Connect with us

ACTUALITATE

”Ni s-a cerut ajutorul, iar noi l-am oferit necondiționat”: 7 medici de la Victor Babeș din Timișoara ajută la ATI-ul de la Spitalul Militar de campanie

Publicat

sursa foto: Facebook/ Spitalul Victor Babes Tmisoara

Șapte medici rezidenți de la Spitalul Victor Babeș lucreaza alaturi de cadrele sanitare de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR din Timisoara, unde, începand de sâmbătă, a fost operaționalizat un nou compartiment de Terapie Intensiva cu 10 paturi.

„Ni s-a cerut ajutorul, iar noi l-am oferit neconditionat. 7 colegi, medici rezidenti, lucreaza alaturi de cadrele sanitare de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR din Timisoara. Acolo, incepand de astazi, a fost operationalizat un nou compartiment de Terapie Intensiva cu 10 paturi. Gabriel Bala, Alina Popa, Alina Iova, Loredana Bala, Petrinela Daliu, Dana Dan si Diana Mateescu ii vor ajuta pe medicii, asistentele si infirmierele care se lupta pentru viata pacientilor infectati cu SARS CoV 2, internati in Compartimentul ATI al Sistemului medical modular de izolare si tratament. Cu totii au capatat experienta lucrand timp de aproape un an in sectiile de Boli Infectioase, Pneumologie sau in triajul spitalului nostru, iar acum le acorda sprijin colegilor de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara”, arată o postare a Spitalului Victor Babeș pe Facebook.

Compartimentul ATI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR s-a deschis, sâmbătă, în Timișoara.

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, spune că numărului crescut de pacienți cu forme medii și severe de COVID-19 au mare nevoie de tratament, iar pentru ajutorarea acestora cu oxigen medical s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Corpul Consular, înființat la Cluj-Napoca. Președinte este consulul general al Ungariei

Publicat

csaba e1675440697484.jpg

Consulii de carieră și consulii onorifici din Cluj-Napoca au semnat, vineri,  protocolul de constituire a Corpului Consular Cluj-Napoca.

Membrii fondatori ai asociației sunt consulul general al Ungariei si consulii onorifici ai Estoniei, Lituaniei, Italiei, Kazahstanului, Marii Britanii, Mexicului, Regatului Țărilor de Jos, Poloniei, Spaniei, Suediei, Tunisiei și Turciei.

”Corpul Consular Cluj-Napoca se obligă să respecte și să promoveze valorile prevăzute în Convenția de la Viena din 24 aprilie 1963, cu privire la relațiile diplomatice și la exercitarea funcțiilor consulare. Corpul Consular din Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Duel studențesc: ”U” Craiova 1948 – ”U” Cluj – câștigară oltenii la scor, 5-0

Publicat

u cluj cra e1675454232139.jpg

Echipa de fotbal ”U” Cluj a pierdut, vineri seară, meciul din Superligă desfășurat în deplasare la Craiova, în fața celeilalte echipe studențești, ”U” Craiova 1948, cu scorul de 5-0. 

A fost prima partidă în deplasare pentru șepcile roșii de la revenirea lui Sabău la echipă. Golurile au fost marcate de Aurelian Chițu (min.12, min.25), Dragoș Albu (min.36), Yassine Bahassa (min.81) respectiv Vladislav Blănuță (min.90).

Echipele de start

„U” CLUJ: Iliev-Ilie, Miron, Simion-Vlădoiu, Bic, Remacle, Oancea-Haită, Thiam, Chipciu

REZERVE: Gorcea-Pițian, Ispas, Filip, Pires, Stoica,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Pacientă de 87 de ani, operată și salvată de medicii Spitalului Județean Cluj. ”Fiecare viață CONTEAZĂ”

Publicat

medici 1.jpg

”Fiecare viață contează”, este îndemnul care a însoțit echipa formată din  medicii Dan Duma și Adrian Căpîlneanu de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, atunci când au intervenit asupra unei paciente de 87 de ani, a cărei viață a fost pusă în pericol.

”Pacienta în stare critică a fost transferată de urgență în UPU de la o clinică privată, prezentând o  hemoragie puternică necontrolată, cauzată de o formațiune tumorală la nivelul axilei drepte.

Cu ajutorul angiografului de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională, cei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Circulație restricționată pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, pe un drum din județul Alba, din cauza ninsorii și viscolului

Publicat

salvamont noaptea iarna.jpg

Circulaţia autovehiculelor de peste 7,5 tone va fi restricţionată pe DN 75 Nucet – Arieşeni, în judeţul Alba și pe DN 1H Peştiş – Şinteu, în judeţul Bihor, din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Decizia a fost luată de CNAIR şi Poliţia Rutieră, potrivit unui comunicat al instituției.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe