Connect with us

ACTUALITATE

Nicio ţară nu a respectat în 2021 standardele de calitate a aerului stabilite de OMS

Publicat

Nicio ţară nu a reuşit să respecte în 2021 standardele de calitate a aerului stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu ce grupează statisticile referitoare la poluarea din 6.475 de oraşe, publicat marţi, iar smogul a crescut din nou în unele regiuni după o perioadă de scădere în contextul pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

OMS recomandă ca media anuală a particulelor nocive PM2.5 să nu depăşească 5 micrograme pe metru cub, după ce şi-a actualizat recomandările anul trecut, spunând că până şi concentraţiile scăzute provoacă riscuri semnificative pentru sănătate.

Doar 3,4% dintre oraşele monitorizate au îndeplinit standardele în 2021, potrivit datelor compilate de IQAir, o companie elveţiană din domeniul tehnologiei poluării, care monitorizează calitatea aerului. Un număr de 93 de oraşe au înregistrat niveluri ale PM2.5 de 10 ori peste nivelul recomandat.

”Există numeroase ţări care fac progrese importante în ceea ce priveşte reducerea concentraţiei de PM2.5”, a declarat Christi Schroeder, manager în ştiinţa calităţii aerului în cadrul IQAir. ”China a început cu un nivel foarte mare, însă acele niveluri au continuat să scadă în timp. Dar există regiuni în lume unde situaţia se înrăutăţeşte semnificativ”.

În India, nivelurile generale de poluare s-au înrăutăţit în 2021

În India, nivelurile generale de poluare s-au înrăutăţit în 2021, iar New Delhi a rămas cea mai poluată capitală din lume, potrivit acestor date. Bangladesh este cea mai poluată ţară, la fel ca şi în anul anterior, iar Ciad ocupă locul al doilea după ce statisticile din această ţară africană au fost incluse pentru prima dată în monitorizare.

China, care poartă un adevărat război împotriva poluării începând din 2014, a coborât în 2021 pe locul al 22-lea prin prisma nivelului de PM2.5, de pe poziţia a 14-a pe care a ocupat-o în anul precedent, înregistrările medii ameliorându-se uşor pe parcursul anului trecut până la 32,6 micrograme, potrivit IQAir.

Hotan, situat în regiunea nord-vestică Xinjiang, a fost oraşul chinez cu cele mai slabe rezultate, cu un nivel mediu al PM2.5 de peste 100 de micrograme, în mare parte cauzat de furtuni de nisip.

În clasamentul general al celor mai poluate oraşe din lume, Hotan se situează pe locul al treilea, fiind devansat de Bhiwadi şi Ghaziabad, două oraşe din India. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Descoperiri arheologice fabuloase în nordul României. Printre cele mai importante cetăți getice sunt cercetate cu ajutorul americanilor

Publicat

botoșani: descoperiri arheologice fabuloase în nordul româniei. printre cele mai

Publicitate

După 45 de ani, vor fi reluate cercetările arheologice sistematice la unul dintre cele mai valoroase situri arheologice privind istoria geților de pe teritoriul României. Istoria fascinantă a cetăților traco-getice va fi redescoperită cu ajutorul specialiștilor americani și români, scrie ADEVĂRUL

În județul Botoșani, la 5 kilometri de municipiul reședință de județ, pierdut în mijlocul lanurilor de porumb, se află unul dintre cele mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incident revoltător în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”: Bărbat amendat pentru scandal și gesturi obscene

Publicat

incident revoltător în curtea catedralei „sfinții apostoli petru și pavel”:

Publicitate

Polițiștii locali din Botoșani au intervenit duminică, 29 iunie 2025, în jurul orei 12:55, după un apel telefonic care semnala un incident grav în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Botoșani.

Sesizarea indica faptul că un bărbat făcea scandal și își satisfăcuse nevoile fiziologice în incinta lăcașului de cult, provocând indignarea trecătorilor și a personalului religios.

La fața locului, echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale din Dorohoi. 450 de tone de cereale, salvate de pompieri

Publicat

pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale

Publicitate

Incendiul izbucnit la stația de condiționare a unui depozit de cereale din municipiul Dorohoi a provocat pagube semnificative, în ciuda intervenției rapide a pompierilor.

Flăcările au distrus bunurile aflate în interiorul stației, aproximativ 250 de metri liniari de bandă transportoare și materialele combustibile din structura acoperișului pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.

De asemenea, au fost degradate în urma incendiului alți 100 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect: Rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. Care sunt noile tarife pentru mașini, autoutilitare și camioane

Publicat

proiect: rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. care sunt

Publicitate

Rovinieta, tariful pentru utilizarea drumurilor naționale de către autovehicule, va crește începând cu 1 septembrie. Pentru autoturisme, taxa va fi de 3,5 euro pe zi și 50 de euro pe an, conform unui proiect de lege , publicat joi pe site-ul Ministerului Finanțelor care stabilește noi măsuri fiscal-bugetare, relatează alba24.ro.

Rovinieta – tariful de utilizare a drumurilor naționale pentru autovehicule, se scumpește de la 1 septembrie.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe