Connect with us

ACTUALITATE

Naționala feminină de handbal a României debutează împotriva Spaniei, la Campionatul Mondial din Japonia

Publicat

 Sursa foto: (c) RFEBalonmano/Twitter.com

Naţionala feminină de handbal a României va întâlni Spania, sâmbătă, de la ora 11:00 (ora României), la Kumamoto Prefectural Gymnasium, în meciul său de debut în Grupa C a Campionatului Mondial din Japonia.

România este singura echipă care a participat la toate ediţiile, iar la ediţia a 24-a se va afla în grupă şi cu echipele Senegalului (pe care o va întâlni pe 1 decembrie), Kazahstanului (3 decembrie), Muntenegrului (4 decembrie) şi Ungariei (6 decembrie).

Obiectivul echipei României în Japonia este clasarea pe locurile 1-6, după cum a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, confirmând apoi obiectivul şi după scandalul de dopaj în urma căruia patru jucătoare, toate de la Corona Braşov, au fost scoase din lotul pentru Campionatul Mondial. Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi şi Daria Bucur sunt jucătoarele care ar fi utilizat terapia cu laser intravenos, ele fiind apoi înlocuite de Patricia Vizitiu, Anca Polocoşer şi Elena Dache.

Nivelul echipei României va depinde şi de forma fizică şi sportivă a Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 şi 2018, care nu este refăcută după o ruptură a ligamentului încrucişat anterior suferită pe 12 decembrie 2018, în partida dintre România şi Ungaria (scor 29-31) din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Franţa – EHF EURO 2018. Ea a revenit pentru prima oară pe teren într-un meci oficial la data de 3 noiembrie, în întâlnirea din deplasare pe care CSM Bucureşti a câştigat-o în faţa formaţiei poloneze MKS Perla Lublin (scor 28-19), în cadrul Grupei B a Ligii Campionilor.

În ultimele meciuri de pregătire, naţionala condusă de suedezul Tomas Ryde a învins echipa japoneză Omron (25-23), dar a pierdut apoi categoric cu Olanda (23-32), astfel că adevăratul potenţial al tricolorelor urmează să fie dezvăluit abia la jocul cu Spania.

România are trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015), aceasta cu Tomas Ryde pe bancă. La ediţia precedentă, în 2017, România s-a clasat pe locul 10. România a înfruntat Spania şi în grupe la CM 2017 din Germania, când s-a impus cu 19-17. Franţa a câştigat medaliile de aur, urmată în clasament de Norvegia, Olanda şi Suedia. Spania a ocupat locul 11.

Primele trei clasate din grupă se califică pentru grupa principală 2, de unde primele două echipe avansează în semifinale (13 decembrie). Finala mare şi finala mică au loc pe 15 decembrie. Doar câştigătoarea titlului mondial obţine biletul pentru JO 2020, iar următoarele şase clasate care nu sunt deja calificate obţin dreptul de a participa la turneele preolimpice. Franţa, Brazilia, Coreea de Sud, Angola şi Japonia sunt deja calificate.

Componenţa celorlalte grupe:
Grupa A: Norvegia, Olanda, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba;
Grupa B: Franţa, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia;
Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina, RD Congo.

Lotul României: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska, Diana Ciucă (ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea) – portari; Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău) – extreme stânga; Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare) – interi stânga; Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa), Mădălina Zamfirescu (SCM Râmnicu Vâlcea) – centri; Patricia Vizitiu (SCM Craiova) – inter dreapta; Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) – extreme dreapta; Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti) – pivoţi.
AGERPRES

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe