Connect with us

EVENIMENT

Mitinguri de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi, în mai multe oraşe din ţară

Publicat

Sute de persoane au ieşit vineri seara în stradă în mai multe oraşe din ţară la mitinguri de susţinere a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, care candidează pentru funcţia de procuror general european şi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

* SIBIU

Aproape o mie de sibieni sunt prezenţi la protestul pro-Kovesi vineri seara, printre ei fiind şi mulţi membri din USR, în frunte cu liderul partidului, Dan Barna.

Protestarii au pancarte şi scandează lozinci de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi şi împotriva Puterii: „Codruţa, nu uita, poporu-i de partea ta!”, „Dragnea şi Viorica vă aşteaptă mititica”, „Jos labele de pe Codruţa”.

Acţiunea de protest de la Sibiu este autorizată de Primăria Municipiului. Protestarii s-au strâns în Piaţa Mare din centrul oraşului de unde au plecat într-un marş pe principalele bulevarde din oraş.

* CLUJ

Aproximativ 300 de persoane şi-au exprimat, vineri, la Cluj, susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi şi au protestat faţă de intimidările Guvernului la adresa acesteia.

Protestatarii au scandat: „Kovesi pentru toţi, să scăpăm ţara de hoţi”, „Jos Guvernul”, „Vrem anticipate”, „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”, „Justiţie nu corupţie”, „Vrem UE nu PSD”.

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18,00 şi au purtat pancarte cu diferite mesaje: „Jos Guvernul – Clujul dă exemplu”, „M-am băgat la somn în 2019 şi m-am trezit în 1989”, „Refuzăm să fim conduşi de oameni necinstiţi, cu condamnări penale pentru furt de voturi şi furt din banii cetăţenilor”.

Aproximativ 70 de persoane şi-au exprimat şi joi, la Cluj, susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi şi au respins încercările de intimidare a acesteia prin citarea sa la Secţia de investigare a magistraţilor.

* TIMIŞ

Circa două sute de timişoreni au răspuns apelului lansat de Iniţiativa Timişoara şi au protestat, vineri seara, în Piaţa Operei din Timişoara, împotriva „statului represiv”, după ce fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a fost chemată la audieri, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

La mitingul intitulat „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!”, cei prezenţi au scandat „Justiţie, nu corupţie!” şi !PSD, ciuma roşie!”, în timp ce pe pancarte se puteau citi mesaje antiguvernamentale, anticorupţie şi anti-PSD: „Onoare, cinste şi dreptate”, „LCK, noi suntem de partea ta! Nu ceda, jos PSDMAFIA” sau „PSD nu e România”.

„Dragnea şi ceilalţi infractori care conduc România, precum comuniştii/naziştii au inventat o structură judiciară ‘specială’, cu rol represiv, numită Secţia specială de anchetare a magistraţilor – pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Un nou SS hăituie magistraţii care nu reacţionează la ordinele politice. Actuala lor ţintă este Laura Codruţa Kovesi, pe care încearcă să o împiedice să ocupe o onorantă poziţie de procuror şef european”, au transmis organizatorii protestului.

* BRAŞOV

Aproximativ 100 de persoane au protestat vineri seara la Braşov, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de fosta şefă a DNA Codruţa Kovesi.

La ora 18.00 oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii, iar după o oră s-au deplasat în marş, pe strada Republicii, în Piaţa Sfatului.

„Codruţa, nu uita, Braşovu-i de partea ta”, ”Justiţie nu corupţie”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Tudorele nu uita, va veni şi vrea ta” – au scandat participanţii la protest. Nu au fost incidente.

* SATU MARE

Circa 30 de persone s-au adunat vineri seara în Pasajul Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare pentru a-şi exprima susţinerea faţă de fostul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Oamenii au protestat paşnic, câţiva dintre ei afişând „certificat de susţinător #Fără Penali”.

„Protestăm împotriva corupţiei care este deja la cote absurde. Stăm aici şi ne întrebăm până la urmă să vedem care este soluţia. Noi venim, protestăm, Uniunea Europeană încearcă, face presiuni împotriva Guvernului, ei o ţin tot înainte pe linia lor de favorizare a corupţiei”, a declarat Sorin Groşan, unul dintre protestatari.

* MARAMUREŞ

Peste cincizeci de persoane s-au strâns vineri seara în semn de susţinere morală a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare.

Cetăţenii adunaţi în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare s-au organizat pe Facebook şi i-au invitat şi pe alţi locuitori să susţină gestul lor prin simpla prezenţă în piaţă.

Unii dintre susţinătorii fostului procuror-şef DNA au precizat că în România, prin actuala clasă politică aflată la guvernare, se încearcă din răsputeri punerea ţării pe o direcţie care nu reprezintă democraţia, libertatea de exprimare şi respectul pentru statul de drept.

* DOLJ

Circa 30 de persoane au participat, vineri seara, în Piaţa Prefecturii – Piaţa „Mihai Viteazu” din centrul Craiovei la un miting de susţinere a fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.

Protestatarii au scandat „Justiţie, nu corupţie!”, „Codruţa, nu uita, Craiova-i de partea ta!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”. Mitingul a durat circa o oră, iar participanţii au anunţat că se vor aduna şi sâmbătă seară. AGERPRES / (A, AS – autori: Isabela Paulescu, Marius Septimiu Avram, Gheorghe Pietrar, Leontin Cupar, Otilia Halunga, Jana Pintili, Maria Mitrică, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

sursa video: Turnul Sfatului – Sibiu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

1711565320 politie scandal noapte.jpg

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului, care și-a agresat soția și i-a furat banii.

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Potrivit polițiștilor, în timp ce se afla pe un drum public…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe