Connect with us

ACTUALITATE

Combinatul Azomureş îşi încetează complet activitatea timp de o lună pentru investiţii de aproximativ 19 milioane euro

Publicat

Sursa foto: Azomures/Facebook

Cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din România, Azomureş, a anunţat că îşi va închide porţile timp de o lună pentru revizia generală a echipamentelor, incluzând inspecţia internă a depozitului de amoniac şi înlocuirea unor echipamente, în cadrul unui proiect amplu de investiţii, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro.

„Inspecţia internă a depozitului de amoniac, cu o capacitate de peste 10.000 de tone, este una dintre provocările reviziei generale. În lunile premergătoare reviziei s-a realizat o inspecţie exterioară folosind aparatură de ultima generaţie. Un raport final va fi livrat după realizarea tuturor operaţiunilor şi, în funcţie de rezultate, se vor lua măsuri în consecinţă. Siguranţa echipamentelor de pe platforma de producţie reprezintă o prioritate a departamentului tehnic, în primul rând pentru angajaţii care lucrează zilnic pe platformă, dar şi din punct de vedere al comunităţii locale. Bugetul alocat reviziei din acest an este de aproximativ 19 milioane de euro”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maior.

Potrivit acestuia, revizia generală a instalaţiilor de pe platforma industrială este unul dintre cele mai ample proiecte din ultimii ani şi urmăreşte implementarea unor proiecte care urmăresc îmbunătăţirea productivităţii, eficienţa energetică, reducerea poluării mediului ambiant şi înlocuirea unor echipamente tehnice uzate fizic şi moral.

„Programele de modernizare a instalaţiilor şi echipamentelor de pe platforma de producţie a îngrăşămintelor pentru agricultură de la Târgu Mureş reprezintă un proces continuu, ce se derulează pe parcursul mai multor ani. Unul dintre aceste programe este reprezentat de revizia generală de tip RK (reparaţie capitală), specifică unor platforme industriale de anvergură, aşa cum este şi Azomureş. În 2019, revizia generală este programată să se desfăşoare în luna iunie, cea anterioară realizându-se în vara anului 2017. Pe perioada reviziei, toate echipamentele de producţie vor fi oprite şi vor trece printr-un proces de inspecţie şi de reparaţie, acolo unde este cazul. Unul dintre obiectivele importante este inspecţia internă a depozitului de amoniac, dar şi inspectarea şi testarea echipamentelor tehnice şi determinarea duratei de viaţă remanente a echipamentelor statice, revizia capitală şi repararea echipamentelor mecanice, electrice, instrumentaţii şi construcţiilor civile condiţionate de oprirea producţiei, testarea echipamentelor de siguranţă şi activarea tuturor interblocajelor, curăţarea internă a echipamentelor critice reprezintă alte proiecte importante în cadrul reviziei”, a precizat Ovidiu Maior.

Reprezentantul Azomureş a adăugat că în proiectul reviziei generale 2019 sunt implicaţi aproximativ 1.000 de angajaţi ai combinatului, 1.400 de angajaţi ai firmelor de mentenanţă şi 400 de angajaţi de la diverse alte companii. În perioada de oprire a producţiei, îngrăşămintele sunt disponibile la distribuitori, existând stocuri specifice perioadei calendaristice în care se efectuează revizia generală. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe