Connect with us

EVENIMENT

Mureș: Doi polițiști, cercetați pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Alți doi, cercetați pentru că au divulgat informații din anchetă

Publicat

politia 1.jpg
Arhivă foto

Doi polițiști din Mureș sunt cercetați într-un dosar de abuz în serviciu și fals intelectual, iar alți doi sunt cercetați pentru că au divulgat informații din cadrul anchetei în care sunt cercetați primii doi.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, la data de 16.12.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara în urma cercetărilor desfăşurate într-un dosar aflat în urmărire proprie la procuror, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru persoane ce au calitatea de organe de poliţie, cu aviz de organe de cercetare penală în cadrul IPJ Mureş, doi dintre aceştia fiind lucrători de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari, unul ocupând funcţia de şef Birou Control Intern în cadrul IPJ Mureş, iar ultimul având funcţia de şef al Poliţiei Staţiunii Sovata.

În sarcina celor doi agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 14 Ghindari s-a reţinut comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, fapte prev. şi ped. de art. 297 alin.1 C.pen. și art. 321 alin.1 C.pen., cu aplic. art. 38 alin.1 C.pen.

Faţă de şeful Biroului Control Intern şi şefului Poliţiei Staţiunii Sovata se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de compromiterea intereselor justiției, faptă prev. de art. 277 alin.1 C.pen.

Cum s-a întâmplat totul

În urma administrării probatoriului a reieşit următoare situaţie de fapt:

Astfel că la sfârșitul lunii noiembrie 2022, doi lucrători de poliție din cadrul Secției 14 de Poliție Rurală Ghindari, nu au luat măsurile legale obligatorii pentru întocmirea unui dosar penal cu privire la un eveniment sesizat în data de 26.11.2022 pe raza lor de competență, având ca obiect infracțiunile de furt și lovirea sau alte violențe, iar unul dintre cei doi polițiști a luat o sumă de bani de la un presupus autor, în afara oricărui cadru legal, sub pretextul recuperării prejudiciului.

În timp ce erau desfășurate activități de urmărire penală de către procuror, cu privire la faptele menționate mai sus, comise de agenții de poliție din cadrul Secției 14 de Poliție Ghindari, în data de 6 și 7 decembrie 2022, șefa Biroului Control Intern din cadrul IPJ Mureș și șeful Poliției Stațiunii Sovata au divulgat fără drept informații confidențiale din dosar către anumiți lucrători de poliție din cadrul Secției 14 de Poliție Ghindari, ceea ce a permis agenților de poliție vizați de cercetări să încerce influențarea martorilor și întocmirea de documente false, în scopul împiedicării răspunderii penale.

Faţă de cele patru persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile cu impunerea obligaţiei de a nu exercita profesia de poliţist.

„Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul D.G.A., B.O.S.- Tg. Mureş şi S.J.A. Mureş.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi dispunerea măsurii controlului judiciar reprezintă etape ale procesului penal şi sunt măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A murit Șerban Grațian. A fost președinte al Consiliului Județean Cluj

Publicat

serban gratian 1.jpg

Șerban Grațian, fost președinte al Consiliului Județean Cluj a murit.

Trista veste a fosn anunțată de Alin Tișe, actualul președinte al CJ Cluj.

A murit Șerban Grațian. A fost președinte al Consiliului Județean Cluj

Șerba Grațian a condus Consiliul Județean Cluj între anii anii 2000-2004.

„O veste tristă, în prag de Înviere: Șerban Grațian a plecat dintre noi la cele veșnice. A fost președintele Consiliului Județean între anii 2000-2004 și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Recrutări la SRI: Posturi de ofițer operativ și analist, scoase la concurs. Perioadă, condiții și documente necesare

Publicat

recrutări la sri: posturi de ofițer operativ și analist, scoase

Recrutări la SRI: În perioada 6-31.05 puteți aplica pentru un post de ofițer operativ/analist în cadrul Serviciului Român de Informații, au transmis reprezentanții instituției, pe pagina de Facebook.

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională, transmit cei de la SRI.

La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Start pentru tineri, restart pentru Alba”, program propus de Corneliu Mureșan și echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba (P)

Publicat

„start pentru tineri, restart pentru alba”, program propus de corneliu

De Ziua Națională a Tineretului, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Alba, Corneliu Mureșan, și echipa sa au lansat programul pentru tineret intitulat „Start pentru tineri, restart pentru Alba”. Programul se alătură altor politici publice gândite de echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba și cuprinde o serie de măsuri, care au ca scop susținerea tinerilor și încurajarea acestora să rămână în județ și în localitățile natale.  

„De 20 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină ARSĂ în totalitate la Sânmărtin. De unde ar fi pornit focul

Publicat

masina arsa.jpg

O mașină a ars în totalitate în localitatea Măhal, din comuna clujeană Sânmărtin.

Din fericire nu au fost victime.

FOTO. Mașină ARSĂ în totalitate la Sânmărtin. De unde ar fi pornit focul

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente pentru stingerea incendiului care a distrus mașina.

La fața locului a acționat echipajul de la Punctul de Lucru Gherla, iar echipajele ISU au găsit autoturismul cuprins de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe