Connect with us

EVENIMENT

Municipiului Slobozia intră în CARANTINĂ zonală. Indicele de infectare este de 7,46 la mia de locuitori

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a hotărât, miercuri seară, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2, carantinarea zonală a municipiului Slobozia începând cu data de 12 noiembrie, ora 12,00, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit informaţiilor făcute publice de Instituţia Prefectului.

„Decizia de carantinare a municipiului Slobozia are în vedere prevenirea răspândirii virusului şi limitarea presiunii pe sistemul de sănătate pe care numărul mare de îmbolnăviri o exercită. Miercuri, 11 noiembrie, situaţia epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1.000 de locuitori, ceea ce arată o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populaţie. Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel judeţean şi naţional au în vedere salvarea de vieţi omeneşti şi acum este momentul ca noi toţi să fim solidari şi să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranţă”, potrivit Prefecturii Ialomiţa.

Propunerea CJSU Ialomiţa prevede că este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene; circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe propie răspundere; este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi; este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional; este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată; sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie; este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; este permisă deplasarea pentru activităţile agricole; este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi.

Totodată, hotărârea mai prevede că este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament; este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice; este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală; este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului.

„Este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate. Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura. Este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii”, se mai arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Instituţia Prefectului Judeţului Ialomiţa face precizarea că va reveni cu o informare oficială, în momentul în care decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este publicată în Monitorul Oficial. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenție. Zeci de străzi din localitățile Florești și Tăuți, fără apă potabilă. Vezi care sunt acestea

Publicat

1740451960 robinet apa bun scaled e1723642730908.jpg

Furnizarea apei potabile se va întrerupe pe mai multe străzi din Florești și Tăuți, miercuri, 26 februarie.

În Tăuți, reluarea alimentării cu apă se va face doar joi, 27 februarie.

Zeci de străzi din localitățile Florești și Tăuți, fără apă potabilă

Întreruperea furnizării apei este programată, având în vedere că vor avea loc lucrări la  rețeaua de alimentare, anunță Primăria Florești. Astfel, miercuri, 26 februarie, nu va fi apă între orele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Autorul poeziei „E toamnă nebun de frumoasă la Cluj”, poetul Horia Bădescu, împlinește 82 de ani

Publicat

horia badescu radio cluj2 1024x899 1.jpg

Poetul, prozatorul și eseistul român contemporan Horia Bădescu împlinește azi 82 de ani. S-a născut pe 24 februarie 1943 la Arefu, în județul Argeș.

Horia Bădescu este licențiat al Facultății de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj (1968), unde a studiat cu profesorii Mircea Zaciu, Ion Vlad, Iosif Pervain, Octavian Șchiau, Dumitru Drașoveanu, Ion Pulbere, Dumitru Pop etc.

Face parte din gruparea revistei „Echinox”. Și-a luat doctoratul în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Liviu Neag (director CTP Cluj): Una dintre bateriile autobuzului electric s-a ÎNCĂLZIT. Este ținută 72 de ore sub supraveghere

Publicat

whatsapp image 2025 02 24 at 08.00.37 1 scaled e1740398335415.jpeg

Un autobuz electric aparținând CTP Cluj, aflat în stația de încărcare de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din cartierul clujean Grigorescu, a început să fumege, duminică seara. Pompierii de la ISU Cluj au constatat faptul că degajările de fum proveneau de la bateriile autobuzului, fiind necesare operațiuni de răcire, pentru a nu izbucni un incendiu. În cele din urmă, bateriile au fost imersate într-un bazin cu apă.

autobuze electrice (1)autobuze electrice (1)

Liviu Neag (director CTP Cluj): Una dintre…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce se întâmplă cu PLAFONAREA facturilor la gaze și energie electrică după 1 aprilie

Publicat

stalp e1588232142178.jpg

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat noua schemă de plafonare la energie electrică și gaze naturale, după 1 aprilie. Astfel, la energie electrică plafonarea se prelungeşte până la 1 iulie, iar la gaze naturale până în 1 aprilie 2026.

Măsurile de prelungire a plafonării prețului pentru energie și gaze au fost supuse dezbaterii publice.

sebastian burduja facebooksebastian burduja facebook

Ce se întâmplă cu PLAFONAREA facturilor la gaze și energie electrică după 1 aprilie

„Așa cum am promis,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe