Connect with us

ACTUALITATE

Nicolae Botgros, unul dintre cei mai iubiți cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani, infectat pentru a doua oară cu COVID-19

Publicat

botgros11.jpg

Maestrul Nicolae Botgros, unul dintre cei mai iubiți cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani, a făcut din nou COVID-19. Artistul s-a infectat pentru a doua oară cu acest virus după în noiembrie 2020 a avut foarte mult de suferit în urma primei infectării cu SARS-Cov2.

Maestrul se află acum în carantină la domiciliu și se simte bine. Fanii se bucură pentru că de această dată a făcut o formă ușoară. Amintim că artistul s-a simțit extrem de rău prima oară când a fost testat pozitiv, scrie playtech.ro.

Dirijorul Orchestrei Lăutarii din Chișinău regretă totuși că a ratat evenimentele din seara de Revelion și nu iubește deloc faptul că este privat de activitate în această perioadă.

Cel din urmă mai susține că a avut niște probleme de sănătate și crede că l-a luat din spitalul unde a fost să-și facă unele verificări amănunțite. Cu toate astea, el se bucură pentru că acum se simte mai bine față de anul trecut și că nu a făcut nici febră.

„Am Covid pentru a doua oară, dar este o formă ușoară, seamănă mult cu o răceală! Prima oară când am avut Covid a fost o formă extraordinar de gravă. Vaccinul m-a protejat foarte mult!”, a mărturisit Nicolae Botgros în emisiunea lui Cristi Brancu, Exclusiv VIP, de la Prima TV!

„A dat iar năpasta peste mine, am iar Covid și nu sunt așa în formă cum trebuie! Am avut niște probleme și cred că am luat din același spital unde am fost internat prima dată cu Covid. Văd că acum e mai ușor, nu am trecut prin febră și prin problemele cu saturația, dar încă stau acasă în carantină”, a mai povestit maestrul Botgros.

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

ACTUALITATE

DSP Botoșani: 184 de cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore

Publicat

covid.jpg

Luni, oficialii Direcției de Sănătate Publică au raportat 184 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID,în județul Botoșani. Din acest total, 13 sunt reinfectări. Cifra este în continuă scădere după ce câteva zile situația la Botoșani s-a situat pe un platou.

Rata de infectare la nivelul municipiului Botoșani este 12,76 , în timp ce la nivelul județului este 6,34 la mia de locuitori.

 

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Piston de TITAN montat în ureche. Operație în PREMIERĂ la Spitalul Militar Cluj-Napoca

Publicat

milit 1.jpg

O intervenție chirurgicală în premieră a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca.
”S-a marcat un nou moment în dezvoltarea chirurgiei otologice în Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca prin efectuarea de către colega noastră dr. Diana Vlad a primei operații de otoscleroză, printr-o tehnică endoscopică.
Concret, s-a realizat un montaj în urechea medie constând dintr-un piston de titan interpus între nicovală și un orificiu practicat în talpa scăriței pentru a permite transmiterea energiei sonore spre urechea internă, transmisia fiziologică fiind blocată datorită anchilozei scăriței de către țesutul otosclerotic.
Procedura chirurgicală foarte minuțioasă necesită un antrenament chirurgical otologic deosebit, echipă dedicată și o infrastructură tehnică de înaltă performanță pe care unitatea noastră a achiziționat-o în ultimii ani”, arată spitalul clujean.
Reprezentanții unității medicale și-au exprimat speranța și convingerea că acest debut se va consolida și va fi urmat de noi realizări în domeniul chirurgiei otologice.
Sursă text și foto: colonel medic Felician Chirteș, șef compartiment ORL/ SCMU Cluj
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

milit 2

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Număr de telefon şi platformă online la DSP Bucureşti pentru testarea RT-PCR la domiciliu sau în centrele de recoltare

Publicat

Ministerul Sănătăţii (MS) informează luni că persoanele din Capitală care prezintă simptome de SARS-CoV-2 cu indicaţie de testare RT-PCR vor putea solicita testarea la Direcţia de Sănătate Publică prin numărul 021-9462 sau prin platforma online https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Persoane nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a merge către un centru de testare vor menţiona acest lucru în formularul online sau operatorului call centre pentru a fi introduse în lista de aşteptare a SABIF pentru testare la domiciliu, potrivit unui comunicat de presă al MS transmis AGERPRES.

În cazul celor care pot merge la un centru de recoltare fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară din apropiere, dar şi despre harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS şi al DSP Bucureşti.

De asemenea, DSP va emite un email sau sms care conţine numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului şi CNP-ul parţial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care merg la punctele de recoltare vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP Bucureşti. Fiecare va prezenta email-ul sau sms-ul primit de la DSP Bucureşti. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua, atrage atenţia MS.

Personalul din punctul de recoltare are obligaţia să valideze datele, iar în cazul în care acestea nu corespund, recoltarea nu se va efectua.

După recoltare, persoana testată va aştepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email sau sms din aplicaţia Coronaforms.

În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, persoanelor în cauză li se recomandă să contacteze medicul de familie şi să urmeze indicaţiile acestuia. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nu mai vine BARZA. A rămas BLOCATĂ în gheață la Roșieni

Publicat

berze e1643027547815.jpg

Din cauza frigului pătrunzător din această dimineață, câteva berze au rămas blocate în gheața de pe lacul din Roșieni, comuna Mociu, județul Cluj.

Pompierii fac eforturi  pentru a le elibera.

Vom reveni cu detalii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe