Connect with us

EVENIMENT

Municipiul Bistrița intră în CARANTINĂ. Incidența a ajuns la 9,4 la mia de locuitori

Publicat

arhivă

Municipiul Bistriţa va intra în carantină, pentru 14 zile, începând de joi, 19 noiembrie, ora 5,00, potrivit ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Demersurile pentru intrarea în carantină a municipiului Bistriţa au fost începute de către autorităţi în urmă cu două zile.

Miercuri, potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul reşedinţă era de 9,4 la mia de locuitori, cu menţiunea că, dacă sunt excluse focarele, acest indicator ar fi de 8,65 la mie.

Potrivit restricţiilor impuse, circulaţia persoanelor în intervalul orar 22,00 – 6,00 se va face doar în interes profesional, pentru asistenţă medicală de urgenţă, pentru îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau a unei persoane aflate în întreţinere, pentru a acorda asistenţă persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori în caz de deces al unui membru de familie.

De asemenea, s-a stabilit ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani să facă deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază între orele 10.00-14,00, în timp ce restul populaţiei va folosi intervalele orare 6,00 – 10,00 şi 14,00 – 20,00.

Magazinele vor fi nevoite să limiteze numărul de persoane care au acces în interior la maximum 30% din capacitate, iar cele care funcţionează în mall-uri vor fi închise sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale, cu excepţia celor care comercializează produse alimentare, de tip fast-food cu livrare la domiciliu, hrană pentru animale şi a farmaciilor.

Slujbele religioase vor fi oficiate doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă numai personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior, se va respecta norma de 4 metri pătraţi / persoană.

Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, cu participarea a maximum opt persoane în interior şi maximum 20 în exterior, iar evenimentele de stare civilă pot fi oficiate cu maximum 10 persoane în interior şi 20 în exterior.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a publicat pe pagina de socializare modelul declaraţiei pe propria răspundere pe care locuitorii municipiului Bistriţa vor trebui să o completeze pentru a-şi justifica deplasările în perioada în care oraşul se va afla în carantină. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe