EVENIMENT
Municipiul Braşov închide şcolile, discotecile, cluburile şi pieţele comerciale pe fondul creşterii cazurilor de COVID

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a hotărât, marţi, trecerea în scenariul roşu a şcolilor din municipiul Braşov şi din comuna Hărman, precum şi închiderea discotecilor, cluburilor şi a pieţelor comerciale, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la peste 3 la 1.000 de locuitori.
„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 34/27.10.2020, privind constatarea depăşirii incidenţei cumulate de 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în municipiul Braşov şi comuna Hărman, precum şi instituirea unor măsuri suplimentare de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus”, a anunţat Instituţia Prefectului – Judeţul Braşov pe pagina de Facebook.
Măsurile au fost instituite în Braşov şi Hărman pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri, acestea fiind: suspendarea activităţilor didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar, suspendarea activităţii cu publicul a cluburilor şi discotecilor şi a activităţilor cu publicul ale cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.
„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor este interzisă. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la alin. 2 şi alin. 3 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Se suspendă activitatea din pieţele comerciale (cu excepţia pieţelor agroalimentare), târguri şi oboare”, a precizat Prefectura Braşov. AGERPRES
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), înaintea meciului cu CSU Craiova: Vor fi schimbări în primul 11. Va fi un meci ECHILIBRAT

Luni seara în Gruia, CFR Cluj o reîntâlnește pe CSU Craiova, de această dată într-un meci din etapa a 3-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a prefațat partida la conferința de presă premergătoare.
„Deocamdată avem doar o problemă, să vedem dacă acel jucător se va recupera. Decidem după antrenamentul de azi, echipa nu a stat în cantonament, cei care nu au jucat s-au antrenat, ceilalți au avut program separat. Evaluăm azi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu a fost invitatul lui Florin Danciu, în cadrul emisiunii Ediția de seară, difuzată Cluj Live TV și pe canalul Youtube Cluj24. Discuția a fost un tur de forță prin politica românească actuală – de la haosul campaniei electorale, la lipsa cronică de viziune a candidaților și până la vulnerabilitățile economice ignorate de clasa politică.
Mai jos regăsiți câteva declarații ale lui Ion Novăcescu:
”Suntem în 1938, dar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Microbuzul morții de la Câțcău ducea pasageri în R. Moldova. Un ucrainean, printre victime. Șoferul ar fi adormit la volan

În microbuzul implicat, luni dimineață, în tragicul accident de la Câțcău, înmatriculat în Republica Moldova, se aflau 8 persoane, din care 4 sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar celelalte sunt cetățeni ucraineni și ai Federației Ruse, cu domiciliu în Estonia.
Potrivit polițiștilor, dintre cele 3 persoane decedate, 2 sunt cetățeni moldoveni, iar a treia este cetățean ucrainean.
Cei 2 cetățeni moldoveni răniți au fost transportați la Spitalul Municipal…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Cu câteva luni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut, Social Media autohtonă s-a umplut de pagini care cerșeau atenție (și – implicit – like-uri și distribuiri), făcând apel la emoție.
Am remarcat câteva teme recurente: copilăria petrecută la țară, tristețea bunicilor pe care nu-i mai vizitează nimeni, vremurile în care “nu aveam nimic, dar eram fericiți”, perioada în care “țara era a noastră, nu a străinilor” sau lipsa aprecierii…
Citește mai mult pe Alba24.ro