Connect with us

EVENIMENT

Municipiului Slobozia intră în CARANTINĂ zonală. Indicele de infectare este de 7,46 la mia de locuitori

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a hotărât, miercuri seară, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2, carantinarea zonală a municipiului Slobozia începând cu data de 12 noiembrie, ora 12,00, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit informaţiilor făcute publice de Instituţia Prefectului.

„Decizia de carantinare a municipiului Slobozia are în vedere prevenirea răspândirii virusului şi limitarea presiunii pe sistemul de sănătate pe care numărul mare de îmbolnăviri o exercită. Miercuri, 11 noiembrie, situaţia epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1.000 de locuitori, ceea ce arată o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populaţie. Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel judeţean şi naţional au în vedere salvarea de vieţi omeneşti şi acum este momentul ca noi toţi să fim solidari şi să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranţă”, potrivit Prefecturii Ialomiţa.

Propunerea CJSU Ialomiţa prevede că este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene; circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe propie răspundere; este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi; este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional; este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată; sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie; este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; este permisă deplasarea pentru activităţile agricole; este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi.

Totodată, hotărârea mai prevede că este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament; este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice; este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală; este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului.

„Este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate. Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura. Este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii”, se mai arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Instituţia Prefectului Judeţului Ialomiţa face precizarea că va reveni cu o informare oficială, în momentul în care decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este publicată în Monitorul Oficial. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Val de praf saharian deasupra României. Ploi ”murdare”, cu particule de praf în următoarea perioadă. Atenționarea ANM

Publicat

val de praf saharian deasupra româniei. ploi ”murdare”, cu particule

Un val de praf saharian trece miercuri deasupra României. Meteorologii anunță că ploile prognozate în următoarea perioadă vor evidenția depuneri de praf saharian.

”În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică.

Va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României”, a anunțat ANM.

Potrivit sursei citate, concentrații mai mari se vor înregistra în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba, recidiviști, arestați pentru viol. Și-au lovit victima cu pumnii și au amenințat-o cu cuțitele

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Doi bărbați din comuna Șpring au fost arestați preventiv, fiind urmăriți penal pentru viol. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au constatat, din primele cercetări, că fapta ar fi fost comisă cu violență.

Unul dintre agresori are 37 de ani și celălalt 48 de ani. Ambii sunt recidiviști și erau deja reținuți de Poliție, din 25 martie. Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 24/25 martie, la locuința unuia dintre ei, din comuna Șpring.

Procurorii au reținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

Publicat

primavara pixabay e1678093746782.jpg

Administrația Național de Meteorologie anunță temperaturi foarte ridicate pentru finalul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Astfel, începând de joi, temperturile cresc la Cluj și în toată Transilvania, cu aproape 10 grade Celsius, potrivit estimărilor făcute de ANM până la data de 7 aprilie.

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

În aceste zile și până joi, 28 martie, valorile termice vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sancțiuni penale pentru furnizarea serviciilor sociale neautorizate și amenzi majorate. Modificări anunțate de ministrul Muncii

Publicat

cumpărarea de vechime în muncă prin noua lege a pensiilor

Furnizarea serviciilor sociale, fără licență, va fi sancționată penal. Amenzile pentru nereguli în domeniu au fost majorate de cinci ori. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat modificări de legislație.

Potrivit sursei citate, niciun serviciu social nu va mai putea funcţiona fără controlul în teren al inspectorilor sociali.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul asistenţei sociale….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe