Connect with us

EVENIMENT

Moldoveni exploatați pe șantierele din Franța. Rețeaua implicată în trafic de migranți era condusă de un român. Profit de 14 milioane euro

Publicat

Agenţia europeană de poliţie Europol a informat joi că, în urma unor percheziţii efectuate în Franţa, România şi Republica Moldova, forţele de poliţie din aceste ţări au arestat 38 de persoane suspectate că făceau parte dintr-o reţea de trafic de persoane în scop de exploatare pe şantiere de construcţii, transmite Reuters.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul Europol, reţeaua infracţională a traficat şi a înregistrat muncitori moldoveni în Franţa cu documente false, confiscându-le paşapoartele reale ca garanţie.

O anchetă a Poliţiei franceze de frontieră, Poliţiei Române şi Inspectoratului General de Poliţie al Republicii Moldova, cu sprijinul Europol şi Eurojust, a permis destructurarea unei grupări de crimă organizată implicată în trafic de migranţi, trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă, falsificare de documente, fraudare de beneficii sociale şi spălare de bani.

În urma a 51 de percheziţii desfăşurate la 22 februarie simultan în Franţa (17), România (14) şi Republica Moldova (20), au fost operate 38 de arestări: 28 în Franţa, trei în România şi şapte în Republica Moldova. Totodată, au fost confiscate 19 vehicule (inclusiv 15 maşini de lux şi două ski-jet-uri), arme, telefoane, în jur de 100.000 de euro bani gheaţă, şi au fost îngheţate 11 conturi bancare.

Moldoveni intrați ilegal în Franța cu buletine românești false

Ancheta a început în 2018, după ce poliţia franceză a interceptat un vehicul care transporta zece migranţi ilegali. Aceştia erau cetăţeni ai Republicii Moldova, iar unii dintre ei aveau cărţi de identitate româneşti contrafăcute.

Gruparea infracţională, organizată de un cetăţean român care locuia în Franţa, a traficat cel puţin 40 de cetăţeni moldoveni pentru a-i exploata în sectorul construcţiilor în Franţa.

Reţeaua le furniza migranţilor cărţi de identitate şi permise conducere româneşti false, confiscându-le paşapoartele reale ca garanţie.

Majoritatea celor traficaţi aveau un nivel scăzut de educaţie şi erau, de aceea, mai vulnerabili la a fi exploataţi. Ei munceau câte 55 de ore pe săptămână în schimbul a 60 de euro pe zi.

În această activitate infracţională, care a adus profituri ilegale estimate la aproape 14 milioane de euro, au fost implicate şi firme mari de construcţii şi renovări. Suspecţii spălau veniturile obţinute din activitatea infracţională prin intermediul a opt firme fantomă, majoritatea cu sediul în Franţa.

În cadrul anchetei, Europol a facilitat schimbul de informaţii şi a oferit sprijin analitic, iar în ziua percheziţiilor a asigurat un post de comandă virtual pentru a permite schimbul de informaţii în timp real între investigatori, Europol şi Eurojust, mai precizează comunicatul menţionat. Agerpres

 

Sursa foto: europol.europa.eu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

WhatsApp, schimbare radicală de design. Ce modificări de aspect și funcționalitate va avea aplicația

Publicat

whatsapp, schimbare radicală de design. ce modificări de aspect și

WhatsApp, schimbare radicală de design: WhatsApp lansează un nou design controversat pentru iPhone și Android. Noul aspect al WhatsApp este descris de companie ca fiind „proaspăt, accesibil și simplu”.

Precizările celor de la WhatsApp:

”Am făcut câteva modificări la modul în care arată și se simte WhatsApp, inclusiv la spațiere, culori, pictograme și multe altele.

Aceste modificări aduc o experiență nouă și modernă pentru WhatsApp și îl fac mai accesibil și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

APIA: se pot depune cereri de plată pentru ”prima împădurire” și ”crearea de suprafețe împădurite”. Cât este ajutorul de la stat

Publicat

apia: se pot depune cereri de plată pentru ”prima împădurire”

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că primește cereri de plată pentru schema de ajutor de stat ”prima împădurire” și ”crearea de suprafețe împădurite”.

Cererile de plată aferente anului 2024 pot fi depuse în perioada 13 mai – 5 iulie (inclusiv).

Este vorba despre beneficiarii Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Parcul Primăverii, tot mai aproape de modernizare. Dispare benzinăria și crește suprafața spațiului verde

Publicat

primaverii 5.jpg

Parcul Primăverii se va transforma radical. Primăria Cluj-Napoca a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru începerea lucrărilor.

Proiect anunțat de Primărie încă de mai mulți ani, revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente ar urma să fie realizată anul acesta. Municipalitatea a depus luni, 13 mai, solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru lucrări la Parcul Primăverii și la străzile Ion Meșter, Emil Cioran și Almașului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2024: Dosarele de înscriere pot fi depuse până în 21 mai. Numărul de locuri din Alba, reguli pentru profesori

Publicat

gradație de merit 2024: dosarele de înscriere pot fi depuse

Gradație de merit 2024: Profesorii pot depune dosarele de înscriere în perioada 13-21 mai. Lista cu numărul de locuri repartizate pentru gradații în Alba a fost publicată de Inspectoratul Școlar Județean. Cele mai multe sunt pentru învățători și educatoare.

Prin obținerea gradației de merit, profesorii câștigă 25% în plus la salariul de bază. Gradația de merit se cordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, începând cu ata de 1 septembrie 2024.

Gradație de merit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe