Connect with us

EVENIMENT

Mizerie în gările din Galaţi. Protecţia Consumatorului a amendat mai mulţi operatori feroviari

Publicat

brașov: vagonul unui tren cu tehnică militară a deraiat. circulația
Arhivă foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a aplicat amenzi unor operatori feroviari pentru condițiile necorespunzătoare de igienă în gările din județ.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a anunţat că în primele patru luni ale anului a desfăşurat o campanie de „verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în domeniu, în ceea ce priveşte serviciile oferite consumatorilor la desfăşurarea activităţii în transportul feroviar, ca parte a unei tematici de control, la nivel naţional, aflată sub coordonarea comisarului şef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu”.

Echipele de control gălăţene au verificat şapte puncte de lucru aparţinând celor patru operatori feroviari care funcţionează pe raza judeţului. Pentru neregulile constatate, inspectorii au aplicat cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 24.000 lei şi trei avertismente.

De asemenea, s-a dispus „oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficineţelor, în cazul toaletelor din 3 gări CFR, situate în localităţile Târgu Bujor (administrată de SC Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă CFR), Barboşi şi Tecuci, precum şi la un vagon de călători aparţinând CFR”.

Inspectorii au găsit geamuri sparte, toalete neigienizate cu infiltraţii de apă şi igrasie, baterii defecte şi vase de wc fără apă.

De asemenea, sălile gărilor nu erau igienizate şi aveau „păianjeni pe tavan, pereţi scorojiţi, pete de mucegai şi infiltraţii de apă”.

Pe peroane, pavimentul şi scaunele era deteriorate, iar la ghişeele de bilete nu erau afişate informaţiile corecte şi complete, au precizat reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

AJFP Alba: Adeverinţa de venit, cazierul fiscal și certificatul de atestare fiscală se pot obţine prin serviciul electronic SPV

Publicat

ajfp alba: adeverinţa de venit, cazierul fiscal și certificatul de

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Alba reamintește contribuabililor, faptul că prin intermediul serviciului electronic Spațiul Privat Virtual (SPV), canal de comunicare securizat în relaţia cu ANAF, pus la dispoziție gratuit, pot obține nemijlocit documente precum: adeverința de venit, cazierul fiscal, certificatul de atestare fiscală şi altele.

Documentele fiscale se pot solicita prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual, accesând secţiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

11 elevi din promoția 2023 a Colegiului ”Emil Racoviță” Cluj-Napoca, acceptați la studii în străinătate. Ce specializări au ales

Publicat

alin tise racovita 1.jpg

Nu mai puțin de 11 absolvenți din acest an ai Colegiul Emil Racoviță, unul dintre cele mai bune din Cluj-Napoca, au fost acceptați la universități din străinătate.

Anul trecut, alți 15 absolvenți ai liceului clujean au fost acceptați la studii în universități de prestigiu din alte țări. Dintre universitățile alese, majoritatea sunt în Europa.

11 elevi din promoția 2023 a Colegiului Emil Racoviță din Cluj, acceptați la studii în străinătate. Ce…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avarie majoră la aducțiunea generală de apă a județului, produsă în zona Aiud. Lista localităților afectate

Publicat

avarie la rețeaua de apă potabilă din aiud. furnizarea apei,

O nouă avarie majoră s-a produs luni dimineața la rețeaua județeană de apă, au transmis reprezentanții SC APA CTTA SA ALBA.

Operatorul anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 25 .09.2023, din cauza unei avarii majore la aducțiunea generală a sistemului zonal de alimentare cu apă potabilă a județului Alba, în zona municipiului Aiud.

Sunt vizate următoarele localități: Gârbova de Jos ( Tifra), Mirăslău ( zonele înalte ale localității), Decea,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Anunț: Cupru Min SA Abrud organizează cerere de oferte pentru achiziția de tren role C3g – 1400 mm

Publicat

cupru min abrud foto alba24 1000x576.jpeg

Societatea CUPRU MIN S.A. cu sediul în orașul Abrud, Piața Petru Dobra nr.1, județul Alba ,tel. 0258-780083, fax 0258-780296, email office@cuprumin.ro, procurement@cuprumin.ro, organizează cerere de oferte în plic închis pentru achiziția de: tren role C3g – 1400 mm, bucăți 30.

Prețul ofertat este DDP depozit Cariera Roșia Poieni din comuna LUPȘA, sat MUȘCA, FN, jud. ALBA.

Termen de garanție: minim 20.000 ore functionare. În cazul în care piesele nu ating în exploatare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe