Connect with us

EVENIMENT

Nereguli grave la biserica din Constanța care a luat foc. Preotul, 9 avertismente

Publicat

incendiu constanta

Reprezentanții ISU Dobrogea au găsit nereguli grave la biserica din Constanța care a ars duminică. Preotul paroh primise, în 2017, 9 avertismente, biserica trebuia să fie din zidărie, nu din lemn. Mai mult, funcționa fără autorizație de securitate la incendiu întrucât lucrările nu erau terminate.

„În urma parcurgerii unor documente privind controalele tematice anterioare efecutate la lăcașurile de cult, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, a fost identificat un document de control întocmit în anul 2017 de o echipă de control din cadrul Inspecției de Prevenire care a efectuat o verificare la o anexă din curtea bisericii respective, ce nu figura în documentația depusă pentru aviz. Construcția era din material combustibil (lemn).

Pentru deficiențele constatate, preorul paroh a fost sancționat cu nouă avertismente.

Nereguli grave la biserica din Constanța care a luat foc. Preotul, 9 avertismente: Ce nereguli au fost găsite

Printre neregulie constatate, menționăm: construcția improvizată funcționa fără solicitarea și obținerea autorizației de securitate la incendiu, nu era organizată activitatea de apărare împotriva incendiilor, mijloacele de primă intervenție (stingătoarele) nu erau verificate, instalația electrică era exploatată cu deficiențe și improvizații”, informează luni ISU Dobrogea, referitor la biserica din Constanța grav afectată de incendiul de duminică.

De asemenea, pe 2 septembrie 2019, Parohia Sf. Mare Muceniță Ecaterina ceruse aviz de securitate la incendiu necesar demarării lucrărilor de construcție la un lăcaș de cult – nivel parter, construcție din beton.

Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a acordat avizul de securitate la incendiu, în baza documentației trimise.

Ulterior, în 23 noiembrie 2021, a mai fost cerut un aviz de securitate la incendiu de modificare în curs de execuție pentru același lăcaș de cult, dar cu regimul de înălțime s+p+2e, contruit tot din zidărie.

Nereguli grave la biserica din Constanța care a luat foc. Preotul, 9 avertismente: Ce conținea aceeași solicitare

Aceeași solicitare a Parohiei Sf. Mare Muceniță Ecaterina conținea și un lăcaș social cu același regim de înălțime (s+p+2e), construcție din beton.

„Pentru lăcașul de cult nu a fost solicitată autorizația de securitate la incendiu deoarece construcția nu a fost finalizată, acest document solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire.

Având în vedere că, în evidențele instituției noastre lăcașul de cult era în construcție, menționăm că nu a fost planificat nici un control de specialitate la acest obiectiv.

Potrivit celor constatate de primele echipaje sosite la locul evenimentului din data de 28.08.2022, deși a fost emis un aviz pentru un lăcaș social s+p+2e, în teren existau, de fapt, niște anexe cu regim de înălțime parter. Tototdată, în aviz figurează o construcție din zidărie, iar în teren era o construcție din lemn.

Nereguli grave la biserica din Constanța care a luat foc. Preotul, 9 avertismente: Control al inspectorilor de prevenire

În perioada următoare, inspectorii de prevenire vor derula un control pentru verificarea legalității funcționării pe linia securității la incendiu”, anunță ISU.

Biserica Sfânta Ecaterina din orașul Constanța a luat foc duminică, fiind afectate inclusiv câteva apartamente.

Peste 30 de persoane au ieșit din blocul din imediata vecinătate a bisericii, iar o femeie a ajuns la spital cu arsuri.

Construcţia de lemn, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, a ars complet.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bani înainte de Paști, pentru mai multe categorii de români. Plăți anticipate anunțate de ANPIS

Publicat

bani înainte de paști, pentru mai multe categorii de români.

Bani înainte de Paști, pentru mai multe categorii de români. Alocațiile, indemnizațiile și ajutoarele sociale vor fi plătite anticipat, astfel încât să ajungă la beneficiari înainte de Paști. 

Plățile către poștă vor fi realizate în data de 11 aprilie, iar până pe 17 aprilie acestea vor ajunge la destinatari, anunță Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), potrivit Rador.

Sumele vor intra pe carduri între 14 și 16 aprilie. Printre plățile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier în Blaj. Mașină răsturnată pe carosabil, după impact cu alt autovehicul. Două persoane rănite

Publicat

foto: accident rutier în blaj. mașină răsturnată pe carosabil, după

Accident rutier în Blaj, semnalat luni seara. Potrivit ISU Alba, sunt două mașini implicate, iar două persoane au suferit leziuni.

La fața locului s-au deplasat forțe de la Stația Blaj pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice.

Cele două persoane sunt conștiente.

Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat pe carosabil, după impact.

sursa imagini: ISU Alba







Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

În ce CONDIȚII se aplică TVA de 9 % la livrarea locuințelor de până la 120 mp și VALOARE de până la 600.000 de lei

Publicat

planeri casa.webp.webp

Din 1 ianuarie 2025 se aplică o regulă clară și unică privind TVA-ul pentru livrarea locuințelor: TVA-ul va fi de 9% pentru locuințele care îndeplinesc anumite condiții, indiferent când a fost semnat antecontractul și ce TVA s-a aplicat la avansurile deja plătite, scrie Alba24.

”Începând cu 1 ianuarie 2025 nu se mai aplică niciun fel de măsură tranzitorie, indiferent când au fost încheiate antecontracte și ce fel de cotă s-a aplicat la avansurile plătite….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România are termen cinci ani pentru a reduce la jumătate valorile poluanților din aer. Care vor fi valorile limită

Publicat

românia are termen cinci ani pentru a reduce la jumătate

România are termen de la Uniunea Europeană să reducă la jumătate valorile poluanților din aer, până la 1 ianuarie 2030, potrivit unei Directive a Parlamentului European și a Consiliului.

Potrivit președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, documentul trebuie transpus în legislația din România până la 11 decembrie 2026, iar în acest an am putea vedea deja o primă formă a legii, pregătită de Ministerul Mediului.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe