Connect with us

ACTUALITATE

Netflix va lansa aproape 30 de producţii franţuzeşti în 2021

Publicat

Netflix, gigantul american din industria de streaming video pe bază de abonament, a decis să îşi consolideze divizia de creaţie de la Paris şi să lanseze în 2021 aproape 30 de proiecte originale franţuzeşti, printre care un documentar despre cântăreţul Johnny Hallyday şi o producţie de ficţiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, informează AFP.

După deschiderea unui birou la Paris anul trecut – la şase ani după lansarea platformei în Franţa – şi după ce a decis „o accelerare” a producţiilor franceze, Netflix a confirmat marţi consolidarea „unei ancorări creative şi culturale în Franţa”.

Pe parcursul acestui an, 27 de filme, seriale şi documentare franţuzeşti vor fi produse sau lansate, au precizat reprezentanţii platformei americane Netflix.

„Abonaţii noştri vor să vadă, înainte de orice, poveşti în care ei pot să se recunoască”, a explicat Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, directoare de comunicare a companiei Netflix în Franţa, într-o conferinţă de presă.

În privinţa serialelor TV, după ce a favorizat producţiile aparţinând unor genuri precum horror („Marianne”) şi fantasy („Revolution”), platforma Netflix doreşte să se concentreze în anul 2021 „pe propuneri mai unificatoare, care se adresează mai mult publicului larg”.

În program se află deja trei producţii importante: „Disparu a jamais”, o adaptare în franceză a unui roman poliţist scris de Harlan Coben şi realizată de David Elkaim şi Vincent Poymiro, scenariştii serialului „En Therapie”, în care rolurile principale vor fi jucate de Finnegan Oldfield şi Nicolas Duvauchelle; „La part du feu”, care va rescrie noaptea incendiului ce a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris; şi „Johnny by Johnny”, un serial documentar care va prezenta viaţa şi cariera cântăreţului Johnny Hallyday.

În ceea ce priveşte producţiile cinematografice, Netflix mizează în special pe filme de acţiune şi comedii pentru marele public, cu trei noi filme produse, care sunt prevăzute pentru 2022.

Două dintre ele sunt continuări ale unor pelicule cu mare succes la public, care vor aduce profituri platformei americane: a doua parte dintr-o franciză proprie, „Balle perdue”, de Guillaume Pierret, un fel de „Fast and Furious” a la francaise, care a totalizat peste 37 de milioane de vizionări pe platforma Netflix în prima lună după lansarea sa de anul trecut, precum şi o continuare a filmului „De l’autre cote du periph” (2012), în care Laurent Laffite şi Omar Sy îşi vor relua rolurile interpretate în pelicula iniţială.

Netflix va propune, de asemenea, „A tombeau ouvert”, un remake al unui thriller coreean din 2014, „A Hard Day”, avându-i în distribuţie pe Franck Gastambide (cunoscut din producţii precum „Taxi 5”, „Les Kaira”, serialul „Valide”) şi Simon Abkarian.

Acestor filme li se adaugă proiecte care au fost deja anunţate: o comedie de Danny Boon despre lockdown („8, Rue de l’Humanite”) şi un film de acţiune cu Jean-Claude Van Damme, „Le dernier mercenaire”.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Dosare penale pentru violență în familie la Teiuș și Baia de Arieș. Femei agresate de parteneri

Publicat

politie sursa alba24 1000x600.jpg

Două femei, din Teiuș și Baia de Arieș, au fost agresate de parteneri. Polițiștii au deschis dosare penale și au emis ordine de protecție provizorii. 

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 14.50, polițiștii din Teiuș au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie din oraș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fostul soț.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu avute cu fosta sa soție, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Teiuș, ar fi agresat-o și amenințat-o.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre reforma administrației publice

Publicat

nicolae ciuca premier

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, spune că nu urmează să se decidă în perioada următoare o reformă administrativă: „În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”.

„În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât, în momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că „în aceste condiții avem nevoie de stabilitate”.

„Măsurile pe care le luăm punctual, în funcție de dinamica în care evoluează situația ne-au pus să avem această decizie ca în pachetul de măsuri pe care continuăm să-l luăm și să adaptăm în funcție de evoluția situației să comunicăm aceste decizii”, adaugă liderul PNL.

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre reforma administrației publice: Măsurile, premergătoare unei crize economice

Nicolae Ciucă menționează că măsurile nu sunt premergătoare unei crize economice, ci sunt luate pentru asigurarea atât echilibru economic, cât și stabilitate.

Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ține de creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Elevii Școlii de Agenți de Poliție Cluj, donatori de sânge pentru o zi

Publicat

sange 2.jpeg

“Știați că 450 de ml de sânge pot salva 3 vieți?” este mottoul campaniei “Donăm împreună, UBB dă startul!” inițiată de Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Evenimentul a început luni și durează până joi între orele 7,30-13,00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18).

“<<Donăm împreună, UBB dă startul!>> a devenit deja o tradiție a comunității UBB și este mai mult decât o simplă campanie de donare: este un program coerent de informare şi educare pe tema importanței donării de sânge. E o inițiativă care confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, nu doar că UBB este parte activă a comunității, ci, foarte important că pe lângă misiunea academică pe care o are, Universitatea e cea care trebuie să genereze atitudini la nivelul societății” afirmă reprezentanții UBB.

sange 1

Prima zi s-a dovedit a fi cu succes: aproape 100 de clujeni…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

30 mai: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Majorare tarife iluminat, listă pentru locuințe sociale, investiții. Ordinea de zi

Publicat

primaria alba iulia.jpg

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc luni, 30 mai, în ședință ordinară, cu 23 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat majorarea prețurilor și tarifelor pentru iluminat public, a treia listă de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale, actualizarea datelor de investiție pentru eficientizare energetică a Bazinului olimpic de înot și alte proiecte.

Pe ordinea de zi mai este și Regulamentul de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul primăriei.

La categoria documentații de urbanism se află și proiectul PUD ”Construire și dotare Secție Oncologie, Compartiment Radioterapie și Compartiment…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate