Connect with us

EVENIMENT

Modificări importante în transportul public de noapte din București. PROGRAM

Publicat

autobuz bucuresti sursa foto stp sa
sursa foto: STB SA

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă măsuri pentru îmbunătăţirea transportului public de noapte, începând din data de 1 iunie, incluzând modificări de trasee, dar şi un program de circulaţie previzibil şi dotarea vehiculelor cu camere video.

„Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele şi programul de circulaţie ale mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere. Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor”, a scris edilul general luni pe Facebook.

Modificări importante în transportul public de noapte din București. Nou program al liniilor de noapte

Primăria Capitalei informează că noul program al liniilor de noapte va asigura o frecvenţă de circulaţie de 30 de minute în prima şi ultima parte a nopţii (între orele 22.30-01.00 şi 04.00-05.00) şi la un interval de 60 de minute în perioada cu cerere redusă de transport, adică între orele 01.00-04.00.

Trei linii vor fi modificate astfel încât să acopere zone care nu beneficiau până acum de serviciul de transport de noapte: Bd. Ghencea – Valea Oltului (linia N101), Bd. Lacul Tei – Fundeni (linia N103) şi Bd. Ion Mihalache – Şos. Chitilei (linia N113).

Modificări importante în transportul public de noapte din București. Autobuzele opresc numai la cererea călătorilor

O altă noutate pe care o aduce reorganizarea traseelor de noapte este aceea că atât urcarea, cât şi coborârea pasagerilor se vor face numai pe la prima uşă a vehiculului, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor.

Astfel, dacă într-o staţie există călători, autobuzul va efectua oprirea. Pasagerii care doresc să coboare trebuie să apese pe butonul „Stop”, aflat pe barele din interiorul autobuzelor.

Tariful pentru o călătorie de 90 de minute este la fel ca şi cel de pe liniile de zi, şi anume 3 lei. De asemenea, abonamentele, sumele încărcate în portofelul electronic şi călătoriile încărcate pe cardurile de transport sunt valabile şi pe liniile de noapte.

Modificări importante în transportul public de noapte din București. Schimbări la liniile de noapte

Începând cu data de 1 iunie, liniile de noapte vor funcţiona astfel:

– Liniile N104, N107, N109, N111, N114 şi 783 de noapte vor funcţiona pe aceleaşi trasee ca şi până acum.

– Liniile N120, N121, N122, N123, N124, N125, N610, precum şi linia de tramvai 1 de noapte vor fi desfiinţate.

Vor fi înfiinţate liniile de autobuz N1 şi N10, cu următoarele trasee:

– Linia N1 (Romprim – Banu Manta): terminal „Romprim”, Şos. Olteniţei, Calea Văcăreşti, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, staţia de tramvai „Bd. Banu Manta”;

– Linia N10 (Romprim – Banu Manta): terminal „Romprim”, Şos. Olteniţei, Piaţa Eroii Revoluţiei, Şos. Viilor, Str. Dr. C-tin. Istrate, Str. Progresului, Str. Răzoare, Şos. Panduri, Bd. Geniului, Bd. Timişoara, Bd. G-ral Vasile Milea, Şos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Şos. Nicolae Titulescu, staţia de tramvai „Bd. Banu Manta”.

Totodată, liniile N101, N102, N103, N105, N106, N108, N110, N112, N113, N115, N116, N117, N118 şi N119 vor fi modificate.

Mai multe detalii, pe pagina TPBI: https://tpbi.ro/linii-noapte/.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe