Connect with us

ACTUALITATE

Moțiunea a TRECUT, Guvernul Viorica Dăncilă a CĂZUT. Principalele declarații ale liderilor politici, în cea mai tensionată zi

Publicat

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a trecut. Opoziția a reușit să își mențină avantajul din ultimele zile, în ciuda negocierilor de culise purtate între toate părțile.

Rezultatul votului la moțiuna împotriva Guvernului. Au votat un număr de 243 de parlamentari. Pentru moțiune au votat 238 de parlamentari.

A fost o zi tensionată la Parlament prilejuită de dezbaterea moțiunii de cenzură. Rezultatul votului a fost o enigmă până în ultimul moment, din cauza negocierilor dure purtate în ultimele zile. Practic, nu se știa cine cu cine va vota și ce întețelegeri s-au făcut în culise.

Raluca Turcan a vorbit la rândul ei despre un premier nelegitim care ”îndrăznește să își amenințe colegii cu dosare penale”.

”Ați reușit să vă puneți în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Aveați obligația după ieșirea ALDE de la guvernare să veniți în Parlament. De facto și de iure, doamna Dăncilă nu mai e prim-ministrul României, ci o persoană particulară care ocupă abuziv scaunul de la Palatul Victoria” a spus Turcan.

Un discurs care poate fi intra la categoria derapaje a fost cel al lui Titus Corlățean. Acesta a preluat mesajul dur în PSD și a lansat un atac furibund împotriva USR, pe ai căror membri i-a numit neo-marxiști și securiști desconspirați de CNSAS.

”Vreți să tăiați veniturile românilor și să loviți în ceea ce considerați electoratul PSD. Ce normalitate este cea în care voci importante neomarxiste din USR anunță că se impune obligația avortului pentru femei cu venit mediu mic și că vor impune căsătoriile gay”, a spus Corlățean.

”Securiști deconsprirați de CNSAS, ca liderul USR de la București, profitori, alături de Petrov, cu un ax central fixat de urmașii lui Brătianu, adoratori ai noilor securiști, împreună cu vajnicii luptători alături de Kovesi. Nu veți deveni niciodată o alternativă toți cei care ați apărat binomul securist SRI-DNA-Kovesi, care ați legitimat abuzurile în justiție. Nu au contat pentru dvs. călcarea în picioare a demnității umane”, a mai spus Corlățean.

Victor Ponta a avut un discurs ironic la adresa Vioricăi Dăncilă și în același timp agresiv. ”Avem datoria să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria. Vă îndemn să votați moțiunea”, a spus acesta.

Ponta a fost implicat și într-un incident. Șeful ProRomânia l-a împins pe un deputat PSD care s-a apropiat de el și a încercat să îi spună ceva. S-a întâmplat în timpul discursului Vioricăi Dăncilă, care s-a oprit și l-a apostrofat.

Liderul USR, Dan Barna, a spus că USR va vota la vedere moțiunea. Acesta a spus că și parlamentarii formațiunii au fost sunați de Dăncilă, dar că ”nu se pune problema la noi”. „Vedem ameninţările, şantajul. Am auzit cu toţii înregistrările şi declaraţiile doamnei Dăncilă. Parcă în momentul de faţă România chiar e condusă de un grup infracţional organizat. În momentul de faţă, este o mare şansă pentru Parlamentul României să rezolve această situaţie”

Moțiunea de cenzură a fost citită de Cristian Seidler (USR).

Declarațiile Vioricăi Dăncilă în Parlament:

  • Mă uit în sală și văd acceași oameni politici amatori și iresponsabili (huiduieli și aplauze)
  • Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni. Am crezut că nu puteți veni în Parlament cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e obligatoriu să veniți cu o echipă guvernamentală și un program dacă vreți să reconstruiți România. Până acum e clar că vreți să o demolați
  • Stimați inițiatori ai moțiunii, din păcate nu ați înțeles nimic.
  • Cine sunt artizanii acestei situțaii de instabilitate pentru ca voi să puteți profita. Acest guvern a fost permanent ținta președintelui României, pentru că avem un președinte care întâi de toate e candidatul PNL.
  • Candidatul Iohannis și-a bătut joc de Constituție și de interesele românilor. O luptă oarbă pornită de cel mai iresponsabil președinte, care a uitat de români și de țara lor, și care a început o campanie agresivă
  • Tăriceanu a fugit de la guvernare și și-a sacrificat propriul partid într-o bătaie de joc. Dl Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta și și-a asigurat un apus politic lamentabil
  • Ponta, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul jocurilor de culise cu rezultate zero.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: Căutări fără oprire la Tudora, pentru găsirea unui copil de doi ani. Polițiștii și jandarmii fac tot ce este posibil

Publicat

whatsapp image 2024 03 17 at 18.53.16 1000x600.jpeg

Comunitatea din Tudora și botoșănenii care au aflat din media de acest caz, stau cu sufletul la gura, cu speranța că puiul de om va fi găsit din moment în moment.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botosani, copilul este căutat fără încetare, polițiștii și jandarmii fiind dispuși să facă tot ce este posibil.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Botoșani, bătut crunt în gara din Bacău. A fost transportat la spital

Publicat

batut1.jpg

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Botoșani, a fost agresat în urma unei discuții tensionate cu un alt bărbat, vineri seara, în jurul orei 19.45, în gara din Bacău.

Echipajul de jandarmi din Bacău a intervenit imediat după alertă și a acționat rapid în acest caz. Victima a primit primul ajutor pe loc și a fost asistată până la sosirea unei ambulanțe, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament medical, relatează desteptarea.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost identificat și reținut de către jandarmi. Incidentul a avut loc în cadrul unei dispute care a escaladat, culminând cu agresiunea în zona feței a victimei.

Jandarmii au întocmit actele necesare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr de 32 de ani, bănuit de furtul a 6500 de lire în comuna Mihai Eminescu, săltat de polițiști și dus în arest

Publicat

arest1.jpg

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au anunțat astăzi că la data de 16 martie a.c., în jurul orei 21:00, au identificat, în municipiul Botoșani, pe strada Sucevei, un tânăr de 32 de ani, din comuna Mihai Eminescu, pe numele căruia era emis un mandat de aducere.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, comisă la data de 25 februarie a.c.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi pătruns fără drept, în locuința persoanei vătămate, un barbat de 53 de ani, din comuna Mihai Eminescu, de unde ar fi sustras 6.400 de lire.

“Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis purtătorul de cuvânt al…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe