Connect with us

EVENIMENT

VODEO: ”Ne înecăm în gunoaie. Corupţia mă sufocă.” Mesajul tulburător al unei adolescente de 12 ani, transmis din Sebeș, pentru politicieni

Publicat

YouTube video

Într-un clip de doar 70 de secunde, filmat în fața unei fabrici de prelucrare a lemnului din Sebeș, Andreea, o adolescentă de 12 ani din Reșița, pune politicienii români la colţ și le reproșeză că îi fură viitorul și că nu fac nimic să salveze natura şi aşa sufocată de gunoaie.

Andreea s-a alăturat mişcării globale „Fridays for Future”, iniţiată de o elevă din Suedia, în semn de protest pentru lipsa de acţiune politică faţă de schimbările climatice.

Mă numesc Andreea. Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care îmi fură viitorul. Cu fiecare minciună, cu fiecare decizie proastă, ei vorbesc nimicuri. Timp în care cei mulţi ca mine suferă, iar natura moare.

Aerul nostru e greu de respirat. Apa de băut trebuie deja cumpărată. Ne înecăm în gunoaie. Corupţia mă sufocă. Ce viitor îmi oferiţi, dragi politicieni? Eu nu pot vota încă, dar sunt liberă să vorbesc şi să vă cer să luaţi aminte la ce v-am spus acum. Deoarece paharul s-a umplut! Eu sunt doar Andreea, din Reşiţa, elevă la şcoala gimnazială şi vorbesc în numele naturii şi a milioanelor de copii din România”.

Andreea spune că are mari așteptări de la politicienii din Romania. Mesajul ei este unul scurt si concis si este transmis din Sebes, un loc emblematic pentru dezastrul din Romania, acolo unde milioane de arbori seculari sfârsesc anual în fabrici gigantice de procesarea lemnului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea în România în iulie 2024: ne topim în luna lui cuptor! Prognoza meteo

Publicat

avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă, în alba

Vremea în România în iulie 2024: ne topim în luna lui cuptor! Prognoza meteo. Deși primele zile ale lunii iulie au adus câteva ploi și aer respirabil, adevărata față a lunii lui cuptor se va arăta curând.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Absolvenții Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au depus jurământul lui Hipocrate

Publicat

umf 1.jpeg

Absolvenții celor trei facultăți ale Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj-Napoca au depus, sâmbătă, jurământul lui Hipocrate în cadrul unei festivități care a avut loc la BT Arena, și la care au participat Ligia Deca, ministrul Educației, și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

În cadrul ceremoniei, s-au ținut discursuri, a avut loc o paradă a steagurilor țărilor de unde provin studenții UMFIH, iar absolvenții au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va beneficia de un nou sistem informatic. Când ar urma să fie funcțional și cât va costa

Publicat

casa naţională de asigurări de sănătate va beneficia de un

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va beneficia de un nou sistem informatic. Acesta ar urma să fie funcţional în cel mult doi ani, în urma unei investiţii de peste 100 de milioane de euro, a anunţat vineri, preşedintele instituţiei, Valeria Herdea.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tânăr s-a PRĂBUȘIT cu parapanta la Ciurila. A fost transportat de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

Un tânăr în vârstă de 30 de ani s-a prăbușit cu parapanta pe dealurile de la Aghireș.

Pompierii din cadrul Gărzii de intervenție Băișoara au fost solicitați, sâmbătă, să se deplaseze în apropiere de localitatea Ciurila, unde a căzut bărbatul.

Un tânăr s-a PRĂBUȘIT cu parapanta la Ciurila. A fost transportat de urgență la spital

Echipajele au ajuns la victimă, care este conștientă și cooperantă.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe