Connect with us

ACTUALITATE

Mossadul va avea un nou director. Cine este David Barnea

Publicat

Sursă foto: Ynetnews

David Barnea, în vârstă de 56 de ani, director adjunct al Mossad, îl va înlocui pe Joseph (Yossi) Cohen, la începutul lunii viitoare în funcţia de top a agenţiei de informaţii din Israel, a declarat biroul primului ministru Benjamin Netanyahu, relatează Reuters.

Cohen renunţă după mai mult de cinci ani la conducerea Mossad, timp în care a fost implicat în normalizarea relaţiilor dintre Israel şi statele arabe din Golf. Acţiuni ce au dus la acorduri de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain anul trecut, scrie MEDIAFAX.

Barnea, în vârstă de 56 de ani are patru copii şi a lucrat ca şef adjunct din 2019.

Barnea s-a alăturat Mossadului în 1996, servind ca ofiţer de caz. Din 2013 până la numirea sa în 2019 în postul numărul doi al Mossad, el a comandat divizia Tzomet, despre care presa israeliană spune că recrutează agenţi.

Ziarul Haaretz precizează că, în calitate de comandant al lui Tzomet, Barnea era responsabil pentru înrolarea agenţilor împotriva ţintelor prioritare ale Mossad, Iran şi Hezbollah.

Cu câteva luni în urmă, procurorul general din Israel îngheţase numirea spunând că ar trebui ca acesta să aibă loc după instalarea un guvern cu capacităţie depline.

Cu toate acestea, procurorul general a declarat luni că în actuala situaţia politică s-ar putea să nu existe un nou guvern până la 1 iunie când Cohen pleacă din funţie.

În consecinţă, el a spus că obiecţia legală ca un guvern de tranziţie nu facă numiri majore ar putea fi anulată.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Istoria gastronomică a României. Rețete pierdute pe vecie. Chef Paul Siserman (Cluj): Singurul produs autentic românesc e coliva

Publicat

mamaliga.jpg

Cu ocazia Zilei Naționale a României, chef Paul Siserman împărtășește cu Cluj24 mai multe idei referitoare la istoria și cultura bucătăriei românești, trecând în revistă informații dintre cele mai interesante și mai puțin știute, de la rețete dispărute la aportul noilor generații de bucătari.

„E o diferență între bucătăria tradițională românească și cea autentic românească. Tradițional, putem vorbi chiar de shaorma, fiindcă după 30 de ani de existență, s-a integrat în bucătăria din România.

Iar dacă vorbim de autentic românesc, discuția e foarte largă, pentru că fiecare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO: Focurile de artificii de 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. La mulți ani, România!

Publicat

artificii alba iulia 1 decembrie e1669923863961 1000x600.jpg

Alba Iulia – 1 Decembrie 2022: La mulți ani, România! Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala Unirii se încheie, joi seara, cu spectacolul focurilor de artificii. 

Dacă anul trecut autoritățile locale au ales varianta spectacolului cu drone, în 2022 s-a revenit la cel ”clasic”, cu artificii, lumină și zgomot.

Vezi și La mulți ani, România! MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ pentru toți românii. Felicitări și urări din inimă de român, de 1 Decembrie 2022

Focurile de artificii durează circa opt minute, sub forma unui spectacol piro-muzical, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Posesorii de arme fără permis din Franța își predau armele la poliție

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Posesorii de arme de foc din Franța și-au predat armele la punctele de colectare ale poliției din întreaga țară, pe parcursul acestei săptămâni  în cadrul unei campanii de strângere a armelor de foc fără licență, deseori moșteniri care zac în poduri sau sunt uitate în dulapuri, scrie Reuters.

Deținerea de arme de foc în Franța nu este nici pe departe la fel de răspândită ca în Statele Unite, de exemplu, iar infracțiunile cu arme de foc sunt relativ rare, însă Franța dorește să limiteze numărul de arme de foc deținute ilegal – până la șase milioane, potrivit estimărilor autorităților.

Puști, pistoale, muniții, chiar și cuțite și grenade, au fost predate în 300 de puncte de colectare din Franța de la începutul campaniei Ministerului de Interne, la 25 noiembrie.

Posesorii de arme fără permis din Franța își predau armele la poliție. Până miercuri, 65.000 de arme de foc fuseseră predate

Cei care aduc armele nu riscă nicio sancțiune. Ei pot fie să le înregistreze, fie să le lase la poliție.

Până miercuri, 65.000 de arme de foc fuseseră predate, împreună cu 1,6 milioane de gloanțe și alte proiectile.

„Această campanie are loc pentru a-i ajuta pe francezi să predea aceste obiecte care sunt destul de incomode pentru majoritatea”, a declarat comandantul poliției, Florence Gavello, la punctul de colectare din Nisa.

„Când vorbim cu ei, sunt destul de fericiți că … scapă de ele”.

Campania se încheie vineri, după care armele colectate vor fi fie predate muzeelor, fie distruse.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujenii, blocați în stațiile CTP, după spectacolul cu drone și artificii. ”Am stat o jumătate de oră să merg spre Mănăștur”

Publicat

circ.jpg

Mii de clujeni au participat, joi seara, în Piața Avram Iancu la spectacolul de drone și focuri de artificii organizat de Primăria Cluj-Napoca, mulți dintre ai rămânând, însă, cu un gust amar, la final, când au vrut să se îndrepte spre casă.

Mai mulți cititori ai Cluj24 au relatat că au urmat îndemnul primarului Emil Boc de a folosi transportul în comun în locul mașinii personale, dar s-a dovedit că nu au luat cea mai bună decizie.

”Am venit din Mănăștur pentru spectacolul cu drone și artificii, a fost frumos, ne-a impresionat ce am văzut. Ne-am bucurat de Ziua Națională până când am…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe