Connect with us

EVENIMENT

Moldoveni exploatați pe șantierele din Franța. Rețeaua implicată în trafic de migranți era condusă de un român. Profit de 14 milioane euro

Publicat

Agenţia europeană de poliţie Europol a informat joi că, în urma unor percheziţii efectuate în Franţa, România şi Republica Moldova, forţele de poliţie din aceste ţări au arestat 38 de persoane suspectate că făceau parte dintr-o reţea de trafic de persoane în scop de exploatare pe şantiere de construcţii, transmite Reuters.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul Europol, reţeaua infracţională a traficat şi a înregistrat muncitori moldoveni în Franţa cu documente false, confiscându-le paşapoartele reale ca garanţie.

O anchetă a Poliţiei franceze de frontieră, Poliţiei Române şi Inspectoratului General de Poliţie al Republicii Moldova, cu sprijinul Europol şi Eurojust, a permis destructurarea unei grupări de crimă organizată implicată în trafic de migranţi, trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă, falsificare de documente, fraudare de beneficii sociale şi spălare de bani.

În urma a 51 de percheziţii desfăşurate la 22 februarie simultan în Franţa (17), România (14) şi Republica Moldova (20), au fost operate 38 de arestări: 28 în Franţa, trei în România şi şapte în Republica Moldova. Totodată, au fost confiscate 19 vehicule (inclusiv 15 maşini de lux şi două ski-jet-uri), arme, telefoane, în jur de 100.000 de euro bani gheaţă, şi au fost îngheţate 11 conturi bancare.

Moldoveni intrați ilegal în Franța cu buletine românești false

Ancheta a început în 2018, după ce poliţia franceză a interceptat un vehicul care transporta zece migranţi ilegali. Aceştia erau cetăţeni ai Republicii Moldova, iar unii dintre ei aveau cărţi de identitate româneşti contrafăcute.

Gruparea infracţională, organizată de un cetăţean român care locuia în Franţa, a traficat cel puţin 40 de cetăţeni moldoveni pentru a-i exploata în sectorul construcţiilor în Franţa.

Reţeaua le furniza migranţilor cărţi de identitate şi permise conducere româneşti false, confiscându-le paşapoartele reale ca garanţie.

Majoritatea celor traficaţi aveau un nivel scăzut de educaţie şi erau, de aceea, mai vulnerabili la a fi exploataţi. Ei munceau câte 55 de ore pe săptămână în schimbul a 60 de euro pe zi.

În această activitate infracţională, care a adus profituri ilegale estimate la aproape 14 milioane de euro, au fost implicate şi firme mari de construcţii şi renovări. Suspecţii spălau veniturile obţinute din activitatea infracţională prin intermediul a opt firme fantomă, majoritatea cu sediul în Franţa.

În cadrul anchetei, Europol a facilitat schimbul de informaţii şi a oferit sprijin analitic, iar în ziua percheziţiilor a asigurat un post de comandă virtual pentru a permite schimbul de informaţii în timp real între investigatori, Europol şi Eurojust, mai precizează comunicatul menţionat. Agerpres

 

Sursa foto: europol.europa.eu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ALBA: Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de Poliție

Publicat

alba: amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. lista

Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024: reprezentanții IPJ Alba au anunțat drumurile publice din județ în care se vor afla echipaje ale Poliției. 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Au sosit primele BERZE la Vlaha, în Cluj

Publicat

berze vlaha.jpeg

Au sosit primele berze la Vlaha, în jud. Cluj. Luni dimineață, prima barză a „aterizat” în cuib. După masă au mai survolat cuibul aproximativ 10 berze. Două dintre ele au „monopolizat” cuibul și a avut loc și prima împerechere din acest an.

„În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Publicat

euro ok e1652428074514.jpg

Leul a rămas principalul instrument utilizat de BNR pentru a ține inflația sub control, și rămâne cea mai stabilă monedă din regiune, în condițiile în care politica fiscală PSDNL rămâne una imprevizibilă.

Acest fapt este atestat de Eurostat care a anunțat că prețurile din februarie s-au majorat cu 7,1%, în timp ce inflația din zona euro s-au comprimat la 2,8%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Luni, cursul euro a crescut marginal de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 50 de ani a MURIT la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava

Publicat

ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat de 50 de ani a murit la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava, în jud. Cluj. Pompierii de la ISU Cluj i-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră însă fără succes.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit în această seară, alături de două echipaje SAJ, pentru aplicarea manevrelor de resuscitare unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la volan.

Un bărbat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe