Connect with us

EVENIMENT

Moarte învăluită în mister într-o localitate din Alba: o femeie a fost omorâtă în bătaie. Suspect, fiul ei care a fugit din țară

Publicat

crima

Moarte învăluită în mister într-un sat din județul Alba. La sfârșitul lunii martie a fost descoperit, într-o casă din localitate, cadavrul unei bătrâne care prezenta multiple urme de violență, informează ziarul Alba24.ro

La trei luni de la macabra descoperire, procurorii de pe lângă Parchetului Tribunalului Alba au cerut arestarea preventivă în lipsă a fiului bătrânei găsite omorâte, acesta fiind considerat suspect de violență în familie și furt.

Incidentul nu a fost făcut public de către anchetatori, doar la solicitarea Alba24 s-au putut obține câteva informații din cadrul anchetei.

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, O. Paul G. este suspectat că ar fi bătut-o pe mama sa, rupându-i toracele, sternul, clavicula și mai multe coaste, răni care au condus la decesul femeii.

După faptă, bărbatul ar fi furat două carduri care aparțineau victimei și a fugit din țară. Paul s-ar fi deplasat prin Franța, Spania, Italia, Belgia, Elveția și Germania, fără un motiv bine stabilit, spun anchetatorii. În Germania, Franța și Spania, bărbatul a folosit cele două carduri furate, până când fiica victimei a cerut blocarea lor.

Momentan, bărbatul nu este acuzat de omor sau de lovituri cauzatoare de moarte, deoarece este incert firul evenimentelor și numai după ce va fi găsit se va putea face lumină în acest caz.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul ar fi fost prins pe teritoriul unui stat european, dar pentru o altă faptă de care era acuzat. La scurt timp ar fi fost eliberat și și-ar fi continuat traseul.

În data de 8 iulie s-a dispus începerea acțiunii penale față de inculpat. La Tribunalul Alba, în 10 iulie, judecătorii au respins cererea de arestarea preventivă, venită din partea procurorilor. Aceștia au făcut apel la decizia judecătorilor și propunerea de arestare preventivă s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

În data de 16 iulie, judecătorii de la instanța superioară au admis cererea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a suspectului.

Aceștia au considerat că ”inculpatul, deşi nu cunoştea acuzaţia ce urma să i se aducă, a fugit, conştient fiind de urmărire faptelor sale. Astfel, din probatoriu reiese că inculpatul, după comiterea faptei, a fugit şi s-a ascuns cu scopul evident de a se sustrage de la urmărirea penală pentru infracţiunile de violenţă în familie şi furt”.

Deoarece O. Paul G. nu se mai află în țară, cel mai probabil va fi adus în Alba Iulia, printr-un mandat de arestare europeană, dacă va fi prins într-un stat din Europa.

Extras din rechizitoriul solicitat de Alba24.ro

”În cauza dedusă judecăţii, inculpatul O. Paul G. este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie şi furt (…)

Prin ordonanţa procurorului din data de 08.07.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O. Paul G., pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, (…) şi furt, (…) constând în aceea că, spre sfârşitul lunii martie 2019, în timp ce se afla în locuinţa din comuna G, sat C.  jud. Alba, pe fondul unui conflict spontan, a exercitat violenţe, repetate şi de mare intensitate, ce au constat în aplicarea de lovituri şi comprimarea toracelui mamei sale, victima K.H., cauzându-i un traumatism toracic cu multiple zone de contuzie şi dilacerare miocardico-epicardică cu hemopericard, precum şi disjuncţie manubrio-sternală, fractură claviculă dr., multiple fracturi costale bilaterale pe un singur plan, care au condus ulterior la deces, însuşindu-şi pe nedrept două carduri bancare ataşate contului nr. (…) deschis în Germania, la (…), pe numele victimei, carduri pe care le-a utilizat în mod fraudulos la diverse ATM-uri (din Germania – Oberhausen, dar şi în Franţa şi Spania), efectuând retrageri de numerar, până când fiica victimei a solicitat blocarea contului.

Examinând încheierea penală atacată prin prisma criticilor expuse mai sus și a dispoziţiilor legale incidente în materie, cu referire la ansamblul actelor și lucrărilor efectuate până în această fază a anchetei penale, completul de drepturi și libertăţi din cadrul curţii reţine următoarele:

În concluzie, în raport de toate elementele cauzei, completul de drepturi şi libertăţi din cadrul curţii apreciază că la dosar există probe din care să rezulte posibilitatea ca inculpatul să fie autorul infracţiunii de violenţă în familie pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă. (…)

Măsura arestării este necesară în vederea continuării cercetării penale în cauză, pentru obţinerea probelor care au ca obiectiv stabilirea profilului genetic în contextul în care potrivit expertizei genetice au fost descoperite combinaţii ale două profiluri.

Punerea inculpatului la dispoziţia organelor judiciare este esenţială pentru clarificarea ori dimpotrivă, înlăturarea suspiciunilor care planează asupra acestuia. Este imperios necesară elucidarea stării de fapt, obţinerea de la inculpat a probelor biologice şi a impresiunilor papilare în vederea valorificării rezultatelor obţinute după ridicarea mijloacelor materiale de probă de la faţa locului.

Totodată, buna desfăşurare a procesului penal necesită prezenţa inculpatului pentru ca acesta să fie audiat în legătură cu faptele de care este acuzat, pentru a da lămuriri, a i se comunica actele de procedură, dar şi în scopul valorificării rezultatelor obţinute ca urmare a efectuării expertizei complexe ( genetică judiciară şi dactiloscopică) antemenţionate.

Raportat la faptul că propunerea de arestare preventivă este fundamentată şi pentru infracţiunea de furt a celor două carduri proprietate a victimei, Curtea reţine că în cauză sunt întrunite şi condiţiile (…), apreciindu-se că inculpatul, deşi nu cunoştea acuzaţia ce urma să i se aducă, a fugit, conştient fiind de urmărire faptelor sale. Astfel, din probatoriu reiese că inculpatul, după comiterea faptei, a fugit şi s-a ascuns cu scopul evident de a se sustrage de la urmărirea penală pentru infracţiunile de violenţă în familie şi furt, deplasându-se în locaţii din străinătate (Franţa, Spania, Italia, Belgia şi Elveţia) fără vreo motivaţie aparentă, ci cu scopul de a evita posibilele constrângeri ale procesului penal”, se arată în extrasul de rechizitoriu, obținut de Alba24.ro.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul Noua Casă 2024: Doar 100 de garanţii acordate de stat, în prima lună de la lansare. Precizările directorului FNGCIMM

Publicat

programul noua casă 2024: doar 100 de garanţii acordate de

Programul Noua Casă 2024. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat doar 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a transmis joi directorul general al Fondului, Dumitru Nancu.

„Având în vedere că avem o lună de zile de când programul este operaţional, cu toate că am înjumătăţit comisionul de garantare de la 0,3% la 0,15% (pe an – n. r.), costurile notariale la fel au fost reduse prin ordin al ministrului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

432778526 798937005596925 8338081567194080141 n.jpg

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia feroviarii trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a urca pe podium.

CFR Cluj vine după o înfrângere suferită în Gruia împotriva echipei FC Universitatea Craiova cu scorul de 1 la 2.

Clujenii s-au văzut conduși încă din minutul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

un ”pește” și iubita sa din alba, condamnați la închisoare

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins cererea acestora, iar sentința de la instanța de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

foto: competiții sportive organizate de jandarmeria alba, cu ocazia zilei

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10 la tenis cu piciorul. Competiția a fost una în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe