Connect with us

EVENIMENT

UPDATE / STARE FAVORABILĂ: Femeie ÎMPUȘCATĂ în cap din greșeală, de un polițist care încerca să oprească un șofer în trafic

Publicat

O femeie de 59 de ani, din localitatea Aluniş, judeţul Mureş, a fost împuşcată în cap, din greşeală, de unul dintre poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, care a efectuat focuri de armă asupra unui autoturism care nu oprise la semnal.

În total, poliţistul a tras 6 focuri de armă spre autoturism. Unul dintre ele a lovit-o pe femeia care se afla în zonă, ca pieton. Aceasta a fost transportată la UPU Mureş şi apoi la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca.

Şoferul a parcurs aproape 40 de kilometri până să fie prins, la Răstoliţa, de către poliţiştii rutieri din Reghin, cei care au încercat prima dată să îl oprească.

UPDATE 5: IPJ Mureş a comunicat luni, 11 februarie, că şoferul urmărit, un tânăr de 20 de ani din Răstoliţa, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta este cercetat pentru două infracţiuni de ultraj.

„Urmare a evenimentului din 8 februarie, când un poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a efectuat un foc de armă asupra unui autoturism, în urma căruoa un glonţ ar fi ricoşat şi ar fi lovit în zona capului o femeie de 59 de ani (din Aluniş), Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a dispus, în 11  februarie, măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de tânărul de 20 de ani din localitatea Răstoliţa”, transmite IPJ Mureş.

UPDATE 4:Femeia împuşcată în cap din greşeală de poliţişti, în localitatea Aluniş, prezintă o evoluţie favorabilă şi a început să comunice cu medicii.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, conf. dr. Adela Golea, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că deocamdată nu se ştie cu ce sechele neurologice va rămâne pacienta.

„Femeie cu evoluţie favorabilă, s-a decis trezirea treptată a dânsei şi dă semne, comunică cu noi, în sensul că momentan deschide numai ochii. Trezirea nu se va putea face brusc din cauza leziunilor locale, ca să nu existe complicaţii. Evoluţia e favorabilă; ceea ce nu putem spune deocamdată, până nu se face trezirea completă, este dacă vor fi sau nu ceva sechele neurologice”, a menţionat Adela Golea.

UPDATE 3: Stare critică: Femeia împuşcată accidental în cap de un poliţist care urmărea un şofer fugar a fost operată, sâmbătă, potrivit unor surse locale. Victima este în comă indusă și se află internată la secția ATI a spitalului din Targu Mureș.

UPDATE 2: Fratele victimei susține că femeia este în comă. „E în comă, şi au scos glonţul din cap. (…) Cred că trei împuşcături au fost dar numai un glonţ a intrat, nu se ştie exact, dar un glonţ a intrat şi exact aici, la ureche şi până la măduva spinării. (…) Era în comă, de aici de la Aluniş, era deja în comă când au dus-o”, a spus fratele femeii rănite.

UPDATE: Potrivit IPJ Mureş, după ce echipajul rutier din Reghin a încercat să oprească maşina, „poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, efectuând şi ei semnal regulamentar de oprire, însă nici de această dată conducătorul autoturismului nu s-a conformat, rulând cu viteză înspre poliţişti, existând riscul ca aceştia să fie loviţi, punându-le viaţa şi integritatea în pericol.

Cei doi poliţişti au reuşit să se ferească din calea autoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorul autoturismului nelăsând niciun moment impresia că urmează să oprească şi să evite contactul cu oamenii legii, urmărind doar să-şi asigure scăparea.

Având în vedere cele precizate, un poliţist din cadrul secţiei respective a efectuat foc de armă asupra autoturismului în cauză.

În urma uzului de armă, un glonţ a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au abandonat urmărirea autoturismului în cauză şi au acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului.

Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost identificat în localitatea Răstoliţa.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului”.

IPJ Mureş mai precizează următoarele: “Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă este încadrat în Poliţia Română din 1993, din sursă externă, fiind absolvent de studii superioare din anul 2006. Acesta are efectuate la zi toate formele de pregătire în plan profesional, inclusiv curs de specializare <însoţire – patrulare> fiind considerat un poliţist cu experienţă.

De asemenea, acesta deţine aviz psihologic la zi, fiind declarat apt pentru desfăşurarea activităţilor în structura de ordine publică în care este încadrat, precum şi pentru portul armamentului. Ultima testare psihologică a poliţistului a fost în martie 2016.

Poliţistul a folosit arma din dotare, respectie un pistol Carpaţi şi a tras 6 focuri de armă asupra autoturismului.

Urmărirea autoturismului până la locul evenimentului s-a efectuat pe un  traseu de aproximativ 15-20 km, din localitatea Reghin, spre localitatea Aluniş.

Itinerariul pe care s-a deplasat autoturismul a fost: Reghin – Ideciu – Lunca Mureşului – Aluniş – DN15 – Maioreşti – Morăreni – Deda – Răstoliţa (aproximativ 37 km – n.r.)

Se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea acestuia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ultraj”.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au precizat pentru AGERPRES că în data de 8 februarie, în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic şi că acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor.

Din acest motiv, poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucât se îndrepta în direcţia respectivă.

După un timp, poliţiştii din Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, au încercat să îl oprească, însă şoferul nu s-a conformat nici de această dată.

În aceste condiţii, un poliţist a tras cu armamentul din dotare asupra maşinii iar un glonţ a lovit în cap o femeie care circula pe jos.

Sursele susţin că poliţiştii din Brâncoveneşti au abandonat urmărirea autoturismului în cauză şi au acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând sprijin medical de specialitate.

Femeia împuşcată a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, după care a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Urmărirea autoturismului care nu a oprit la semnalele poliţiştilor a fost continuată de poliţiştii rutieri din Reghin, maşina fiind oprită în localitatea Răstoliţa iar şoferul, identificat.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş nu a formulat încă un punct de vedere oficial, potrivit Agerpres.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete. Ce a influențat vânzările. Date INS

Publicat

a crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete, în primele două luni ale anului 2024. În schimb, au scăzut activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor. 

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an. Datele sunt comparativev cu perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Bărbat decedat pe o stradă din Boz: A căzut inconștient în timp ce mergea cu bicicleta. A fost chemat un elicopter SMURD

Publicat

update: bărbat decedat pe o stradă din boz: a căzut

Salvatorii SMURD au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.40, în localitatea Boz, din județul Alba. Din primele date, un bărbat care mergea pe bicicletă a căzut inconștient. 

Deși au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit ISU Alba, bărbatul de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio respirator. Medicii de pe SMURD au început…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Aniversare. Un deceniu de studii indiene la UBB Cluj-Napoca, în prezența ambasadorului Indiei

Publicat

indian 2.jpeg

Centrul Clujean pentru Studii Indiene al Universității ”Babeș – Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a aniversat, vineri, 10 ani de la înființare, în prezența ambasadorului Indiei, Rahul Shrivastava.

Fondatorul și directorul Centrului Clujean pentru Studii Indiene, dr. Mihaela Gligor, a prezentat larga paletă de acțiuni desfășurate de-a lungul deceniului de activitate, atât prin discursul său, cât și printr-un videoclip de prezentare.

Bursă în India

„În 2009…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Criminal periculos, trimis în judecată după ce a violat o escortă, într-un hotel din Alba Iulia. Cum a reușit tânăra să se salveze

Publicat

dosarul bordelului cu minore din apuseni: un antrenor de fotbal,

Un criminal recent eliberat din închisoare, a fost trimis în judecată pentru viol, de magistrații din Alba Iulia. Aflat în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, Ioan Muntean, va ajunge iar în fața magistraților pentru infracțiunea de viol.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 19 aprilie 2024.

Este vorba despre o faptă comisă de acesta în noaptea de 30 ianuarie 2024, într-o cameră a Hotelului Cetate din Alba Iulia. Ioan Muntean…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe