUA, precum şi în Marea Britanie (Bookseller) şi Germania (Der Spiegel). Se află de asemenea pe poziţii de top pe Amazon.com şi în Italia. Numai în Marea Britanie s-au vândut deja peste 60.000 de exemplar în prima săptămâna de la lansare.

Este vorba de prima carte a lui E. L. James după fenomenul editorial pe care l-a adus seria ”Fifty Shades of Grey”.

Cele cinci volume din această serie au fost traduse în 48 de limbi străine şi s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare, dintre care peste 8 milioane în Spania şi America Latină atât în format tipărit, cât şi digital.

E.L. James este considerată una dintre „persoanele cele mai influente din lume” de revista Times şi „autoarea anului” de Publishers Weekly, iar primul său roman s-a menţinut pe lista celor mai vândute cărţi realizată de New York Times timp de 133 de săptămâni consecutive.

Cărţile au fost ecranizate – cu Dakota Johnson şi Jamie Dornan în roluri principale – şi au generat, împreună, încasări de peste 1 miliard de dolari. AGERPRES

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Lecție de economie: Tineri manageri ai companiei orădene Valtryp, „curs” cu președintele Societății Academice de Management din România (FOTO)

Publicat

masa rotunda valtryp 28062022 08.jpg

La invitația lui Valeriu Trip, directorul general al companiei orădene Valtryp, specializate în producția de volane în piele și în lemn pentru mărci auto de prestigiu din întreaga lume, economistul Ovidiu Nicolescu a ținut marți o „lecție deschisă” pentru tinerii manageri ai firmei gazdă. Alături de colegi universitari din Oradea, Nicolescu le-a vorbit despre trecerea de la economia bazată pe capital la economia bazată pe cunoștințe, cea în care cunoașterea este la fel de importantă ca resursele.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. ISU Cluj ANGAJEAZĂ. Vrei o carieră MILITARĂ? Concurs pentru ZECI de POSTURI, prin încadrare DIRECTĂ

Publicat

pompieri.jpg

Echipa salvatorilor clujeni se mărește! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj anunță scoaterea la concurs a 75 de posturi de soldați, ofițeri și subofițeri.

Potrivit ISU Cluj concursul este prin înacradre directă. Iar cei care își doresc o carieră militară și să desfășoare meseria nobilă de salvator sunt așteptați să se înscrie.

ISU Cluj angajează

Astfel, ISU Cluj scoate la concurs, prin încadrare directă, 47 de posturi de soldat gradat profesionist.

Citește și: Pompierii clujeni ANGAJEAZĂ șoferi pe autospeciale. Vezi care sunt condițiile

Nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba Iulia a sărit pe geamul locuinței și a fost condamnat pentru evadare. De ce a strigat nevasta sa după ajutor

Publicat

alba iulia blocuri e1549208657694.jpg

Un bărbat din Alba Iulia a fost recent condamnat pentru evadare după ce a sărit pe geamul locuinței sale și a plecat de acasă. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o condamnare în primă instanță, în data de 27 iunie 2022. 

În urma condamnării, motivarea instanței a fost făcută public. Bărbatul se afla în arest la domiciliu, la momentul comiterii faptei.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 23.09.2021 martorul a apelat Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) 112 și a comunicat că în timp ce se afla în vizită la socrii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când vor avea loc primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina și Republica Moldova

Publicat

energie electrica

Primele schimburi comerciale de energie electrică cu Ucraina și Republica Moldova, după sincronizarea cu rețeaua europeană, vor fi realizate începând de joi, pe interconexiunea cu România, a anunțat Transelectrica.

Potrivit unui comunicat al Transelectrica, Operatorii de Transport și Sistem (OTS) din Europa Continentală au confirmat faptul că au fost îndeplinite condițiile tehnice preliminare pentru a permite
schimburile comerciale de energie electrică între Ucraina și statele vecine. Acest proces urmează sincronizării cu succes a sistemelor electroenergetice, realizată în data 16 martie 2022, și a acceptării Ukrenergo ca membru observator al ENTSO-E, pe 26 aprilie 2022.

Astfel, schimburile comerciale de energie electrică cu Ucraina/Republica Moldova sunt planificate să înceapă pe data de 30 iunie 2022 pe interconexiunea dintre Ucraina și România.

 

Când vor avea loc primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina și Republica Moldova: pas suplimentar

 

Comercializarea energiei electrice pe celelalte interconexiuni (Ucraina-Slovacia, Ucraina-Ungaria și Moldova-România) va urma ulterior, după definitivarea aspectelor legate de regulile
de licitație.

„Capacitatea comercială totală va fi limitată în primă fază la 100 MW, iar după această etapă inițială, este de așteptat ca valorile comercializate să crească treptat, în urma unei evaluări lunare a impactului volumelor schimbate asupra stabilității și securității sistemului energetic. Această realizare reprezintă pas suplimentar, atinsă la mai puțin de patru luni de la sincronizarea de urgență a sistemelor Ucrainei și Republicii Moldova cu rețeaua europeană și, în plus, demonstrează angajamentul puternic al operatorilor de transport și sistem europeni față de Ukrenergo (Operatorul de Transport și Sistem din Ucraina) și Moldelectrica (Operatorul de Transport și Sistem din Republica Moldova)”, arată reprezentanții Transelectrica.

Când vor avea loc primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina și Republica Moldova: armonizarea detaliilor tehnice

Aceștia anunță că în perioada imediat următoare se va finaliza și procesul de armonizare a detaliilor tehnice și comerciale privind schimburile între România și Republica Moldova. MEDIAFAX

Citește mai departe