Connect with us

ACTUALITATE

Muniţie neexplodată, descoperită în albia unui pârâu şi în podul unei case din Covasna

Publicat

Sursa foto: ISU Covasna

Două proiectile neexplodate provenind din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite în albia unui pârâu şi în podul unei case din judeţul Covasna, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost solicitată să intervină în localităţile Estelnic şi Belani, în vederea ridicării unor elemente de muniţie neexplodate. O lovitură de aruncător de 82 de mm a fost descoperită de un cetăţean în albia pârâului Estelnic. În cel de-al doilea caz, pirotehniştii din cadrul ISU Covasna şi ISU Braşov au descoperit în podul unei case, un proiectil exploziv de 76 mm. Cele două elemente de muniţie neexplodată au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Covasna, remis joi AGERPRES.

Din primele informaţii rezultă că proiectilul ar fi fost găsit într-o casă veche din Belani de către noul proprietar, dar deocamdată nu se ştie cum a ajuns în pod.

„Pirotehnicienii covăsneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi şi să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente””, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF vine din nou la Oradea. Când va avea loc festivalul

Publicat

tiff cluj 28062022.jpg

După încheierea unei noi ediții, cea de-a 21-a, a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că s-a înregistrat un record în istoria evenimentului, mai precis au fost 102.000 de plătitori de bilete. De asemenea, aceștia au precizat că filmele TIFF vor ajunge și-n alte orașe din țară, printre care și Oradea.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturile experților pentru a te proteja pe timp de caniculă: Ce să faci ca să nu ajungi victimă a temperaturilor ridicate

Publicat

caldura canicula e1566549203305.jpg

Următoarele trei zile vor fi arzătoare. Meteorologii au anunțat trei zile cu temperaturi cuprinse între 33 și 37 de grade. Județul Alba, alături de marte parte a județelor din țară se află sub un cod galben de caniculă. 

În acest context, experții în temperaturi ridicate și pompierii de la ISU Alba transmit populației o serie de sfaturi pentru ca cetățenii să treacă cu bine de perioada cu temperaturi ridicate.

Pe platforma fiipregătit.ro au fost exemplificate mai multe măsuri pe care populația le poate pune în practică.

CITEȘTE ȘI: Urmează trei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lecție de economie: Tineri manageri ai companiei orădene Valtryp, „curs” cu președintele Societății Academice de Management din România (FOTO)

Publicat

masa rotunda valtryp 28062022 08.jpg

La invitația lui Valeriu Trip, directorul general al companiei orădene Valtryp, specializate în producția de volane în piele și în lemn pentru mărci auto de prestigiu din întreaga lume, economistul Ovidiu Nicolescu a ținut marți o „lecție deschisă” pentru tinerii manageri ai firmei gazdă. Alături de colegi universitari din Oradea, Nicolescu le-a vorbit despre trecerea de la economia bazată pe capital la economia bazată pe cunoștințe, cea în care cunoașterea este la fel de importantă ca resursele.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe